Triatlon

2023.06.14. 11:54

Bajnoki bronz Keszthelyről az Egri Futó és Triatlon Klub tagjának

A középtávú országos bajnokság férfi szenior I. kategóriában harmadik helyen végzett az Egri Futó és Triatlon Klub kiválósága, Ózsvári Olivér.

B. Cs.

Az egri kvartett tagjai közül Ózsvári Olivér (jobbról a második) érmeskénz zárt

Forrás: EFTK

A megszokott jó rendezésnek köszönhetően sok külföldi is vállalta az indulást az 500 fős keszthelyi mezőnyben. A táv 1900 méter úszásból, 87 kilométer kerékpározásból és 21 kilométer futásból állt. Mivel a Balaton vízhőmérséklete még nem érte el a 24 Celsius fokot, így engedélyezték a neoprén ruha használatát. 

A kerékpározásra a rendezők igazán kemény pályát jelöltek ki. A 87 kilométer során a versenyzőknek 910 méter szintemelkedést is le kellett gyűrniük. Ez magyar viszonylatban „izmos” etapnak  számított.

A kemény bringázás után került sor a záró részre, a félmaraton lefutására, ami többnyire a napsütötte Balaton partján haladt. 

Az Egri Futó és Triatlon Klubból Ózsvári Olivér szenzációs eredményt ért el – szerepel az egylet beszámolójában. A férfi szenior I. kategóriában bajnoki harmadik helyezést ért el 4:31:12 órás idővel. A versenyző a bringázás és a futás során nyújtott kimagaslót. Rajta kívül Farkas Máté, Lajszner Attila és Varga Győző teljesítette a több órás versenyt.

Az EFTK indulóinak eredményei

Felnőtt III. kategória:
15. Farkas Máté 4:46:13 óra

Férfi szenior I. kategória:
3. Ózsvári Olivér 4:31:12 óra

Férfi szenior II. kategória:
60. Varga Győző 6:37:10 óra

Férfi szenior III. kategória:
20. Lajszner Attila 5:40:15 óra

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában