Ökölvívás

2023.11.04. 08:00

100 perc küzdelem Egerben: újratöltve

Egy év múltán idén is lesz 100 perc küzdelem percenként váltott ellenfelekkel, szünet nélkül az egri Hadnagy úti ökölvívó csarnokban.

Heol.hu

Román Péter (jobbra): ellenfelek vagyunk, nem ellenségek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Tavaly év végén a 100 menetes küzdelem előtt tudtuk, hogy nekünk ez kell. Így, egy év elteltével pontosan tudtuk, hogy nekünk ez kellett – fogalmazott az ötletgazda Román Péter. 

– Nem volt győztes, ahogy vesztes sem. Mindenki, aki teljesítette a kihívást, elsősorban önmagának bizonyított, hogy képes végig küzdeni a 100 percet szünet nélkül. Konkrét következtetést nem vontunk le. Tudtuk előre, hogy kemény lesz a feladat, és nem csalódtunk: kemény volt. A 100 perc végén minden ellenfelünknek barátként gratuláltunk, elismertük egymás teljesítményét. Paradoxonnak tűnik, de nyilvánvaló: ellenfelek vagyunk, nem ellenségek. Épp ezért mindenki akkora „ruhát” kapott, ami épp ráfért, és bizony sokunkra igen díszes „gúnya” került, hevertük is kifelé pár napig a kisebb-nagyobb foltokat.

Idén már elkezdődött a 100-as kihívás szervezése. Ismét 100 perc küzdelem vár az indulókra, percenként váltott ellenfelekkel, szünet nélkül. Most is az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztálya lesz a házigazda, Dorkó Péter régiós edző személye a legnagyobb szakmai garancia arra, hogy ez a rendezvény is minden erre vonatkozó igényt kielégítsen.

– Évekkel ezelőtt egy edzőterem falán olvastam azt a jelmondatot, ami azóta is visszhangzik a fejemben: „Edzésen meghalunk – versenyen újjászületünk” – folytatta Román Péter. 

– Nos, az egri boksz klubban, Dorkó Péter irányításával, minden edzésen meghalunk. Kétszer. Még a bemelegítés alatt. Aztán újabb kétszer-háromszor az edzésen. Majd még legalább egyszer meghalunk a levezető gyakorlatok során. Edzőnk minden alkalommal  lelkiismeretesen gondoskodik arról, hogy ne csak azt a maximumot hozza ki belőlünk, amint mi gondolunk, hogy bennünk van. Neki az a maximum kell, amit ő határoz meg. Ennek köszönhetően a tavalyi 100 menet során bőven volt időnk újra és újra újjászületni.

Semmi és mégis minden

Megkerülhetetlen a kérdés: mégis, mire számítunk valójában, mire megy ki ez az egész? Őszintén? Nincs is igazán jelentősége. Ez a nap nem ad majd semmit és mégis, mindent megad, amire igazán szükségünk van. Azért egy dologban titkon reménykedünk: hogy legalább olyan ellenfeleink lesznek, mint tavaly, hogy legalább 100-szor meghalhassunk, hogy 100-szor újjászülethessünk – emelte ki Román Péter.

Az idei előrejelzések alapján borítékolható, hogy a tavalyi érdeklődés megsokszorozódik, ugyanis a résztvevők között osztatlan sikernek örvendett a kezdeményezés, amelynek idei dátumát később pontosítják.

Dorkó Péternek (balról) a maximumra van szüksége 
Forrás: Lénárt Máron/Heves Megyei Hírlap

– Jelzés értékű, hogy elsőre sem kizárólag ökölvívók vettek részt a kihíváson, hanem más küzdősportok művelői is, például a fővárosból komplett kick-box klub képviseltette magát – emelte ki az 100 perc küzdelem ötletgazdája. 

– Ezen felül jó pár karate, sőt MMA-sportoló is elhozta magával a kellő elhatározását, tudásának és képességeinek a legjavát. Bízunk abban, hogy ez most sem lesz másként, hiszen akkor mindenki úgy távozott, hogy reméli, mielőbb találkozunk hasonló körülmények között. Természetesen most is bárki számára elérhető lesz a rendezvény, nyitott az ajtó mindenkinek, aki szeretné kipróbálni magát ebben a nagyszerű sportban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában