Rafinált, brutális, vicces bűnözők és kegyetlen gyilkosságok

2013. január 4. 11:35 Szalay Zoltán
heves megye | Bűnügyi LEGek. Ezek voltak a LEGérdekesebb bűntények Heves megyében 2012-ben.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Rágyújtották a házat megölt áldozatukra a kegyetlen fiatalok Gyöngyösön. Vadkendert termesztettek nagy tételben az elkövetők egy petőfibányai raktárban. Egy pénzintézetnek vállalkozások 366,5 millió forintot okoztak különféle módon megvalósított csalásokkal. Hétéves kisfiú súlyos sérülést okozott egy évvel fiatalabb társának az óvodában. 

Hagyományos év végi bűnügyi LEG-ek című összeállításunk elkészítéséhez Soltész Bálint r. őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HMRFK) sajtószóvivője közreműködésével a megye bűnügyi nyomozói és irányítóik voltak a Hírlap segítségére. Tőlük kaptuk az esztendő LEGnagyobb és LEGkülönösebb bűncselekményeiről tájékozódó kérdéseinkre a válaszokat.

– A bűnelkövetők is egyre inkább fejlődnek, hiszen napjainkban már a legkülönlegesebb módszereket alkalmazzák jogellenes cselekedeteik véghez viteléhez. Mi volt a bűnüldözők megítélése szerint a LEGrafináltabb bűnelkövetési mód megyénkben?

– A bűnelkövetők valóban a legsokfélébb módszerekkel igyekeznek valóra váltani bűnös szándékaikat. Ezúttal egyet választottunk közülük, de ez méltán érdemli ki a LEGrafináltabb elkövetési mód megjelölést.

Augusztusban arról tettek bejelentést a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, hogy négy – Salgótarjánban, Bátonyterenyén és Lőrinci környékén lakó – ember Apc közelében egy, a külvilágtól teljesen elszigetelt csarnokban egy egészen nagy kábítószer-ültetvényt tart fenn. A HMRFK nyomozói a nógrádi kollégáikkal szorosan együttműködtek, és az összefogást siker koronázta. Egy petőfibányai raktárban ugyanis 1401 tő különböző fejlettségi szintű vadkenderre bukkantak. Együttesen 248 kilogrammra, amelynek a piaci értéke elérte a 300 millió forintot. Megtalálták és lefoglalták a helyszínen a növény termesztéséhez szükséges ventilátorokat, továbbá 168 melegítő lámpát.

  FOTÓ: HMRFK FOTÓ: HMRFK

Képzelhetjük, hogy mennyi pénzt áldoztak rá, hiszen csak egyetlen egy világító eszközbe való izzó ára 40 ezer forintba kerül... Mindezeken túl valóságosan ipari méretű légszűrő-szigetelő rendszer biztosította azt, hogy kintről ne legyen érezhető a vadkender jellegzetes, erős szaga. Ezzel és az ügyes elrejtéssel együtt nem is nagyon tűnt fel az állampolgároknak, hogy mi folyik abban az épületben. A jelzést és a vizsgálat elindítását követően hamarosan elfogták a nyomozók a visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három vietnami és három magyar állampolgárt is. akikkel szemben még tart a büntetőjogi procedúra.

– Ki kapta a LEGidősebb tettes minősítést a bűnügyesektől?

– Egy 80 éves férfi. Az illető január közepén azért ment be a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, mert új fegyvertartási engedélyt akart szerezni magának egy 6.35-ös kaliberű lőfegyverre és a hozzá való lőszerekre. Amikor kérdezték, azt állította az egyenruhások előtt, hogy a régit elhagyta. Az adatnyilvántartásból azonban gyorsan kiderült, hogy nem mondott igazat, hiszen valójában soha nem is volt fegyver viselésére jogosító engedélye. Visszaélés lőfegyverrel bűntény megvalósításának megalapozott gyanúja miatt indítottak vele szemben eljárást a gyöngyösi kapitányságon.

– S ki lett a 2012-es év LEGfiatalabb „elkövetője”?

– Egy hét esztendős óvodás. Február utolsó napján az egyik megyénkbeli gyermekintézményben a lurkó egy évvel ifjabb ovis társát könyökkel úgy mellbe taszította, hogy az ennek következtében szegycsonttörést, vagyis nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A támadó kicsi azonban büntethetőséget kizáró ok, azaz a gyermekkora miatt nem volt büntethető.

– A 2012-es esztendő LEGnagyobb kárt okozó bűncselekményére hogyan emlékeznek vissza a megyei rendőrség szakemberei?

– Akárcsak a korábbi években, persze az idén is az úgynevezett „gazdaságvédelmis” ügyek közül került ki a LEGnagyobb kárt előidéző bűncselekmény szűkebb hazánkban. Az egyik megyebeli pénzintézet vezetése tett ugyanis feljelentést, aminek alapján elindult a nyomozás. A széles körű, alapos vizsgálat során megállapítottuk, hogy gazdasági vállalkozások körbe utaltak egymásnak tartozás kifizetése jogcímen egy nagyobb összeget, pedig köztük nem is volt semmiféle gazdasági kapcsolat. Azt is megtették ezeknek a cégeknek a vezetői, hogy valós gazdasági események híján csatoltak be ehhez a bankhoz kérelmeket forgóeszköz-hitel folyósításáért, ráadásul a hitelszerződésekben vállalt kötelezettségeiket nem teljesítették. A procedúra végére azután nyilvánvaló vált, hogy összesen 366 és fél millió forint kár érte a pénzintézetet. A büntetőeljárást természetesen elindították munkatársaink több bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

– Mit tekintettek a nyomozók az idei év LEGnagyobb szakmai kihívást jelentő bűnügyének?

– Tulajdonképpen egy négy évvel korábban, pontosan 2008-ban történt bűntény szálait göngyölítettük fel. Az eset minden részletre kiterjedő rekonstruálásakor bizony latba kellett vetniük kollégáinknak a legjobb tudásukat. Az emberölést egy másik, Szankon megvalósított gyilkosság miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt L. Tamás ismerte be az Egri Rendőrkapitányságon. A kihallgatása során elmondta azt is, hogy annak idején ittasan egy tárggyal agyonvert egy 46 éves egri nőt, majd a tetemét bedobta egy kútba. A hölgy az eltűnését akkoriban be is jelentették ismerősei. Az áldozat holttestét végül idén februárban az albérletének udvarán egy kútban találták meg a megyeszékhelyen, a Vörösmarty úton. L. Tamást természetesen emiatt az élet elleni bűntény miatt is felelősségre vonják.

– Melyik volt 2012-ben a bűnügyi nyomozók számára a LEGbrutálisabb bűncselekmény Heves megyében?

– Gyöngyösön a Gyöngyöspatak út egyik ingatlanán végzett tűzoltáskor egy holttestre bukkantak a lánglovagok. Jelezték ezt a rendőrségen, és a közigazgatási eljárásban megtartott halottszemle során megállapították, hogy az idős, magányos férfi testén idegenkezűségre utaló nyomok vannak. Ezután természetesen büntetőeljárás indult a történtek kiderítése érdekében. Annál is inkább, mivel a tűzvizsgáló előzetes szakvéleménye kizárta, hogy elektromos eszköz zárlata okozta volna a tüzet, s azt vélelmezte, hogy szándékos gyújtogatás történt. Az orvos szakértő is arra a következtetésre jutott, hogy az áldozat halálát mások idézték elő.

A HMRFK és a gyöngyösi kapitányság szakemberei bravúros nyomozás után a bűntény bekövetkezését követő 18. órában már elő is állítottak három helyi lakost, egy 16 és egy 21 éves férfit, valamint egy 22 esztendős nőt. Kihallgatásuk közben arra derült fény, hogy a szépkorú ember megölése után, a nyomok eltüntetése érdekében lobbantották lángra az épületet. Bűnügyi őrizetbe vették őket, és emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatták ellenük a büntetőjogi procedúrát. A nyomszegény helyszín jelentette az igazi kihívást munkatársainknak.

A tettes elég sokat tett azért, hogy elfoghassák

A LEGhumorosabb bűncselekményen maguk a nyomozók is jót mosolyogtak. Amiatt vizsgálódtak októberben, hogy a bejelentés szerint egy ecsédi telephelyről 210 ezer forint értékben loptak el ismeretlen személyek vaselemeket. A helyszíni szemle alkalmával szétszórva találtak rengeteg fémdarabot. A fűben azonban személyi okmányokra rábukkantak, amelyeket – amint az utóbb kiderült – az egyik elkövető hagyott hátra gondatlanul nagy sietségében. A hatvani rendőrök természetesen tették a dolgukat: pár órával később már gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorú fiút, aki be is vallotta nekik a bűntény elkövetését.

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Rafinált, brutális, vicces bűnözők és kegyetlen gyilkosságok

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

„Az RTL Klub soha nem csinált lejárató riportokat”

nol.hu Nem változik az RTL Klub Híradójának hangneme, csak mert a kormány engedélyezte, hogy terjesztési díjat szedjenek a kábelszolgáltató cégektől – ígéri Kolosi Péter vezérigazgató-helyettes. Interjú.

Harmincezerrel kevesebben érettségiznek az idén

nol.hu A kedvezőtlen demográfiai folyamatok mellett a közoktatási reformok és a felsőoktatás szűkülése is okolható ezért. Egyre többen már meg sem próbálnak bejutni egyetemre vagy főiskolára.

Ezeket a zászlókat kitiltják az Eurovíziós Dalfesztiválról

nol.hu Nem minden zászlót engednek lengetni az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban.

Meghalt a TV2 egyik legismertebb arca

nol.hu Kedden tragikus hirtelenséggel elhunyt Wels Péter Mátyás, a TV2 hírműsorának egyik legismertebb riportere, aki az egyik alapítója volt a Tényeknek.

Nagyon pórul járt a szatír a teletömött buszon

nol.hu Megvertek a női utasok egy férfit egy török buszon, mivel elővette a péniszét.

Zuckerberg magyar kutyája letarolta a netet

nol.hu A Facebook-alapító Mark Zuckerberg friss képeket posztolt Beastről, a család fehér pulijáról, kommentek özönét indítva el.

Kikapott Münchenben, de döntős az Atlético Madrid!

Kikapott Münchenben, de döntős az Atlético Madrid!

Hiába veszélyeztettek többet a bajorok, Griezmann megpecsételte a sorsukat • Mindkét csapat hagyott ki büntetőt.

Irány Franciaország: ide bújik a világ elől Nagy Ádám

„Amikor mondom, hogy meg akarjuk nyerni az Európa-bajnokságot, azt hiszik, viccelek. De mást nem mondhat az ember!”

Egy ábra, amely megmutatja, miért szól akkorát a Leicester elsősége

Kevés hasonló meglepetést találni a futball történelemkönyvében, mint a „rókák” menetelése.

Rasszista orgia, edzőváltás, közfelháborodás – a leicesteri bravúr előzményei

Rasszista orgia, edzőváltás, közfelháborodás – a leicesteri bravúr előzményei

„Ranieri tapasztalt edző, ez nem vitás. De ez nagyon lehangoló választás a Leicestertől.”

Leicester: ez maradt a stadion ajándékboltjából – kép

Amennyiben ön Leicester City-szurkoló és történetesen éppen a városban tartózkodik, akkor elsősorban ne a The King Power Stadion ajándékboltjából próbálja beszerezni a mezt, a sálat és a többit. Mert jó eséllyel most ez a látvány fogadhatja.

Chelsea: tömegbunyó, Hiddink a székek közé repült

Elszabadultak az indulatok a pályán és a pályán kívül. Hiddink sem úszta meg.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
 • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
 • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
 • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
 • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
 • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
 • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
 • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
 • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
 • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
 • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
 • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér