Labdarúgás

2023.11.17. 11:28

Az Eger SE, az FC Hatvan és a Gyöngyösi AK már a tavaszi idényt kezdi

A magyar válogatott vasárnapi mérkőzése miatt a tavaszról előrehozott 16. forduló találkozóit egy kivételtől eltekintve szombaton rendezik az NB III. Északkeleti csoportjában. Mindhárom csapatunk hazai környezetben lép pályára.

Bódi Csaba

A gyöngyösiek remélik, hogy az újpestiek elleni siker lendületet ad a hátralévő két meccsre

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szombat, 13.00:

GYÖNGYÖSI AK (16.)–CIGÁND SE (2.)

Gyöngyös, Kömlei Spt. V.: Drabon Barnabás (ifj. Imrő, Dobos).

Az Újpest II. ellen végre bekövetkezett az, amire már kezdettől fogva vártak a gyöngyösiek: az NB III.-as újonc gárda a 15. fordulóban megszerezte az első győzelmét. Egyértelműen érett a siker, többször egész közel állt a GYAK a három ponthoz, ez azonban csak a lilák ellen mutatkozott meg diadalban. 

Három hazai döntetlen után a sorban negyedik fellépés már győzelmet hozott, ami feltétlenül dicséretes, de egyelőre csupán ahhoz volt elegendő, hogy a holtpontról kimozduljanak a zöld-fehérek.

A 14. helyen álló Sényő (ahol hétközben Nagy Sándor kapta meg a marsallbotot) nyolc pontra van a sereghajtótól, azaz bőven van még hátránya a mátraaljai gárdának. A szintén újonc Cigánd nemcsak kilométerben van messze Gyöngyöstől, hanem helyezésben is, viszont ne feledjük: egy meccsen minden megtörténhet.

Az őszi 1. fordulóban: Cigánd–Gyöngyösi AK 2–1

EGER SE (8.)–PUTNOK (1.)

Eger, Szentmarjay stadion. V.: Hanyecz Bence (Flinta, Sztányi).

A nyári nyitányon az a Boros Gábor „végezte ki” az egrieket, aki egykori ESE-futballistaként is futószalagon szállította a gólokat. A góllövőlistát 15 forduló után 23 találattal vezető 26 éves csatár az a játékos, akire – vagy hasonlóra– most is rendkívül nagy szüksége lenne Lázok János csapatának. Noha utóbbi négy mérkőzésén veretlen maradt az egri együttes, egy győzelem mellé három döntetlen társult, ami csupán hat pontot ért.

A legnagyobb gondot továbbra is a gólképtelenség jelenti. 

Az őszi idény 15 mérkőzésén a piros-kékek nevéhez fűződik a legkevesebb (13) lőtt gól. Igaz, a kapott találatokat illetően nincs szégyenkezni való, ugyanis csupán az éllovas Putnok (7) és a második Cigánd (12) hálóját vették be kevesebbszer, mint a Bukrán Erik őrizte egri kaput (17). Tekintve, hogy az év hátralévő két meccsén iménti két gárda lesz egri vendég, remek alkalmak kínálkoznak a javításra.

Az őszi 1. fordulóban: Putnok–Eger SE 4–1

FC HATVAN (10.)–KISVÁRDA II. (3.)

Hatvan, Népkerti Spt. V.: Molnár Réka (Dobos, Pálinkás).

A hatvaniakon kívül csak a Putnoknak (1.) és a Cigándnak (2.) sikerült hazai veretlenséggel zárni a bajnoki év őszi idényének 15 mérkőzését. Ez a mérleg három győzelmet és négy döntetlent foglal magában. Ráadásul egy hete a REAC ellen meggyőző teljesítménnyel nyerte a Zagyva-partiak, ami szintén bizakodásra ad okot. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy kisvárdaiakat otthonukban egyedül a hatvaniak tudták legyőzni és a szabolcsi gárda az előző fordulóban kikapott Salgótarjánban... 

Nos, ebből az alapállásból kiindulva igen kedvezőek a sárga-kékek esélyei, sok minden szól a vendéglátók mellett. 

Ebben a helyzetben azonban egy tényezőt feltétlenül illik elkerülni, ez pedig az elbizakodottság. A házigazdáknak sokat érhet az újabb siker és ez meg is lehet, ha a játék iránti alázat az erények között az élbolyban kap helyet a várdai fiatalokkal szemben.

Az őszi 1. fordulóban: Kisvárda II.–FC Hatvan 2–4

A további program

Péntek, 13.00: DVSC II.–DVTK II. 2–2 (1–0)

Szombat, 13.00: Újpest II.–REAC, Tiszaújváros–Tiszafüred, Karcag–Sényő (Tiszafüreden), SBTC–DEAC

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában