körkép

2021.05.30. 20:00

A halállal is szembesültek az egri drukkerek, visszatérve a stadionba

A korlátozások feloldásával a szurkolók is visszatérhettek a stadionokba és a csarnokokba. Két egri törzsszurkolót kérdeztünk arról, milyen volt az újbóli találkozás.

Tóthpál Zoltán

A csapat iránti örök elkötelezettség, a megszállottság, és a közösségi élmény – voltaképp ez az a három dolog, ami a mindennapokban élteti az igazi szurkolót. A koronavírus-világjárvány azonban elmondhatatlan törést okozott a sportolóknál és a szurkolóknál is. Most, hogy a végéhez közeledik a harmadik hullám, és feloldották a korlátozásokat, hamarosan minden visszatérhet a régi kerékvágásba. Ebben bízik legalábbis az NB I.-es SBS-Eger férfi kézilabdacsapatának törzsszurkolója, Klarianka Péter, és az NB III.-as férfi futballcsapat szurkolói klubjának, az ÖREGrieknek az állandó tagja, Grósz Ákos is.

428 nap

A férfi kézilabda NB I.-ben a 23. fordulóig kellett várni, hogy – természetesen csak védettségi igazolvánnyal – visszatérhessenek a szurkolók a csarnokba. Az SBS-Eger törzsszurkolóját, Klarianka Pétert az elmúlt időszak nehézségeiről, valamint az újbóli találkozásról kérdeztük:

– Nagyon nehezen éltük meg ezt az időszakot. Természetesen figyelemmel követtük a közvetítéseket, de online és a televízión keresztül nem ugyanolyan érzés buzdítani a csapatot. Különböző platformokon keresztül szurkoltunk a fiúknak, de ez nagyon más, mint amikor zeng az egész csarnok – mondta el portálunknak Klarianka Péter, aki egy fontos számadatra is felhívta a figyelmünket: 428 – egészen pontosan ennyi nap után találkozhattak ismét a drukkerek az egri körcsarnokban az Orosháza elleni bajnokin május 8-án.

Szavai szerint ezen a találkozón a plasztikkártya hiánya miatt még csak kevesen jelentek meg, ugyanakkor jó érzés volt, hogy újra a helyszínen biztathatták a csapatot.

Arra a kérdésünkre, hogy a drukkerek miként viselték a bezártságot és a személyes találkozások hiányát, Klarianka Péter azt mondta:

– Nehezen, hiszen egyébként egy összetartó, baráti társaság vagyunk. A kézilabda az, ami igazán összeköt bennünket – mutatott rá.

A hűséges egri szurkolók az Orosháza elleni bajnokin térhettek vissza a csarnokba Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Öreg barátot is elveszítettek az egri drukkerek

Az NB III.-ban szereplő Eger SE is sokáig üres lelátók előtt játszotta meccseit. Grósz Ákos már évek óta oszlopos tagja a csapat szurkolói csoportosulásának, az ÖREGrieknek, így érthetően őt is megviselte, hogy nem biztathatták a helyszínen a kedvenceket. Elmondása szerint ugyanakkor a technika némi hiánypótlást jelentett ebben a nehéz időszakban:

– A kényszer szülte helyzetből adódóan az ÖREGriek támogatásával is létrejött a Facebookon elérhető Egri Foci TV, amely mindannyiunk örömére az összes meccset közvetítette. Valljuk be, régebben el sem tudtuk volna képzelni, hogy online formában megnézhetjük az összes meccset – fogalmazott.

Az ÖREGriekre mindig számíthatnak a játékosok Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az újbóli találkozás – ami május 1-jén, a Balassagyarmati VSE elleni találkozón történt meg – semmihez sem hasonlítható öröméről Grósz Ákos azt mondta:

– Túlzottan nagy meglepetés azért nem volt, mert mindnyájan őszintén hittünk benne, hogy előbb-utóbb vége lesz a járványhelyzetnek és visszatérhetünk a stadionba. Természetesen nagyon örültünk az újbóli találkozásnak, próbáltunk minél többet beszélgetni – tette hozzá a törzsszurkoló, aki kitért arra is, hogy nemcsak a járvány, hanem egy személyes tragédia is nehéz napokat okozott a csoportjuknak: öt hónapja ugyanis 76 éves korában elhunyt az egriek hűséges szurkolója, Virág László.

– Igazából most szembetűnő a hiánya, amikor már visszatérhettünk a stadionba. Laci bácsinak megvolt a saját helye és a szokásai. Tulajdonképpen 20-25 éve ugyanazok az emberek járnak a meccsekre, itt mindenki ismer mindenkit, így természetes, hogy mindenkinek nagyon hiányzik – mondta el portálunknak Grósz Ákos.

Ajánlóképünk még a járványhelyzet előtt készült Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában