Megállapodás

2024.05.13. 13:55

Együttműködik a maklári Bosch és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Szakmai gyakorlaton és duális képzésen is részt vehetnek az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói a Boschnál.

Molnár Helga

Michael Zink, a Robert Bosch Automotive Steering Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Fotó: Nagy Adrienn

Együttműködik az egyetemi hallgatók gyakorlati képzésében az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) és maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft., erről írtak alá megállapodást az intézmény és a vállalat képviselői Egerben hétfőn délelőtt. Az együttműködés részeként a hallgatók szakmai gyakorlatukat tölthetik a járműalkatrészeket gyártó és fejlesztő cégnél, valamint duális képzésre is lehetőségük lesz gazdálkodás és menedzsment, valamint gazdaságinformatika szakon. A Bosch munkatársai vendégelőadóként bekapcsolódnak az egyetemi képzésbe vállalati pénzügyek, logisztika és HR tárgyakban.

Az egyetem már évek óta fontos szerepet játszik a vállalat utánpótlásában. Számos gyakornok és teljes állású munkatárs dolgozik a Bosch gazdasági részlegén, aki az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tanult. A mostani megállapodással szorosabb együttműködésre lép az egyetem és a vállalat.

– Az egyetem akkor működik jól, ha képzési portfóliójának kialakítása, fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítunk a helyi gazdaság igényeire. Célunk, hogy az intézmény megfelelő, szakképzett munkaerőt biztosítson a cégek számára. Ebben a munkában kiváló partnerünk Robert Bosch Automotive Steering Kft., amely duális partnerintézményként fogadja hallgatóinkat – fogalmazott az együttműködési megállapodás aláírásakor dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor. Mint mondta, jelenleg is kilenc hallgató van a cégnél gyakorlaton.

Michael Zink, a maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, Heves vármegyében több mint két évtizede van jelen
a vállalat, a Robert Bosch Automotive Steering Kft. két telephelyén, Makláron és Egerben kormányműrendszert gyárt világszinten, több mint ötven járműgyártó számára.

– Olyan területeken vagyunk aktívak, mint például az elektromobilitás, az autonóm járművek vagy a mesterséges intelligencia. Ehhez kreatív, újdonságokra nyitott, versenyképes tudással rendelkező munkatársak kellenek. Stratégiánk szerves része, hogy a felsőoktatási szektorral összefogva, aktívan hozzájáruljunk a hazai ipar fejlődéséhez és a szakemberek képzéséhez. Az aktív szerepvállalás ezen a téren, a térség egyik legnagyobb munkaadójaként és társadalmilag felelős nagyvállalataként is, kötelességünk. A Boschnál hiszünk a közös célok és az együttműködés erejében. Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem évek óta fontos szerepet játszik nemcsak a felsőoktatásban, hanem a vállalat utánpótlásában is, hiszen számos gyakornok és teljes állású munkatárs dolgozik nálunk, aki az egyetemen tanult – részletezte.

Mint mondta, csak idén az új gyakornokaik 40 százaléka érkezett az egyetemről, tavaly ez a szám 60 százalék volt.

– Célunk a szakember-utánpótlás támogatása és a képzések közös fejlesztése, hogy az egyetemről kikerülő fiatalok aktuális, nemzetközi szinten is versenyképes iparági tudással és megfelelő gyakorlattal rendelkezzenek. Így tudnak majd magabiztosan eligazodni az egyre komplexebbé váló, jövőt formáló technológiák világában – húzta alá. Mindezek után a két fél aláírta a megállapodást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában