Atlétika

2024.05.15. 14:04

A gyöngyösi atléta új pályacsúccsal védte meg hegyifutó bajnoki címét a Kékesen

Harmadik magyar hegyifutó bajnoki címét nyerte a 27. Renault Kékes Csúcsfutás Trail versenyen Juhász Patrik.

Bódi Csaba

Nem kétséges, hogy Juhász Patrik igazi hegyi menőnek számít

Forrás: Beküldött fotó

– Nagyon boldog vagyok, hogy gyöngyösiként, mátrai futóként eddig egyedül én tudtam megnyerni a Mátrában rendezett országos bajnokságot – mondta Juhász Patrik.

A HegyiKecskék SE kiválósága 51:40 perc alatt teljesítette a Mátrafüred és Kékestető közötti 11,6 kilométeres távot, ahol mindössze hét másodperccel előzte meg a végig vele együtt küzdő klubtársát, Dalos Mátét. Harmadik helyen – ugyancsak a Hegyikecskék SE színeiben – Szabó Sándor végzett.

Fantasztikus versenyt produkátak a fiatalok. Ilyen távon, ilyen szinttel hét másodperc felfoghatatlanul kevés különbség” – szerepel az atlétikai szövetség híradásában.

 

A HegyiKecskék SE tagjai állhattak a dobogóra
Forrás: Beküldött fotó

Juhász Patrik több mint 10 éve csöppent a futás világába, atlétikával kezdett, majd 2018 óta fókuszál kifejezetten a hegyifutásra. Azóta tízszer került be a magyar válogatottba, képviselte hazánkat Hegyifutó Világbajnokságon, Európa-bajnokságon és Világkupákon is, 2022-ben pedig megszerezte első Hegyifutó magyar bajnoki címét.

– A futás számomra az életet jelenti, és ezért is határoztam el, hogy tovább képzem magam a sporttudományokban. 

Az eddig gyűjtött tapasztalataimmal és a tudásommal pedig kezdő/amatőr/profi futóknak szeretnék segíteni a kitűzött céljaik véghezvitelében, illetve szeretném megmutatni, hogy a futás milyen sok új lehetőséget biztosít azon kívül, hogy egy adott célt teljesítünk – mondja magáról a Hegyikecskék SE honlapján Juhász Patrik.

JUHÁSZ PATRIK

10x-es mgyar válogatott
Hegyifutó Országos Bajnok (2022, 2023, 2024)
2022: MSTSZ Terepfutó bajnokság abszolút összetett 1. hely
2021: Terepfutó Világbajnokság U20 Vertikál 10. hely
2022: Hegyifutó Európabajnokság Up&Down 29. hely
5x Spartan Trail Elite Winn

Az immár háromszoros magyar bajnok versenyző május végén utazik a magyar válogatottal a Franciaországban rendezendő Hegyifutó Európa-bajnokságra, június végén pedig az Ifjúsági Terepfutó Világbajnokságon áll rajthoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában