Kézilabda

2023.07.20. 15:11

NB II.: egy csoportban a Hatvani KSZSE, a Füzesabonyi SC és a Hevesi SE

A Magyar Kézilabda-szövetségben (MKSZ) elkészítették a 2023/2024-es NB II.-es csoportbeosztásokat. Szűkebb hazánkat öt együttes képviseli, a mezőnyben újként szerepel az Eszterházy SC U21-es gárdája.

Sike Károly

A füzesabonyi Kriston Nikolették (szemből) megyei rangadókra készülhetnek

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Hatvannégy női és ugyanennyi férfi csapat részvételével várhatóan szeptember második hétvégéjén rajtol az NB II.-es pontvadászat 2023/2024-es szezonja. Az együtteseket mindkét nem esetében nyolccsapatos csoportokba sorolták, ahol oda-visszavágós rendszerben 14 mérkőzés vár a résztvevőkre. Az alapszakasz 1–4. helyezettje a felsőházban, míg az 5–8. helyezettek az alsóházi rájátszásban folytatják a küzdelmet, kiegészülve másik csoportból érkező további négy együttessel, az A–B, C–D, E–F és G–H  csoportok összevonásával. A felsőházi bajnokok szereznek jogot a magasabb osztályban való indulásra.

A nők mezőnyében a szűkebb hazánkhoz tartozó STAVMAT Füzesabonyi SC, a Hatvani KSZSE és a Hevesi SE azonos csoportba került. A „C” jelű nyolcasban a mieinken kívül négy Pest vármegyei és egy nógrádi gárda neve olvasható. Az FSC és a HKSZSE nem titkoltan a felsőházat célozza.

– Férfi és női vonalon is nehéz csoportba kerültünk, ettől függetlenül szeretnénk a mezőny első felében végezni – jelentette ki a Füzesabonyi SC ügyvezetője, Pásztor Gergely. – A gazdasági szempontból inkább a tavasz tűnik megterhelőnek, a rájátszás mérkőzésein ugyanis jelentősen megnövekedhetnek az utazási költségek. 
A hatvani klub első embere, Antalóczy Péter úgy fogalmazott: komoly szakmai kihívásnak néznek elébe.

– Az új szezonban is szeretnénk versenyben lenni az érmekért, s ebben nagyon komoly riválisokra akadtunk – fogalmazott.

 – A Gödi SE az Északi csoport legutóbbi bajnokaként a nyáron tovább erősödött, mintahogy az Északkeleti csoportban ezüstérmes Füzesabony és a Vác U21-es gárdája is jelentős játékerőt képvisel.
Hevesen a legnagyobb fejtörést az okozza, hogy az U19-es csapat szereplését miként tudják összehangolni a felnőtt meccsek programjával.
– Tavaly jelentős volt az átfedés, idén azonban igyekszem külön választani a két gárdát, de az utaztatás ezzel együtt is okozhat problémát. Kíváncsian várjuk az új szezont – jelentette ki a HSE edzője, Makó Nándor.

Az Eszterházy SC U21-es csapata az egyetemi klub korosztályos együttesére építve teszi próbára tudását.

– Minőségben és mennyiségben is állunk olyan szinten, hogy be tudjuk vállalni a két fronton való versenyeztetést – osztotta meg a csapat edzője, Harsányi Kálmán. – A fiataloknak ez kiváló lehetőség arra, hogy a megtapasztalják a felnőtt mezőny slégkörét, és gyarapítsák a rutinjukat. Az együttes amolyan kapocsként szolgálhat az utánpótlás és az NB I/B-s felnőtt csapat között.

A csoportbeosztások
Nők, C-csoport (Nógrád): Gödi SE (Észak, 1.), STAVMAT Füzesabonyi SC (Északkelet, 2.), Hatvani KSZSE (Észak, 4.), Praktiker-Vác U21 (Észak, 5.), VS Dunakeszi (Észak, 7.), Csépe Salgótarjáni SKC (Északkelet, 7.), Hevesi SE (Északkelet, 9.), Mogyoródi KSK (Pest vármegyei, 1.)
D-csoport (Borsod): Ungvár KC (Északkelet, 3.), Vitka SE (Északkelet, 4.), Mátészalkai MTK (Északkelet, 5.), Borsod SK-Miskolc (Északkelet, 8.), Kállósemjéni SZSE (Északkelet, 10.), Hajdúböszörményi TE (Északkelet, 11.), DVSC Schaeffler U21 (Hajdú-Bihar vármegyei, 1.), Eszterházy SC U21 (új csapat)
Férfiak, C-csoport (Hajdú): Csépe Salgótarjáni SKC (NB I/B, 14.), DVTK Miskolc (Északkelet, 2.), Acélváros KK (Északkelet, 4.), Váci FKA (Észak, 5.), Füzesabonyi SC (Észak, 6.), Gödöllői KC (Észak, 10.), Szinvaparti KSE Miskolc (BAZ Heves vármegyei, 1.), Veresegyház VSK (Pest vármegyei, 2.)
D csoport (Szabolcs): Nyírbátor SC (Északkelet, 3.), DEAC II. (Északkelet, 5.), Opus Tigáz Hajdúszoboszló (Délkelet, 5.), Tiszavasvári-SZIKE (Északkelet, 6.), Hajdúböszörményi TE (Északkelet, 7.), Kisvárdai KC (Északkelet, 8.), Balmazújvárosi KK (Északkelet, 9.), Hajdúnánás KN KFT (vármegyei, 1.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában