Ajánló

2024.05.17. 06:55

Pünkösdi forgatag, gyermeknap és fesztiválok várják a kikapcsolódni vágyókat Hevesben

A következő napokban rengeteg esemény lesz vármegyénkben. Összegyűjtöttük a pünkösdi hétvége programjait, hogy olvasóink tudjanak választani.

Heol.hu

Péntek, május 17.

Eger: 18 órától Prímástalálkozót tartanak a Bartakovics Béla Művelődési Házban. A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei zenélnek együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar különlegessége, hogy mindenki prímás, hiszen vezeti a zenét, adja a jeleket, mindenki egyedi, különleges, a zenekar közösen mégis megbonthatatlan egységet képvisel a színpadon.

Szombat, május 18.

Gyöngyös: A Vachott Sándor Könyvtárban 9 és 11 óra között gyermeknapi barkácsolásra várják a gyermekeket.

Forrás: vsvk.hu

Mátraballa, Vécs: Az Orgonák éjszakáját rendezik meg határon innen és túl. A nemzeteken átnyúló eseménysorozat keretében e napon a hangszerek királynőjét négy kontinensen, mintegy 30 országban hallgathatják majd. Térségünkben Mátraballán és Vécsen csendülnek fel orgonadallamok. A mátraballai Szent Miklós püspök templomban az orgonakoncertet Herczeg Zoltán előadásában lehet meghallgatni délután háromtól. Vécsen a Szent Anna-templomban 18 órakor kezdődik az esemény, amelyen Urbanics Tamás orgonajátékát és Kökényessy Júlia Márta énekest hallhatják az érdeklődők. A Filharmónia Magyarország missziójának tekinti, hogy minden korosztály számára elérhetővé tegye, és közel vigye a klasszikus és kortárs zenét. Ezt a célt szolgálja az Orgonák éjszakája elnevezésű programsorozat is. 

Markaz: 12 órától a Szent István Parkban Náplonka fesztivált tartanak. A főzőverseny 12 órakor kezdődik, az esemény megnyitója 14 órakor. Főzőversennyel, focival, színpadi műsorokkal, óriási gyerek játszótérrel, finom ételekkel, italokkal, vásárfiával, hajnalig tartó tánccal. 19 órakor Ismerős Arcok koncerten tombolhatnak a résztvevők.

Forrás: gyongyos-matra.hu

Egerszalók: Tor-Túrát tartanak 11 órától a település vendéglátóhelyeinek részvételével. Lesznek zenés programok is, fellép Mujahid Zoltán és a Gonda Music Band, gyerekeknek Betyár tanya népi játszótér, kézműveskedés, kézműves vásár, helyi termékek. 11 órától árusítják a kóstolójegyeket a Piactéren, de az események több helyszínen zajlanak majd.  

Felsőtárkány: A tóparton 10 órakor kezdődik a gyermeknapi ünnepség. Lesznek koncertek, bemutatók, és sok-sok játék. A részletes programot az esemény Facebook-oldalán lehet megnézni.

Vasárnap, május 19.

Gyöngyös: A Mátra Múzeumban 9 órától Pünkösdi Gyermekfesztivált tartanak. Az előadások mellett lesznek népi játékok, arcfestés, csillámtetkó, darts foci.

Demjén: Családi napot tartanak 10 órától a Barlangfürdővel szembeni területen. 

Beküldött fotó

Gyöngyöstarján: 14 órától a Jókai téren Családi napot tartanak. Étel-ital, koncertek várják az érdeklődőket.

Forrás: Beküldött fotó

Több napos események:

Eger:

  • Péntektől vasárnapig rendezik meg a 20. Skoda találkozót Egerben. Vasárnap autós felvonulást is tartanak. Az esemény honlapján megtalálhatók a részletek.
  • Péntektől hétfőig tart az Egri várban a pünkösdi programkavalkád. A négy nap során különböző családi programokkal várjuk a helyieket és a városba látogató turistákat egyaránt! Az érdeklődők kipróbálhatják a nemezelést és a fafaragást, részt vehetnek kisvitézi próbán és három hagyományőrző együttes bemutatóiból ismerhetik meg a 16. századi mesterségeket, eleink fegyvereit, viseleteit, szokásaikat. Legújabb attrakció a Cipóosztóház. A korabeli kenyérkészítés, gasztronómia rejtelmeibe Beáta, a hős egri asszony egy interaktív előadás és egy mesejáték keretében vezeti be az érdeklődőket. A már megszokott tárlatvezetések mellett családi rejtvényfejtéssel, íjászkodási lehetőséggel és népi játszótérrel is készülnek.

Szilvásvárad: szombattól hétfőig ig kutyakiállítást tartnak a Lipicai Lovasközpontban. 

Forrás: Beküldött fotó

Parádsasvár: Május 17-től 19-ig kerül sor a Duma-Majálisra a GarázsSasvár rendezvényhelyszínen. A GarázsSasvár a Dumaszínház legújabb, természetközeli rendezvényhelyszíne. A Mátra ölelésében, az egykori üveggyár garázsában alakították ki ezt a fedett, ugyanakkor a természetre nyitott színházukat. A nyitónapon 20 óra 30 perctől Badár Sándor, Kőhalmi Zoltán és Mogács Dániel lépnek a közönség elé. Másnap, szombaton 18 órától Kiss Ádám, Ráskó Eszter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristái következnek. Vasárnap 18 órától, valamint 20 óra 30 perctől Hadházi László, Kovács András Péter és Litkai Gergely nevetteti meg a közönséget. 

Kisnána: Vasárnap és hétfőn pünkösdi forgatag várja az éerdeklődőket a kisnánai várban. Lesznek ügyességi játékok, várfelfedező játék, kézműves sarok, kovácsműhely megtekintése éss sok más izgalmas program.

Sirok: vasárnap és hétfőn ünnepi  programok várják az érdeklődőket. Vasárnap 11 órától kezdődnek a programok: kézműves foglalkozások, mászófal, babasarok, népi játszótér, arcfestés, íjászat, kézműves termékek vására.

Forrás: Sirok/Facebook

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában