KÉZILABDA

2021.11.19. 15:05

Csalódott Veszprém érkezik az egriekhez

Topcsapatok hétvégéje a férfi NB I-ben. Míg a Gyöngyös Szegedre látogat, az egriek a Veszprémet fogadják a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

S. K.

Tóth Edmond (középen) felszabadult játékot vár a tanítványaitól Fotó: Lénárt Márton

A férfi NB I. 9. fordulójának mérkőzései:

SBS-EGER (12.)–TELEKOM VESZPRÉM (2.)

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, vasárnap, 18.00. V.: Asztalos B., Szalay Z.

Élőben: Veszprém Handball Tv YouTube-csatorna.

A legutóbbi két tétmérkőzésén, a vasárnapi Pick Szeged elleni bajnokin (26–26) és a szerdai Motor Zaporizzsja elleni Bajnokok Ligája-találkozón nyeretlen maradt (27–29) a 26-szoros magyar bajnok, 28-szoros Magyar Kupa-győztes bakonyi gárda, amit kifejezetten nehezen éltek meg a klub szimpatizánsai. A sebekre gyógyírt jelenthet az egri győzelem, amire a két csapat 13. NB I-es tétmérkőzésén is komoly esély mutatkozik.

Az egriek négy nyeretlen találkozó után egy hete Kecskeméten aratták idénybeli második bajnoki győzelmüket (29–28), így némiképp fellélegezve készülhettek a rekordbajnok látogatására.

– Bízom benne, hogy sok néző előtt játszhatunk s olyan teljesítménnyel tudunk előrukkolni, amivel kivívjuk a közönség elismerését – jelentette ki az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – A nehézségeink ellenére igyekszünk minél nagyobb ellenállást tanúsítani a világsztárokkal szemben. A veszprémiek rangadók után érkeznek Egerben, elképzelhető, hogy akadnak akik pihenőt kapnak a mérkőzésre, ami talán jelenthet könnyebbséget.

Az egrieknél kisebb sérülések ellenére mindenki hadra fogható.

Tóth Edmond (középen) felszabadult játékot vár a tanítványaitól Fotó: Lénárt Márton

PICK SZEGED (1.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (5.)

Szeged, Városi Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Altmár K., Horváth M.

A lendületben lévő Tisza-parti gárda hétközben az északmacedón Vardar Szkopje elleni győzelemmel (34–31) búcsúztatta az Újszegedi Sportcsarnokot a legrangosabb európai kupasorozattól. A Szeged december 9-én a német Kiel elleni BL-csoporttalálkozóval avatja majd minden igényt kielégítő, 8300 férőhelyes új arénáját, tehát a gyöngyösieket még a régi otthonában fogadja az együttes. A BL-ben hét mérkőzés után 10 ponttal áll a Pick, míg a bajnokságban listavezetőként az eddigi kilenc mérkőzésén 17 pontot gyűjtött.

– Hasonló gondolatok kavarognak a fejünkben, mint három hete a Veszprém elleni mérkőzés előtt – fogalmazott a gyöngyösiek beállója, Rosta Bálint. – Nekünk nincs veszíteni valónk, felszabadultan, a saját játékunkra koncentrálva igyekszünk kézilabdázni bízva abban, hogy akár egy szoros eredményt is elérhetünk.

A találkozó egyik pikantériáját szolgáltatja, hogy Rosta Bálint bátyjával, a Szegeden pallérozódó Miklóssal is szembe találkozhat a pályán.

A gyöngyösiek a Veszprém vendégeként 26–22-es eredménnyel zártak, míg az elmúlt fordulóban a Balatonfüred elleni vereséggel elveszítették hazai veretlenségüket.

Maradt még gazdára váró jegy

A találkozó napján is elérhetők lesznek a jegyek az SBS-Eger–Telekom Veszprém mérkőzésre. A klubtól származó információk szerint az előzetes jegyvásárlás után is maradt még gazdára váró belépő, így vasárnap 16.30 órától ismét lehet felnőtt és diák/nyugdíjas jegyeket vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában