KÖTÉLUGRÁS

2019.04.17. 10:15

A makláriak éremesélyesként indulnak az Eb-n

A Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezett fináléban 246 versenyző szerepelt.

Heol Sport

A Maklári Bosch Kötélugró Klub abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a Magyar Ugrókötelesek Szövetségével karöltve házigazdája lehetett a Kötélugró Diákolimpia Országos Döntőjének az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A sportág diákolimpiai programjában országosan több mint 500 tanulót versenyeztetnek először a megyei, majd az országos fordulókban, így már a bejutásért is nagy küzdelmek folytak. A döntő napján egyéni és páros versenyszámokban lehetett nevezni. A makláriak 246 indulót láttak vendégül úgy, hogy hazai részről 26 tanuló képviselt nyolc iskolát.

A Maklári Bosch Kötélugró Klub tagjai és edzői egyaránt jól teljesítettek Beküldött fotó

– A diákolimpia sajátossága, hogy felnőtt versenyzők már nem vehetnek részt, így a klub eredményeit az utánpótlás versenyzők hozták, tapasztalt versenyzőink pedig a szervezésben és a pontozásban segítettek – magyarázta a makláriak edzője, Apostol-Kovács Judit. – Az I/B korcsoportban Patvaros Enikő a 30 mp-es gyorsasági számmal a harmadik helyen állt, az összesítés után pedig az ötödik helyet érte el. A II/A korcsoportban összetett ezüstéremnek örülhetett Magyar Sára Dorka, aki a 30 mp-es és a szabadon választott gyakorlattal is a 2., a 180 mp-es gyorsaságival pedig 3. helyen végzett.

A II/B korcsoportban Markovits Lili a negyedik helyen állhatott az összesítések után, Pócsik Petra pedig egy szépen csillogó bronzérem boldog tulajdonosa lett. A II. korcsoportos fiúknál Kovács Benedek remekelt, aki a korcsoportjának második legjobb gyakorlatát mutatta be, és összetettben a dobogó harmadik fokára léphetett. A III/A korcsoportban Horváth Anna és Kövesdi Emília a harmadik legjobb 30 mp-es számot mutatta be, azonban a további két versenyszám után Emília az összetett hatodik helyen végzett, Anna pedig bronzéremnek örülhetett. A III/B-ben érmes helyezést nem értünk el, viszont Szegedi Míra ötödik helye is nagy büszkeséggel tölt el bennünket.

Az első versenynapot a legidősebb korosztály zárta, ahol megyénket Kurtán Adél képviselte a VI/A-ban, ahol a negyedik helyet érte el. Másnap a páros versenyzők játszották a főszerepet. Az I-II. összevont vegyes kategóriában Kovács Benedek és Patvaros Enikő, a II. korcsoportban Csete Boglárka és Markovits Lili, a III. korcsoportos Horváth Anna és Kövesdi Emília egyaránt ötödik helyezést ért el összetettben. A IV. korcsoport összesítése után Hanuszik Lilla és Zelei Dorottya a hatodik helyen zárt. A megyénkbeli párosok további egy második és egy harmadik helyet értek el a gyorsasági számokban.

A versenynapok zárásaként kihirdették az idei Európa-bajnokságra utazók névsorát, akik három válogató versenyen keresztül harcoltak a helyekért. A maklári klub színeiben Bánhegyi Flóra címvédőként képviselheti hazánkat, Bánhegyi Hanna pedig két gyorsasági számban indulhat esélyesként.

– Nagyon jó hangulatú, pörgős, jól szervezett versenyt bonyolítottunk le. Köszönet a segítségért a szülőknek és a segítő gyerekeknek, valamint a verseny szponzorainak. Gratulálunk minden versenyzőnknek, köszönjük a felkészítést és a verseny rendezéssel kapcsolatos munkát edzőinknek, Papp-Kiss Viktóriának, Hanuszik Évának és Kovácsné Farkas Zsuzsannának – zárta szavait Apostol-Kovács Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában