Fasírt hús nélkül

2024.05.18. 18:49

Náplonka fesztiváltól volt hangos a markazi Szent István park

Az optimális időjárás és a gazdag program sokakat a fesztiválra csábított. A finoman fűszerezett, húsmentes náplonka volt a kulináris élmények csúcspontja.

Szabó István

Idén is sokan látogattak ki a markazi Náplonka fesztiválra

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Szombaton rendezték a markazi Szent István parkban a hagyományos Náplonka fesztivált. A program zamatát már az elnevezése megadta, hiszen a náplonka egy jellegzetes és kedves étele a markaziaknak. 

A délután helyi csoportok bemutatójával indult. Fellépett a Mátra Nagycsaládos Egyesület senior tánccsoportja, a markazi Örökifjak Daloskör, a helyi óvoda, illetve az általános iskola csoportja. Őket Csocsesz mulatós koncertje, illetve az Alkalmi Csibészek gólyalábas kompánia bemutatója követte. A zenei programok csúcspontja az Ismerős arcok élő nagykoncertje volt, amit Suby zenéjére éjszakába nyúló retró utcabál követett.

A nap folyamán – ahogy manapság humorosan mondani szokás – a mindennel is lehett foglalkozni a parkban. A harciasabbakat a Markazi Lövészklub, illetve a Honvédelmi Minisztérium médiakamionja várta beépített VR-rel és repülőgép szimulátorral. A békésebbek a kézműves vásár portékáit szemrevételezhették, vagy a kisgyermekeikkel ellátogathattak az óriás interaktív játszótérre. A legbékésebbek a főzőversenyen üldögélhettek a rotyogva készülő finomságaik mellett. Végül, lehullt a lepel a náplonka készítésének kulisszatitkairól is, a látványsütés után pedig következhetett a kóstoló. A náplonka receptjét bárki kikeresheti az interneten, az elkészítésének markazias módját azonban már csak jövőre ismerheti meg az, aki idén nem volt jelen a fesztiválon.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában