Labdarúgás

2024.01.17. 09:41

Gyöngyösi AK: szó lehet az egyeztetésről, ha...

Feltételhez köti a gyöngyösi önkormányzat a GYAK elnökével történő, a klub anyagi támogatására vonatkozó tárgyalást.

Bódi Csaba

A büdzsé nagy mértékben befolyásolja, hogy tavasszal kik húzzák magukra a GYAK mezét

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

December 24-én a hunfoci.hu írta meg először, hogy rossz hírt kaptak karácsonyra a Gyöngyösi AK futballistái. A cikk első mondata szerint „Gyöngyös város önkormányzata felülvizsgálta, és egyelőre megszüntette a Gyöngyösi AK anyagi támogatását, amelyben közrejátszott a csapat eredménytelensége is.”

A hunfoci.hu közölte először a hírt
Forrás: hunfoci.hu

Portálunk – az említett szakoldalra hivatkozva – december 27-én a „Gyöngyösi AK: nagyot húztak a derékszíjon” címmel közölte, hogy a város önkormányzata a klubot érintően drasztikus döntést hozott. 

Egy nappal később, vagyis december 28-án a gyongyosiak.hu elnöki interjúval jelenkezett, amelyben az egylet első embere, Kozma Zsolt minden részletre kiterjedően elmagyarázta a kialakult helyzetet. A vezető kiemelte: találkozót kezdeményez az önkormányzati képviselőkkel, akik „nyilvánvalóan nem láthatnak mindent át, és ezért szeretnénk felvázolni nekik a lehetséges következményeket”.

Kozma Zsolt a minap lépett is az ügyben, azonban azt a választ kapta, hogy amíg egy kifogásolt mondatot illetően nem történik meg a helyreigazítás a heol.hu-n, addig a város részéről nem hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni az elnökkel.

A városi álláspont azt tartalmazza, hogy „az önkormányzat felfüggesztette a klub támogatására vonatkozó döntést, amelyet legkorábban februárban, az éves költségvetés tárgyalásánál módosíthatnak”. 

Vagyis: 

1. nincs szó a támogatás megszüntetéséről; 

2. a jövő hónap közepéig/végéig kérdéses, hogy a tavaszi idényt milyen anyagi háttérrel teljesítheti a Gyöngyösi AK, amelynek fő támogatója az önkormányzat.

Az ügyet illetően a gyöngyösi önkormányzat részéről az alábbi tájékoztatást kaptuk.

A Gyöngyösi Atlétikai Klub 2023-ban összesen 28 millió 250 ezer forint önkormányzati támogatásban részesült, melyből 18 millió 750 ezer forint volt a felnőtt labdarúgócsapat támogatása – szerepel a városi állásfoglalásban. – A képviselő-testület a 2023/2024-es szezonra eredetileg a labdarúgócsapat 7,5 millió forintos támogatásáról döntött, azonban a sikeres osztályozó után a klub ezen a támogatáson felül 30 millió forint többlettámogatást kért az NB III.-as szerepléshez. A testület júniusban döntött arról, hogy az igényelt összeg felét, azaz 15 millió forintot az őszi szereplésre megítél az egyesületnek, míg a fennmaradó 15 millió forintról a labdarúgócsapat őszi eredménye alapján dönt majd. A grémium feltételei között szerepelt az is, hogy a csapat játékosainak legalább 70 százaléka gyöngyösi vagy környékbeli legyen. A képviselők a klub kérelme alapján decemberben tárgyaltak újra a labdarúgócsapat támogatásáról, és arról határoztak, hogy a többlettámogatás második részletéről szóló döntést nem hozzák előre a tavalyi év végére, hanem arról a 2024-es költségvetés tárgyalásakor határoznak majd. Mindezek alapján tehát az önkormányzat nem szüntette meg a klub támogatását, a 2023-ra megítélt támogatást folyósította, a következő évben nyújtandó támogatásról pedig a költségvetés tárgyalásakor határoz majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában