Labdarúgás

2023.08.07. 11:50

Gyöngyöstarjánban hat év múltán van ismét felnőttcsapat

A 2016/17-es bajnoki évet még Gyöngyöstarjáni KSK néven fejezte be az egylet felnőttcsapata a megyei I. osztályban. Idén a település sportszervezte immár Gyöngyöstarjáni Rekreációs Egyesület elnevezéssel szerepel a vármegyei III. osztály Délnyugati csoportjában.

Bódi Csaba

A Gyöngyöstarjáni RE U19-es csapata alkotja a vármegyei III.-as gárda gerincét

Forrás: Nagy-Dobos Eszter/Gyöngyöstarjáni RE

– Három évvel ezelőtt, 2020 augusztusában három szakosztállyal (labdarúgás, asztalitenisz, szivacskézilabda), azon belül is a futballban egy korosztállyal hoztuk létre a Gyöngyöstarjáni Rekreációs Egyesületet – mondta a klub elnöke, Nagy-Dobos Eszter. 

– Újoncként az U17-es gárda 22 mérkőzésen elért 21 győzelemmel megnyerte a pontvadászatot. Aztán 2021-ben már az U13-as csapat is bekapcsolódott a versenyrendszerbe. Ebben az évben az U19-es együttes tagjainak többsége kiöregedett, így az a döntés született, hogy a kiskoruktól itt focizó srácokat nem engedjük el, hanem megyünk fentebb a felnőtt korosztályba.

A megyei I. osztályú U19-es bajnokságban a GYRE csapata a negyedik helyen végzett a 2022/23-as megyei I. osztályú U19-es küzdelemsorozatban. A csapatot a III. osztályban edzőként változatlanul Nagy Ádám vezényli.

– Az előző évi U19-es keretből egy játékos hagyta abba a labdarúgást, miközben Kis Dániel, Kiss Martin és Kis Milán Dominik személyében hárman érkeznek vissza hozzánk Gyöngyöspatáról, Kőhegyi Kevin pedig a Gyöngyösi AK-tól jön haza – folytatta Nagy-Dobos Eszter. – Célunk, hogy felvegyük ennek az osztálynak a ritmusát és minél több tapasztalatot gyűjtsünk a felnőtt bajnokságban, ugyanis a gárda 95 százaléka még csak az ifjúságiaknál pallérozódott. Ennek ellenére minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy ponttal vagy pontokkal vonuljunk le a pályáról.

Ők kilencen

A Heves vármegyei III. osztályú bajnokság Délnyugati csoportjának mezőnye: Gyöngyöspata SE, Gyöngyöstarjáni RE, Hatvani Lokomotív SE, Tarnaörs Danyi SE, Tarnaszentmiklós SE, Tiszai Sportcentrum, RFC-Átány, Szihalmi SC, Vécs KSK

Edzőmérkőzésből három szerepel az együttes programjában, amelyben ellenfelet a Hort, a Gyöngyöspata és a Gyöngyössolymos jelent. A klub önkormányzati támogatásból, képviselői tiszteletdíjakból, felajánlásokból, illetve a tao-ból gazdálkodva működik.

Folytatódik az albérlet

Minden hétvégére jut hazai felnőtt bajnoki mérkőzés Gyöngyöstarjánban, ugyanis a Gyöngyöspata SE az őszi szezonban is a szomszédos település sporttelepén lesz házigazda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában