KÉZILABDA

2021.08.11. 11:22

A gyöngyösieknek nemcsak az Eger elleni vereség fáj

A megyeszékhelyiek kétgólos győzelmet arattak a Mátraalján.

S. K.

Halász Leventére (balról) hosszú kihagyás vár

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Harmincnégy gólt szerezve nyerte második nyári felkészülési mérkőzését az SBS-Eger NB I-es férficsapata, miközben a házigazda HE-DO B. Braun Gyöngyös idei harmadik erőfelmérőjén is alulmaradt. A két megyénkbeli csapat hétközi találkozóját követően az egriek trénere volt elégedettebb.

– Jó meccset játszottunk, mindkét csapat lendületesen kézilabdázott – vont mérleget a megyeszékhelyiek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Igyekeztünk tovább csiszolni a csapatjátékot, hétről-hétre szeretnénk érettebb játékot nyújtani. Elégedett vagyok, jól szolgálta a felkészülésünket a találkozó.

A gyöngyösiek trénere, Konkoly Csaba elsősorban a védekezésbeli hiányosságok miatt lehetett bosszús.

– Végre sikerült felvenni azt az üzemi hőfokot, ami ezekhez a mérkőzésekhez szükséges, de sajnos nagyon lassan, ezen mindenképpen javítani kell – jelentette ki a klub honlapján Konkoly. – A nyáron szerződtetett szerb kapus, Alekszandar Tomics becserélésével sikerült ötgólos hátrányból visszajönni, a támadásban látok még lehetőségeket. Dolgozunk tovább, megpróbáljuk rendbe tenni a védekezésünket.

A gyöngyösieknél nem léphetett pályára a budakalászi találkozón meghúzódott jobbszélső, Marko Vaszics és a térdsérülést szenvedett balátlövő, Halász Levente sem. Utóbbi szomorú hírekkel állt elő.

– A tüzetesebb orvosi vizsgálatok elülső keresztszalag-szakadást állapítottak, valamint egy kisebb porcsérülést, amit a szakadás hozott magával – tájékoztatta a Heolt Halász Levente. – Őszintén szólva letaglózott a hír. Aki ismer az tudja, hogy nem szeretek parkoló pályán lenni. Lelkiismeretesen dolgoztam egész életemben, mégis ezt kapom. A műtét után várhatóan hat-nyolc hónap rehabilitáció vár rám.

Halász Leventére (balról) hosszú kihagyás vár Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A 2. nyári felkészülési mérkőzésen:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS–SBS-EGER 32–34 (13–16)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, 200 néző. V.: Hargitai G., Markó G.

GYÖNGYÖS: Merkovszki, Tomics (kapusok), Varsandán M. 5 (3), Mátyás B., Hamidovic 1, Gráf 1, Duris 4, Ubornyák 7, Papp B. 1, Markez 6 (1), Gábori 2, Urbán 2, Hegedüs M., Vilovszki 3, Gerdán.

EGER: Balogh T., Seprős (kapusok), Holdosi 1, Kiss G., Machác 4, Tóvizi 1, Kovács M. 1, Lezák 2, Szepesi N. 3, Tóth R. 5 (1), Lakosy 3, Pulay 3, Száva 1, Szuharev 7, Bernatonis 3.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 2/1.

Következik: Augusztus 13., péntek, 16.00: FTC–SBS-Eger. 17.00: PLER–Gyöngyös.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában