Labdarúgás

2023.07.08. 07:51

A parajdi klubvezető és a gyöngyösi FIFA-bíró különös esete

A Heves vármegyei JB-elnököt ismerte fel a sóbányájáról híres erdélyi település labdarúgója.

Bódi Csaba

Nagy Attila és Farkas Ádám. Egykor ellenfelek voltak

Forrás: Beküldött fotó

Attila és Attila. Előbbi Nagy, utóbbi Kelemen és ugyancsak közös szál a tarnaleleszi futballmúlt. Nagy Attila a parajdi labdarúgó klub vezetőjeként fogadta a minap a Heves vármegyei küldöttség tagjait, akik Hargita megyei vendéglátójuk jóvoltából tartózkodtak a hétvégén Erdélyben.

Kelemen Attila vármegyei JB-elnök nagyot nézett, amikor druszája megszólította, mondván, ők bizony már találkoztak, méghozzá anno Tarnaleleszen.

Nagy Attila aztán közölte, hogy a Meteor SE-n kívül erősítette a 2007/2008-ban III. osztályú bajnoki címet nyert Váraszó LC csapatát és az Egercsehi gárdáját is. 

A 2005 június 5-é rendezett mérkőzés tudósítása Heves Megyei Hírlapban
Forrás: Heves Megyei Hírlap

A Bányász egylet labdarúgójaként Nagy Attila játszott 2005-ben azon az istenmezejei meccsen, ahol az ISE 300 néző előtt legyőzte a csehieket. Az 1–0-s hazai sikerrel véget ért összecsapás gólját Farkas Ádám szerezte. 

A Gyöngyösön élő FIFA-játékvezető is jelen van az erdélyi túrán, így neki is akadt Nagy Attilával közös emléke. 

Igaz, a sípmesterben élénkebben él a hajdani diadal, mint a parajdi sportemberben, aki 50 évesen is aktív, igazolt labdarúgóként segítve a helyi PSE társulatát. További aktualitást ad a történetnek, hogy a 18 évvel ezelőtti Bányász-derbit Szigetvári Zsolt vezette, aki egyik partjelzőként Rozsnaki Gáborra számíthatott. Az ugyancsak a szűkebb hazánkbeli küldöttséget erősítő duó tagjai akkor még aligha gondolták, hogy Farkas a kollégájuk lesz, és azt sem, hogy Nagy Attilát egyszer majd Parajdon látják viszont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában