Labdarúgás

2024.05.17. 17:46

NB III.: Hatvanban és Egerben pontra éhes csapatok szerepelnek

A 2023/24. évi NB III. Északkeleti csoportjának 29. fordulójában az idénybeli utolsó hazai mérkőzés vár vármegyénkbeli csapatainkra.

Bódi Csaba

A hatvaniakra (kékben) megint fontos párharc vár

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap, 17.00:

GYÖNGYÖSI AK (16.)–PUTNOK FC (1.)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Gáspár András (Blum, Farkas G.)
A listavezetőnek egy pont is elegendő a bajnoki címhez, míg a gyöngyösiek sorsa már jóval korábban eldőlt. A hazaiak esetében tavasszal oly sokszor emlegetett tisztes helytállás lehet az egyetlen reális cél, és ezért várhatóan minden tőlük telhetőt meg is tesznek Majzik Zoltán fiataljai. 
Ősszel: 1–4.

FC HATVAN (10.)–ÚJPEST FC II. (8.)

Hatvan, Népkerti Sporttelep. V.: Kreitl Tamás (Juhász L., Csákó).
A 10. helyen álló Hatvan (33) és a 14. pozícióban tanyázó SBTC (31) között mindössze két pont a különbség, így az utolsó két forduló vízválasztó az kiesés elkerüléséért küzdő öt gárda esetében. A hazaiak utóbbi két meccsüket megnyerve némileg megkönnyebbülhettek, ám igazán csak akkor lehetnek biztonságban, ha előbb legyőzik a lila-fehérek fiataljait, majd pedig a már búcsúzó REAC vendégeként is nyernek. Ebben az esetben semmi nem fenyegeti a bennmaradást, vagyis a hatvaniak sorsa a saját kezükben, illetve lábukban van.
Ősszel: 1–3.

A további program

VASÁRNAP
11.00: DVSC II.–Sényő FC
17.00: Cigánd–DVTK II.
17.00: Tiszaújváros–DEAC
17.00: Karcag–Tiszaújváros
17.00: SBTC–REAC

EGER SE (9.)–TISZAFÜREDI VSE (12.)

Eger, Szentmarjay stadion. V.: Takács Ákos (Kovács Z., Szabó F. Sz.).
Két vereséggel a hátuk mögött az egrieknek illene szépen búcsúzni a hazai közönségtől. A biztos középmezőnybeli tagság negatív hatása azonban egy hete Sényőn már érződött, és alighanem nehéz lesz felpörögni az ugyancsak pontra éhes fürediekkel szemben is. Lázok János vezetőedző előtt adott a feladat: fel kell rázni a társaságot! Az nem ismert, hogy ezt milyen eszközökkel kísérli meg a szakember, az viszont egyértelmű, hogy kihívás lesz a javából.
Ősszel: 2–0. 

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában