Atlétika

2023.09.27. 20:01

A hevesi gerelyhajítók Vácott ezüstben fénylettek

Négy helyszínen voltak érdekeltek a Hevesi SE tagjai az elmúlt hétvége két napján. A szereplés több dobogós helyezéssel zárult.

Bódi Csaba

Tóth Lilla (balra) teljesítménye ezüstmedált ért

Forrás: Hevesi Atlétika

A váci Vanyek Béla Sportcentrumban rendezett 19. Németh Miklós Gerelyhajító Versenyen az Ikarus BSE színeiben induló, de Hevest is képviselő dobók közül ketten állhattak dobogóra. 

Az ezúttal a felnőtteknél érdekelt Tóth Lilla egyéni legjobbját megközelítve, 37,21 méteres eredménnyel szerzett ezüstérmet. Ugyancsak a második helyre léphetett a több sorozaton keresztül vezető Kolláth Kornél. 

Az U16-osoknál érintett, 49,03 méterig jutott fiatalt végül megelőzték, így be kellett érnie az ezüsttel. A kicsit fáradtan versenyző Almási Dominik 30,99 méteres legjobb dobása az ötödik helyhez bizonyult elegendőnek. 

Kolláth Kornélnak (balra) be kellett érnie a második helyezéssel
Forrás: Hevesi Atlétika

Az egy nappal korábban Szentesen lebonyolított városi súlylökő viadalon Kovács Kristóf végzett a legjobb pozícióban. A 14,58 méteres teljesítmény második helyet ért az alföldi városban. Pető Gergő (11,51 m) és Almási Dominik (10,25 m) egyaránt bronzérmet vihetett haza, míg Baglyas Kíra Karina (10,20 m) ötödikként zárt, a versenyen kívül indult Olteán Attila pedig 9,42 méterrel egyéni csúcsot javított. 

Lévén, hogy ugyanebben az időpontban került sor a Fut a Heves őszi futamára, ahol Kovács Gyula edző szervezőként jeleskedett, így Szentesen a HSE kétszeres országos bajnoka, Detrik Balázs látta el jó tanácsokkal fiatalabb társait. 

Szintén messzire utazott Bódis Marcell, a boconádi illetőségű súlylökő a serdülő válogatott tagjaként a szlovákiai Nagyszombatban rendezett öt ország viadalán az ötödik helyen végzett. 

Bódis Marcell válogatott színekben szerepelt
Forrás: Hevesi Atlétika

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában