Labdarúgás

2023.01.13. 11:02

Eger SE: szakmai igazgató és játékos érkezett

Címkék#háttér

Hajdani NB I.-es labdarúgóval kötött megállapodást a szakmai igazgatói tisztség betöltésére az Eger SE ügyvezetője, miközben játékost is igazolt az NB III.-as együttes.

Bódi Csaba

Györök Tamás (balról) szakmai igazgatóként kapott megbízást, míg Tóth László középpályáskánt érkezett

Forrás: Eger SE

Az Eger SE új szakmai igazgatójaként Györök Tamás érkezését adta hírül a klub honlapja, ám arról nem közölnek információt, hogy a korábbi vezető, Gyarmaty Attila mikor és miért távozott.  

A szakember podcast-sorozatunk tavaly októberi vendégeként saját szerepéről ezt mondta:

 Mindig a klub, az egyesület és persze a játékosok az elsők. A mi feladatunk, hogy minél többet tegyünk meg a nálunk dolgozó játékosokért. Amikor valaki elkezdi ezt a sportágat, mi onnantól kezdve azon dolgozunk, hogy a lehető legjobbat kihozzuk belőle – fogalmazott Gyarmaty Attila, akit péntek délelőtt kerestünk. 

A szakember éppen szülésre készülő feleségével tartott a kórházba. 

– Az elmúlt hetekben kaptam jó állásajánlatot kaptam, amire igent mondtam – felelte a távozás okát firtató kérdésre a tréner. 

– Nem titok, a Rapid Wien utánpótlás-nevelésében vállalok szerepet, ahol a kiskoroszályokkal foglalkozok majd. 

Az Eger SE elfogadta és támogatta a klubtól történő távozásra vonatkozó kérésemet. Ezért köszönettel tartozok, ahogy sok sikert kívánok az egri labdarúgásért dolgozóknak és a Heves vármegyei futballban tevékenykedőknek egyaránt. Értékes embereket és kollégákat ismertem meg az Egerben töltött esztendőben, ami 2022. január 1-jétől 2023. jaunárjáig tartott.

A móri születésű, 43 éves Györök Tamás a Videoton saját nevelésű játékosaként 17 esztendősen mutatkozott be a magyar élvonalban. Az 1999–2000-es szezon tavaszi felét kölcsönben a Veszprém LC-nél töltötte, megfordult a BVSC a REAC és a Balaton FC csapatában, majd visszatért Székesfehérvárra. 2007 januárjában a görög másodosztályú PAE Niki Volosz csapatához igazolt. Pályafutása során játszott még a Sopronban és Újpesten, 140 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. Visszavonulása után utánpótlás edzőként tíz évig dolgozott Újpesten, később Siófokon, majd 2020/21-ben a Bp. Honvédnál NB I.-es pályaedzőként. 

Tavaly júliustól október közepéig három hónapig irányította a Mol Fehérvár FC II. NB III.-as csapatát. 

Az NB III.-as csapatnál történt változásokat illetően az kívánkozik az élre, hogy Tóth László személyében bejelentették a téli első igazolást. A 28 éves középpályás ősszel a III. Kerületi TVE gárdájában szerepelt, ahol télen négy társával együtt – köztük az Egerben korábban futballozott Preklet Csabával – átadólistára került.

Az Eger SE csapata szombaton 13 órakor az NB II.-es Csákvárt fogadja felkészülési mérkőzésen.

Téli játékosmogás az Eger SE-nél 

Érkező:
Tóth László (III. kerületi TVE) 28 éves középpályás
Távozók:
Sz. Varga Máté Viktor (?)
Mezey Keve (?)
Bánik Dániel (?)
Tesztelt játékosok:
Verhoczki László (Rákosmente FC) 21 éves
Jacsó Dávid (FC Tiszaújváros) 17 éves
Csutora Mihály (Putnok FC) 23 éves 
Petrecsko Román (Putnok FC) 20 éves
Vattay Márton (Újpest) 17 éves
Szabó Martin Dániel (Budafok) 17 éves
Sustyák Dávid (Ibrány SE) 28 éves

Korábbi edzőmeccsek eredményei

Eger SE–MTK II. 1–2 (0–1)
Gól: Hadnagy (82.), ill. Vasvári (43.), Bene (48.).
Eger SE–Hidasnémeti VSC 4–1 (2–0)
Gól: Révész (16.), Gáspár (31.), Jacsó (53., 70.), ill. Zsiga (63. – 11-esből).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában