Nyílt nap

2024.05.11. 17:40

Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola szélesre tárta a kapuit + fotók

Szombaton nyílt napot tartott az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola. Ebből az alkalomból a művészeti tanintézmény igazgatóját, Gulyás Lászlót kérdeztük.

Sike Sándor

Nyílt nap az egri zeneiskolában

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Gulyás László, a zeneiskola igazgatója közölte, rendszeresen megrendezett nyílt napjaik célja, hogy  zenetanulás iránt érdeklődők  kötetlen formában nézhessék meg, hogyan zajlik a hangszeres oktatás a zeneiskolában, milyen náluk egy szolfézsóra.

– Legfontosabb része volt talán a mai nyílt napnak egy hangszerbemutató, amin igyekeztünk prezentálni az összes olyan hangszert, amit tanulhatnak nálunk a növendékek – mondta a direktor.

Szavai szerint az érdeklődésre nem panaszkodhatnak. Minden évben jó létszámmal tudnak indulni, ötszáz gyerek tanul náluk zenét, s hangszeren játszani. Olyannyira magas szám ez, hogy Észak-Magyarországon a legnagyobb azon zeneiskolák közül, melyek egy helyen működnek, nincsenek tagozatai, telephelyei.

Megtudtuk azt is, hogy ebben a tanévben ünnepli a zeneiskola fennállásának 70. évfordulóját. Rengeteg rendezvényük volt ezért ebben a jubileumi évben. A zenei világnappal kezdték meg a rendezvénysorozatukat, és szakmai napokat, koncerteket, kurzusokat, bemutatókat tartottak. 

– Nemrégiben volt növendékeinket hívtuk meg, akik jelenleg a Zeneakadémián, zenei felsőoktatásban tanulnak. Nagyon büszkén jelenthetjük ki, hogy csak a budapesti Zeneakadémián 13 növendékünk tanul, ami egy óriási szám. Nagyon sokan eljutnak zenei konzervatóriumokba, illetőleg zeneművészeti intézménybe, s viszik a jó hírét iskolánknak – mondta az igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában