LABDARÚGÁS

2020.05.22. 17:30

Tarnaörsi futballmúlt: Puskás a kezdőkörben, Kardos a kispadon

Tizennyolc évvel ezelőtt az Aranycsapat kapitányát köszönhették vendégként Tarnaörsön.

B. Cs.

Puskás Ferenc személye miatt marad emlékezetes a mérkőzés Archív fotók: Pilisy Elemér

– Már néhány hónappal ezelőtt is volt róla szó, hogy Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás játékosa Tamaörsre látogat, de akkor ez nem valósulhatott meg. A mai Tamaörs–Füzesabony megyei I. osztályú mérkőzés díszvendége azonban a népszerű Öcsi bácsi lesz. Számunkra nagy megtiszteltetést jelentene, ha ő végezné el a kezdőrúgást. Azt gondolom, hogy ez a tarnaörsi labdarúgás történetének egyik legemlékezetesebb pillanata lenne – fogalmazott 2002 június elsején a házigazda klub elnöke. Bodonyi László és persze a közönség nagy örömére Puskás Ferenc megjelent az összecsapáson, és amire kérték, azt megtette. Noha az egészségi állapota akkora már erősen megromlott, a labdához fűződő szoros kapcsolata ezzel együtt is meglátszódott.

A 28. fordulóban rendezett meccs a legendás tizes miatt maradt meg az emlékekben, no meg amiatt, hogy az idény végén a 4. helyen zért örsieket a korábbi 33-szoros válogatott labdarúgó, Kardos József irányította edzőként.

Puskás Ferenc személye miatt marad emlékezetes a mérkőzés Archív fotók: Pilisy Elemér

A mérkőzés jegyzőkönyve:

TARNAÖRS–FÜZESABONY 2–0 (1–0)

Tarnaörs, 200 néző. V.: Gönczi.

TARNAÖRS: Vágó – Csomor P., Peredi R„ Csomor A., Peredi T. – Csomor L. (Sánta), Kiss (Banya), Mága, Pető – Szabó Zs., Csomor L. M. Edző: Kardos József.

FSC: Kasza – Tamasi, Bögös, Németh, Vona – Nagy, Bakos, Grósz, Ipacs – Horváth, Kovács. Edző: Perge Szabolcs.

Gyenge színvonalú játék jellemezte a találkozót, a hazai csapat adós maradt a helyzetek kihasználásával.

GÓL: Csomor L. M„ Sánta.

JÓK: Sánta, Szabó Zs., ill., Bögös, Tamasi, Grósz.

KARDOS JÓZSEF: – Örülök a két gólnak és a három pontnak, de más semmi...

PERGE SZABOLCS: – Tisztes helytállásért utaztunk, ezt teljesítettük is. Ezzel adóztunk játékostársunk, az elhunyt Szilágyi Szabolcs emlékének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában