Covid: eddig az SBS-Eger járt a legrosszabbul

A csapatsportok közül egyértelműen a kézilabda, azon belül is a férfiszakág került a legnehezebb helyzetbe, miután több klubnál tömeges koronavírus-fertőzést regisztráltak az elmúlt hetekben.

Heol Sport

Az egriek teljes kerete hatósági karanténban van Fotó: Lénárt Márton

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) és az élvonalbeli klubokat tömörítő NB I-es liga ennek ellenére azon az állásponton van, a bajnokságnak folytatódnia kell, ugyanis az újabb leállás súlyos következményekkel járhat. A sportág legnagyobb hazai támogatója, a Szerencsejáték Zrt. a teljesítést bizonyos meccsszámhoz kötötte, azaz ha nincsenek mérkőzések, fogadások sincsenek, emiatt az egyesületeknek beígért szponzorációs pénzeket sem fizetik ki. Eddig az egriek jártak a legrosszabbul, akik mindössze egy bajnokit vívtak, azt is elveszítették a Komló vendégeként. Szeptember 7. óta az egész keret – a szakmai stábot beleértve – hatósági karanténban van.

Az egriek teljes kerete hatósági karanténban van Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Szerencsére a játékosok többségén két-három nap alatt átment a vírus. A tizenhat tagú keretből csak ketten maradtak egészségesek, ám őket is elkülönítettük. Többeknek fájt a feje, néhányan belázasodtak, köhögtek, de volt olyan tünetmentes illető, aki nem akarta elhinni, hogy elkapta a vírust, ezért továbbra is mindenki otthon van. Várjuk az újabb teszteredményeket, hogy egyáltalán tervezni tudjunk. Nehéz bármit mondani, és a döntéshozókat sem irigylem, mert ilyen helyzetben még senki sem volt. A Heves Megyei Kézilabda-szövetség elnökeként azt látom, egyfajta dominóeffektusról van szó, a gyermekbajnokságokat ugyanúgy érintette a járvány, mint a felnőttekét. Ráadásul iskolák zárnak be, osztályok kerülnek karanténba, vagy a tanárok néznek sanda szemmel a kézilabdázókra. Ha tudnánk, az ifikkel is kiállnánk, de őket is izolálták. Más kérdés, hogy amúgy sem az ifit neveztük az NB I-re, és nem is szeretnénk »vágóhídra« küldeni a gyerekeket, a szponzorainknak sem ezt ígértük”   – mondta az SBS-Eger szakmai igazgatója, Szabó Péter, aki több mint két hete egyedül viszi a hátán az egyesület ügyeit, miközben a szurkolók főznek, vásárolnak az elkülönített kézilabdázóknak.

A témában bővebben itt lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában