Húsvét

2024.03.31. 15:12

Noszvajon az alvégtől a felvégig keresték a tojásokat + fotók, videó

Megtelt a falu Noszvajon az idei húsvét vasárnapon, több mint száz csapat nevezett a tojáskeresésre.

Tóth Balázs

Noszvajon is színes programokkal készültek, a tánc sem maradhatott ki

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Húsvét vasárnap szép időben tölthették a napot azok, akik ellátogattak Noszvajra, és sokan döntöttek így, megtelt a falu helyiekkel, rokonokkal és turistákkal. A programok egyik központja a Gazdaház volt, ahol az Ákom-Bákom Társulat a világgá ment csacsi és bari történetét adta elő bábokkal. Tartottak néptáncos foglalkozást a Pitypang Noszvaji Hagyományápoló Egyesülettel, a lehetett nézelődni, vásárolni a kirakodó vásárban és s kalácssütést is meg lehetett nézni, illetve kézműveskedésre is nyílt mód a Manufaktúra Klub műhelyben.

Az egyik fő attrakció a tojáskeresés volt, amelyre Czinkéné Szűcs Krisztina kulturális referens szerint több mint száz család nevezett. Az egész faluban tizenhárom pontra kellett egy térkép segítségével ellátogatniuk a csapatoknak, itt pedig jelszóért cserébe engedték meg a tojásőrök a tojás megkeresését. A gyerekeknek meg kell fejteni a képrejtvényeket a kis noszvaji húsvéti állathatározóból, és teljesíteniük is kellett egy-egy feladatot. A társaságok bejárhatták az egész falut Síkfőkúttól a Farkaskőig. Ebben az évben volt egy speciális feladat is, hiszen el kellett zarándokolni az Imány-tetőre, a falu legmagasabb pontjára, ahol fotót kellett készíteni. Az egyes állomásokon nem csak tojást lehetett keresni, voltak foglalkoztató, ételkóstoló, vagy éppen állatsimogató programok is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában