Vízilabda

2023.08.14. 21:16

Nyárvégi póló-show a Bárány-uszodában

Pénteken négy, míg szombaton két mérkőzés vár a csapatokra és a nézőkre a 2023-as férfi Magyar Kupa Egerben rendezendő B-csoportjában.

Bódi Csaba

A Bárány-uszodában lehet majd szurkolni az egrieknek

Forrás: Lénárt Márton /Heves Megyei Hírlap

A Magyar Kupában a korábban megszokott decemberi befejezés helyett már augusztus második felében rajtolnak a csapatok és szeptember első hétvégéjén el is dől a szezon első trófeájának sorsra. A Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) tájékoztatása szerint a férfiak mérkőzéseit rövidebb, 25 méteres pályán játsszák, ami az attraktivitást tekintve visszatérő elem a sportág további reformját szorgalmazók körében. 

A sportág iránt érdeklődők az egri helyszínen, hazai csapattal a négyes csoportban, a Bárány-uszodában élvezhetik a vízilabda szépségeit. 

A Tóth Kálmán vezette Tigra-ZF-Eger együttese két fővárosi (KSI SE, BVSC-Zugló) és egy vidéki (Szegedi VE) riválissal szemben igyekeszik megszerezni a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikét.

Férfi Magyar Kupa, B-csoport 

AUGUSZTUS 18., PÉNTEK
11.00: KSI SE–Tigra-ZF-Eger 
12.30: BVSC-Zugló–Szegedi VE
18.00: Szegedi VE–Tigra-ZF-Eger
19.30: BVSC-Zugló–KSI SE

AUGUSZTUS 19., SZOMBAT
11.00: Szegedi VE–KSI SE
12.30: Tigra-ZF-Eger–BVSC-Zugló

 

– Szerintem vitán felül áll, hogy a kisebb pályán sokkal izgalmasabb és pörgősebb a vízilabda, de más újításokkal ellentétben ezt komolyabban nem tesztelték úgy, hogy a játék minden más eleme ugyanaz marad. A kupamérkőzések a legjobb magyar csapatok részvételével komoly tapasztalatokkal szolgálhatnak, amit aztán megoszthatunk a nemzetközi szövetség illetékeseivel. Bízom benne, hogy a nézők is élvezni fogják a játékot – mondta a szövetség honlapján az MVLSZ egri származású elnöke, Madaras Norbert.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában