Pünkösd a várban

2024.05.19. 09:00

A várvédő cipóba is belekóstolhatunk az egri várban

Az egri várban egészen pünkösd hétfőig különleges programokkal készülnek. Megnyitott a Cipóosztó is, ahol a hős egri asszony előadása mellett jól is lakhatnak a megfáradt látogatók.

Szabadi Martina Laura

Ismét új attrakcióval várja a Dobó István Vármúzeum a pünkösdi hétvégétől a látogatókat az egri várba. Kinyitotta fakapuit a Cipóosztó ház, ahol valóban osztanak cipót, pontosabban vásárolhat a megújult épületben az, aki szeretne. Dr. Ringert Csaba igazgató korábban elmondta: a korabeli gasztronómiába enged betekintést a Cipóosztó ház, ahol a korhű bútorok, konyhai eszközök, edények idézik fel az épület egykori funkcióját. A várvédő cipó titka is kiderült.

HMM_0055
A rengeteg érdekesség mellett a várvédő cipó titka is kiderült az egri várban
A rengeteg érdekesség mellett a várvédő cipó titka is kiderült az egri várban
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A hagyományos receptek alapján készült péktermékeken kívül két interaktív előadás is várta az érdeklődőket. Szombat délelőtt Kovászból cipó, majd A király kenyere címmel tartott bemutatót Beáta, az egri vár hős asszonya. A gyerekek ennek és a finomságoknak sem nagyon tudtak ellenállni.

Egész nap zajlott a tábori életkép bemutató és vitézi hárompróba a Bandérium Honoris Kulturális Egyesülettel, a szokásos tárlatvezetések és fegyver bemutatók sem maradtak el az egri vár vitézeivel. A várba látogatók kipróbálhatták a nemezelést, de volt játszóház és családi rejtvényfejtés is. A programok egészen hétfő kora estig zajlanak, így aki lemaradt a bemutatókról és mesékről, az a 2 nap alatt még sort keríthet a látogatásra és megkóstolhatja a várvédő cipót is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában