Siker

2024.05.21. 08:47

A PET Kupa a világ legjobb műanyag szennyezés ellen küzdő kezdeményezései közé került

Két magyar szervezetet emeltek be a kiadványba.

Molnár Helga

A PET Kupa bekerült a világ legnagyobb hulladékgazdálkodási szövetsége, az ISWA International Solid Waste Association nemrégiben megjelent jó gyakorlatokat bemutató kötetébe – írják oldalukon.

A "Global Initiatives to Beat Plastic Pollution" című kiadványt Ottawában, a Plastic Treaty (Műanyag Egyezmény) negyedik ülésén mutatták be.
Összeállítására a tagság egy fiatalokból álló munkacsoportja kapott felkérést, ők gyűjtötték össze a világ minden tájáról a legjobb gyakorlatokat (India, Nepál, Azerbajdzsán, Dél-Afrika, Indonézia, Norvégia, Franciaország stb.). Magyarországot két szervezet, a PET Kupa és a miskolci MIREHU képviseli.

A dokumentum megtekinthető, illetve letölthető innen.
– Érdemes végiglapozni az inspiráló kezdeményezések tárházát, melyek közé megtisztelő volt bekerülni. A PET Kupáról szóló case study a 32-33. oldalon van.

Meglovagolva a hullámot, a PET Kupa és a MIREHU is adott be pályázatot az ISWA Communication Award-ra.  A győztest nyáron hirdetik ki – teszik hozzá.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában