KÉZILABDA

2019.01.31. 15:38

A gyöngyösiek diktálnák a tempót

Komlón játszik rangadót a mátraaljaiai gárda.

Sike Károly

Németh Tamás (7) és társai a bajnoki rajton tízgólos különbséggel győztek Fotó: Lénárt Márton

A férfi NB I. 14. fordulójának mérkőzése:

KOMLÓ (7.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (6.)

Komló, péntek, 18.00. V.: Herczeg, Südi.

A baranyaiaknál rangadó vár a gyöngyösiekre. Ahhoz, hogy Urbán Egonék megismételhessék a nyitófordulóban aratott parádés győzelmet (32–22), legalább olyan extra teljesítményre lesz szükség, mint a két csapat gyöngyösi mérkőzésén.

– Hasonló forgatókönyv már-már mesébe illő lenne – fogalmazott Konkoly Csaba. – A komlóiak hazai pályán nagyon nehezen adják a bőrüket, ősszel csak a balatonfüredieknek sikerült nyerni Baranyában. A mi csapatunk azonban olyan játékosokból áll, akik szeretik a kihívásokat. Úgy indulunk, hogy ponttal, pontokkal szeretnénk hazatérni. A szükséges munkát elvégeztük, bízom benne, hogy sikerül elérni a céljainkat.

A Komló és a Gyöngyös a bajnoki tabellán azonos pontszámmal áll a hetedik, illetve hatodik helyen úgy, hogy a baranyaiak egy meccsel kevesebbet játszottak.

Németh Tamás (7) és társai a bajnoki rajton tízgólos különbséggel győztek Fotó: Lénárt Márton

– A bajnokság első felében nem jelentett túl sok jót, ha elhagytuk Gyöngyös határát – rögzítette a gyöngyösiek csapatkapitánya, Németh Tamás. – Az elmúlt években azonban a tavasz általában jobban sikerült, és meggyőződésem, hogy sokat is fejlődtünk tavaly augusztus óta. Amennyiben sikerül kikapcsolni a Komló kulcsjátékosait, miközben mi diktáljuk a tempót, a győzelmünkre is reális esélyt látok.

A mátraaljaiak valamennyi játékosa meccslázban ég, egyedül Krivokapics Milorad játéka kérdéses, aki vádlisérüléssel bajlódik.

A Ligakupában a Dabas következik

A Dabas lesz a gyöngyösiek ellenfele a Ligakupa negyeddöntőjében. A Pest megyei gárda a B csoport másodikjaként került össze az A jelű négyesben elsőként záró mátraaljaiakkal. A legjobb nyolc között két találkozón dől el a továbbjutás, az első összecsapáson az elöl álló csapatok a pályaválasztók. A mérkőzéseket március 7-ig kell lejátszani.

A negyeddöntők párosítása:

Dabas–HE-DO. B. Braun Gyöngyös

DVTK-Eger–Balatonfüredi KSE

Veszprém KKFT–Vecsési SE

Váci KSE–Csurgói KK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában