Közgyűlés Egerben - az idei utolsó

2011. december 22. 08:54
ONLINE | Idei utolsó ülését tartotta az egri képviselő-testület. A szemétdíj 11,2 százalékkal lesz drágább, a parkolásért is többet kell majd fizetni. A Gárdonyi Géza Színház a városhoz kerülhet.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Zárt ülés következik, a tudósítást befejeztük.

14.54

A zárt ülés előtt Martonné Adler Ildikó kap szót. A képviselőnő elmondja: megszületett a jogerős határozat a Fidesz 2009-es feloszlatásával kapcsolatban, ám e határozat csak figyelmezetetés. Az egri Fidesz továbbra is eddigi elnökségével és tagságával működik tovább.

14.47

14 igen, 1 nem, 2 tartózkodás mellett a testület elfogadta a javaslatot. Egy lépéssel közelebb került tehát a Gárdonyi Géza Színház ahhoz, hogy városi intézmény legyen. Ehhez a többi között az is kell, hogy a szállítói tartozást az állam átvállalja.

14.41

Habis László azt kéri a megyei és intézményvezetéstől azt kéri: adjanak információt a színházak működésével kapcsolatban. A polgármester a "megoldás érdekében" azt javasolja: a szállítói tartozás az állam részéről biztosítva legyen.

A város átvenné a két intézmény fenntartását 2012. január 1-jétől. Ha a tartozás rendezésére nem találnak megoldást, rendkívüli közgyűlést kell összehívni.

14.30

Szabó Róbert kap szót. Elmondja: azza a szándékkal jött ide, hogy a megállapodásról érdemben egyeztessen. Úgy véli, az ügy kiemelten fontos, az idő pedig nagyon kevés. Az egri tervezet nagyjából egybevág az általa is támogatott megoldással. Egy dologban tér csak el: ez a tartozások átvállalása.

- Komoly struktúraváltás előtt áll a megyei önkormányzat - mondja Szabó Róbert. - Egy tehermentes ingatlanvagyont adnánk át térítésmentesen a városnak. A több mint 1 milliárdos vagyontömeget és az intézmények folyószámláján lévő összeget is átadnánk, valamint vállalnánk a januári béreket. Ez összesen több mint 60 millió forint. Ebből az összegből a 72 milliós számlatartozás jelentős részét kifizetheti a város, a maradékot jövő évben rendezné a megye. Tény: jövőre a megye teljes költségvetése kevesebb lesz, mint a színház éves költségvetése. Ezzel az ajánlattal így a megye "elmegy a falig".

Kérdésre az elnök elmondja: a számlán található 60 millió részben kötött, a színház működéséhez szükséges.

14.27

Dr. Csarnó Ákos úgy véli: helye van a színháznak Egerben, mindent meg kell tenni, hogy megmaradjon az intézmény. Azt látja csak veszélyforrásnak, hogy a parlamenti döntéshozók nem mondanak majd igent a kért konstrukcióra. Szerinte B-tervre, esetleg rendkívüli közgyűlésre van szükség az ügyben.

14.25

Császár Zoltán nem menti fel Szabó Róbertet a válaszadás alól. Az előterjesztést azonban ő is támogatni fogja, mert a városnak szüksége van a színházra.

14.21

Csathó Csaba szerint nem kérdés, hogy meg kell-e őrizni a színházat. Csak az a kérdés, hogy milyen áron. Úgy véli: városi képviselőként az utolsó pillanatig harcolniuk kell, hogy minél jobb feltételekkel vegyék át a teátrumot.

Pál György kér újra szót. Elmondja: nehéz a helyzet, mert ugyan a megye volt a fenntartó, de mégis mindenki városiként tekintett a színházra. A szocialista politikus kijelenti: támogatni fogja az előterjesztést.

14.17

Habis Lászó válaszol Pál Györgynek. - Fél évünk van arra, hogy egy új működési struktúrát kialakítsunk. Ennek igazodni kell a szűkülő forrásokhoz. Ha azt kérdezi, bizonytalan-e a 2013-as finanszírozás, akkor a válaszom: igen. Ebben a szituációban két lehetőség van: vagy válalljuk a jelenlegi helyzetet, vagy azt mondjuk a közönségnek: üljenek vonatra, és menjenek Szolnokra vagy Miskolcra.

A polgármester felmenti a megyei elnököt a válaszadás alól. Császár Zoltánnak válaszolva azt mondja: nem volt mód és lehetőség ezt az ügyet nem sürgősségként tárgyalni.

14.16

Császár Zoltán Szabó Róbertet kérdezi, szerinte hogy lehet dönteni ebben a kérdésben, ha csak tegnap este ismerkedtek meg az anyaggal.

14.14

Pál György azt kérdezi: mi a B-terv, ha nem járul hozzá az állam  a feltételekhez? Milyen finanszírozási terve van az önkormányzatnak az elkövetkező évekre? A szocialista képviselő úgy tudja: évek óta először fordult elő, hogy nézőhiány miatt előadás maradt el a színházban.

14.08

A polgármester szerint az egyik legizgalmasabb kérdés a szállítói tartozások ügye. A város nem képes ezeket átvenni - abban bíznak, hogy eredményre jutnak ezzel kapcsolatban a kormányzattal.

- Meg kell tudnunk állapodni az ingó és ingatlan vagyon ingyenes, ÁFA-mentes átvételében - emeli ki Habis. A kieső megyei finanszírozási hányadról szólva a polgármester elmondja: ez a hiány kettős csapás lenne a feladatellátásra.

- Az a cél, hogy ha a feltétlek megvalósulnak, akkor a 2011/12-es évadot változatlan szakmai feltételekkel teljesíteni tudják az intézmények. A Gárdonyi Színház vezetőjét olyan szakembernek tartom, aki képes menedzselni ezeket a döntéseket.

14.07

Habis László elmondja: számos feltételhez kell kötni az átvételt. Szabó Erika államtitkárnak eljuttaták javaslataikat, amely tartalmazza azt is, hogy az állam nyújtson segítséget az átvételhet és a 2012-es év teljesítéséhez.

A polgármester szerint számos nyitott kérdés van, de mindegyik esetben törvényi helyeket jelöltek meg a megoldásra. Habis kijelenti: nem szeretne vitába keveredni a megyei önkormányzattal, tisztában vannak azzal, hogy kicsi a megye mozgástere.

14.05

7. sürgősségi indítvány: előterjesztés a megye által fenntartott előadó-művészeti intézmények átvételéről. Magyarul: a városhoz kerülne a Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház.

13.58

6. sürgősségi indítvány: előterjesztés az Eger Termál Kft Strandfürdő fejlesztésére.

Habis László elmondja: 2009-ben pályázott az Eger Termál a fürdő fejlesztésére, az előző ciklusban meg is kötötték a támogatási szerződést. Ám azzal kellett szembesülni: azzal a műszaki tartalommal egyetlen közbeszerzési kivitelezői pályázat sem volt eredményes.

A projekt során a többi között épülne egy fedett medence és átalakulna az I-es (a legrégebbi) medence. Az önkormányzati segítség nélkül a beruházás nem valósulhatna meg.

A testület 14 igen, 3 nem szavazattal elfogadta a javaslatot.

13.57

Közben megérkezett Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Barta Viktor megyei főjegyző.

13.50

Fejlesztési célú hitelfelvételről tárgyal a testület. Habis László elmondja: második és harmadik próbálkozásra is csak részben sikerült a hitelelőirányzatra ajánlatot kérni. - Annak érdekében, hogy városfejlesztési törekvéseinket realizálni tudjuk, arra kérem a testületet, fogadja el a javaslatot - teszi hozzá a polgármester.

12 igen, 4 nem - a képviselők elfogadták a javaslatot.

13.48

Újabb sürgősségi indítvány: előterjesztés az Arnauth Pasa Fürdője Gyógyászati Kft. működési célú támogatásáról. A javaslatot 12 igen, 1 nem, 2 tartózkodással fogadta el a testület.

13.45

Az első sürgősségi indítványról döntenek a képviselők: a Hivatásos Önkormányzati tűzoltóság Eger alapító okitatának módosítása. Ismeretes: január 1-jétől állami irányítás alá kerülnek az eddigi önkormányzati tűzoltóságok, így a megyeszékhelyi is.

13.42

Az önkormányzat 2012. évi I. negyedévre szóló feladattervét elfogadja a testület, bár Habis lászló polgármester hozzáteszi: valószínűleg sokkal több előterjesztést kell majd tárgyalniuk, mint ami az anyagban szerepel.

13.36

A pályázat benyújtásának határideje: a Nemzeti Közigazgatási Intézet internetes oldalán való közzétételt követő 30. nap, legkésőbb 2012.január 28.

13.35

Kovács Luca válaszában elmondja: korábban eredménytelen volt a pályázat, erről az illetékes bizottságot tájékoztatták.

13.33

Az önkormányzat pályázatot ír ki az Egri Kulturális és Művészeti Központ intézményvezetői posztjára. A kinevezés 2012. április 1-től 2017. március 31 -ig szól.

Dr. Csarnó Ákos azt kérdezi: mi lett az előző pályázat sorsa, miért nem kapott erről tájékoztatást korábban a közgyűlés.

13.29

Törvényi kötelezettségnek eleget téve az önkormányzat felülvizsgálta a fenntartásában működő általános iskolák működési/felvételi körzetét. Módosításra nem volt szükség.

Martonné Adler Ildikó (Fidesz) szerint a társadalmi különbségek kiegyenlítésére szükséges lenne kiemelt oktatási körzeteket létrehozni. A képviselő úgy véli, az állami fenntartásba kerülő intézményeiknek továbbra is meg kellene adni a szükséges támogatást.

Az előterjesztést a testület egyhangúlag elfogadta.

13.27

A testület 25. napirendként megszavazta a Kötélverő ház értéknövelő beruházás beszámításáról szóló előterjesztést.

12.41

25 perc szünet következik.

12.39

Kisebb vita alakult ki a vitáról: érdemes-e lezárás után újabbat nyitni. A vége az lett, hogy nem. A képviselők szavaztak, s többségben elfogadták a javaslatot az ingatlan elidegenítéséről.

12.28

Csathó Csaba előterjesztőként válaszol. Szerinte Tóth István egy hete a bizottsági ülésen megszavazta, hogy nyílt licites eljáráson adják el a 3/4-ed részt. A tanácsnok szerint az az elherdálás, hogy nem csinálnak semmit az ingatlannal.

Tóth István kér újra szót, mert nem kapott választ arra a kérdésre, hogy az önkormányzat miért nem vizsgálta korábban felül a bérleti szerződést.

12.24

A város többségi tulajdonos (3/4-ed részben) a Törvény ház út 1. szám alatt található ingatlanban. Egy javaslat szerint részét eladná a tulajdonosnak.

Tóth István szerint lehet, hogy inkább az 1/4-ed részt kellene megvásárolni, nem pedig "nyomott áron" eladni a sajátját. A Jobbikos képviselő szerint egy hónap múlva is el lehetne idegeníteni az ingatlant, vagy megvizsgálni a lehetőségeket.

Bognár Ignác (Jobbik) képviselőtársa javaslatát támogatja. Szerinte a bérleti díjat akár sporttámogatásra is használhatják, egyfajta "aranytojást tojó tyúk lehetne" az ingatlan.

12.11

Törvényi kötelezettség, hogy mgeszüntesse a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár közös fenntartása tárgyában kötött Társulási megállapodást. (az előterjesztés szövege tartalmazza: "amennyiben a Heves Megyei Önkormányzat a 2011. évre vonatkozó finanszírozási megállapodás alapján az őt 2011. december 31-ig terhelő fizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz").

A törvény szerint a könyvtár fenntartása állami feladat. Habis László elmondja: nem szívesen engedik el az intézmény kezét. Azt kérte Szabó Erika államtitkártól, nevezzenek meg valakit, akivel egyeztetni lehet a bibliotéka további sorsáról. Szeretnék ugyanis, hogy az intézményről úgy gondoskodjon az állam, ahogy eddig tette a megye. A polgármester hozzáteszi: a törvényi keret megvan, kérdés, hogy a pénz meglesz-e.

Az előterjesztést (a Társulási megállapodás megszüntetéséről) elfogadja a grémium.

12.08

Technikai jellegű módosításokról szavaznak a képviselők: a többi között a a Wigner Iskola Közalapítvány részére nyújtott támogatás elszámolási határidejének változásáról.

12.03

Gledura Benjámin, a brazíliai sakk-világbajnokságon ezüst érmet szerzett fiatal sportolót köszönti a polgármester (és vele természetesen a testület minden jelen lévő tagja). 

12.00

Ugyancsak elfogadták az Agria Film Kft. beszámolóját. Majd a képviselők támogatták a Kiemelt turisztikai termék és attrakciók fejlesztésének előkészítése „Komplex gyógyhelyfejlesztés az egri Bárány uszodában” című projekt pályázati anyagának benyújtását.

11.53

Beindult a tempó: a gérmium tagjai elfogadják a Városgondozás Eger Kft., az Egri TISZK Kft. és az Egri Városfejlesztési Kft. 2011. évi beszámolóját.

(Utóbbi kapcsán Habis László elmondja: ma délután 4 órától aláírják a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel a belváros rehabilitációjáról szóló támogatási szerződést, így a társaságra az eddigieknél is nagyobb teher hárul majd, gyakrabban találkoznak a jövőben Egri Városfejlesztési Kft. nevével a képvislők a közgyűléseken.)

11.48

A képviselők elfogadják a többi között az Egerszalóki Gyógyforrást Üzemeltető Kft. jövő évi üzelti tervét és munkatervét.

11.46

Előterjesztések következnek.

11.41

Egy gépelési hiba (június helyett január) miatt kell a helyi kitüntetésekről szóló rendeletet módosítani. A képviselők egyhangúlag megszavazzák.

11.40

Egy lajosvárosi terület értékesítéséről dönt a testület. A területen több mint 20 éve épületek vannak, azok tulajdonosai szeretnék megvenni. A képviselők támogatják az előterjesztést. 

11.35

Ifj. Jung László, a 2. számú választókerület képviselője fejlesztési célra szeretne felhasználni képviselői keretet a 3. sz. választókerületben. A Hunyadi Mátyás Általános Iskola belső udvarában található, a parkolók kiszolgálását biztosító, jelenleg zúzottköves szervizút szilárd burkolatúra történő átépítését szeretné. Hogy felajánlhasson 605 ezer forintot, rendeletet kell módosítani. Egyhangúlag megszavazzák.

11.34

"A bejelentett lakcímmel rendelkezők kedvezményes parkolási díja ne változzon" tartalmú módosító indítványt nem fogadta el a testület, az eredeti javaslatot 12 igen, 3 nem, 3 tartózkodással azonban igen.

11.20

Császár Zoltán módosító javaslata: ne emeljék a bérlet árát azoknak, akik igazoltan az övezetben laknak. Habis László azt kéri, a képviselő írásban fogalmazza meg javaslatát. Császár Zoltán nem örül, de eleget tesz a kérésnek.

11.10

Tóth István szerint probléma, hogy megszűnik a korábbi szezonális és szezonon kívüli bérlet, s egységáras lesz. A képviselő úgy látja: így lesz olyan, akinek 60 százalékkal többet kell majd fizetni.

11.05

A parkolódíjakról döntenek a képviselők. Pál György szerint sok helyen duplájára nő az ár.

az új árak: 
Óránként Bruttó (Ft)
kiemelt övezet 280,-
I. övezet 240,-
II. övezet 180,-
III. övezet 140,-
Bazilika parkoló: 200,-
III. övezet napi díj: 500,-Ft

Havi bérlet ár
Kiemelt övezet   10 800
I. övezet  5 760
II. övezet  4 320
III. övezet  1 600

11.00

A folyékony hulladékkezelési közszolgáltatási szerződés az év végén lejár, jövőre a Városgondozás Kft. látja el a feladatot. A szavazás előtt - valahonnan - felharsan a Csillagok háborója című film főcímdala. A teremben ülők kuncognak.

10.58

12 igen, 3 nem, 3 tartózkodással fogadta el a testület a 11,2 százalékos emelést.

10.50

Habis László elmondja: a 88 településből egy sem volt képest forrást biztosítani, vagy hitelt felvenni a megoldás érkedékben.

10.46

Dr. Csarnó Ákos elmondja: a koncessziós szerződés 2030-ig betonba önti a lehetőségeket. Szerinte minden esélyt meg kell ragadni, hogy ebből a város jól jöjjön ki.

10.39

Beindultak a hozzászólások: Orosz Ibolya (Fidesz) szerint is rossz a koncessziós szerződés, Császár Zoltán nem emlékszik, hogy ez korábban szóba került volna. Pál György szerint nincs sok különbség a privatizáció és a 25 év koncesszió között. Ki hogyan emlékszik, mi kinek a hibája...adok-kapok a harmadik napirendnél.

10.37

Tóth István nem érti, hogy lehet olcsóbb a szemtészállítás Novajon, mint Egerben. Szerinte probléma az is, hogy a Várogondozás a sporttámogatásra is költ az egriek pénzéből.

10.33

Dr. Csarnó Ákos elmondja a korábban kötött koncessziós szerződés rossz: egy multi cég diktál a városnak és 88 másik településnek.

10.21

Jakab Zoltán, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezető igazgatója válaszol Tóth Istvánnak. Elmondja: a pénzeszközök viszonylag nagy száma azért van, mert két pályázat önerejét kell biztosítani, egyelőre az elbírálásra várnak.

10.18

Habis László válaszában Pál Györgynek elmondja: a szocialista városvezetés 8 év alatt semmi értelmes megoldást nem talált a hulladékkezelésre. Kényszerhelyzetben volt a város, kényszermegoldás született.

Sós István szerint vitában állnak az AVE-vel, mert a szerződésben foglaltakat teljesíti, de a felmerülő igényeket nem szolgálja ki.

10.17

Tóth István szerint azért sok a cég vagyona, mert drága a szolgáltatás, kisebb emelésről szívesebben szavazna.

Pál György azt mondja ez a korábban megkötött szerződés mindenki szerint rossz. Azt kérdi: igaz-e, hogy az AVE nem teljesíti a szerződésben vállaltakat.

10.12

A harmadik napirend a szemétdíjról szól, csak úgy szerepel: "rendelet-tervezet a települési szilárd hulladékkezelési, közszolgáltatás valamint az inert hulladékgazdálkodás legmagasabb díjáról és a díjalkalmazás feltételeiről". Az előterjesztés három javaslatot tartalmaz, a grémium a legalacsonyabb, 11,2 százalékos emelésről dönt.

10.07

Tóth István (Jobbik) szerint a javaslattal helyzetelőnybe kerül a mélygarázzsal rendelkező építmény: magyarul az Agria Parkot támogatná az előterjesztés. A politikus úgy véli, ez közel sem szerencsés.

Korsós László irodavezető válaszában elmondja: ha elfogadják a javaslatot, az említett cég adója közel 10 millióval nő, ugyanis nemcsak a mélygarázs után kell fizetni.

9.58

A testület korábban döntött az iparázési és idegenforgalmi adó címkézéséről, most az ingatlanokat terhelő építményadóról és telekadóról határoznak. A nem kiemelt kategóriába tartozó épületek adója tekintetében - a vállalkozókat érintően - Egerben 100 Ft-os mérték emelést javasoltunk (450 Ft/m2-ről - 550 Ft/m2-re) - mondja a jegyzőasszony a második napirend kapcsán.

9.56

Első napirendi pont: rendelet-tervezet a háziorvosi, házi gyermekorvosi, valamint fogorvosi körzetekről. Kovács Luca jegyző elmondja: új utcák vannak a városban - új rendelet szükséges. A kialakított körzeteket egyeztették a szakemberekkel. A javaslatot egyhangúlag elfogadta a testüelt.

 

9.54

12 igen, 3 nem és 2 tartózkodás - tárgyalni fogják a sürgősségi indítványokat.

9.53

"Rendkívülnek mondanám a szituációt, megértem az aggályokat" - zárja mondandóját Habis.

9.51

Habis László polgáremster megérti a képviselők aggodalmát, s egyet is ért velük. Hozzáteszi: mindegyik indítványnak nyomós oka van, ezért most kellene tárgyalni ezeket. Január elsejétől egy teljesen új jogi környezetben működnek majd. A polgármester szerint jogvesztő határidők vannak, ezért lenne indokolt most tárgyalni. 

9.50

Császár Zoltán is este kapta meg. Szerinte is nehéz lesz így dönteni 100 milliós tételekről. Tartózkodni fog, mert nem tudott rendesen felkészülni.

9.49

Pál György (MSZP) szerint ez így komolytalan, ő is csak tegnap este kapta meg a sürgősségi indítványokat.

9.47

Dr. Csarnó Ákos kér szót: szerinte a 8 sürgősségi indítvány összesen másfél milliárdról szól. Ezeket az indítványokat tegnap este fél hatkor kapták meg, így nehéz lesz felelősségteljes döntést hozni. AZt kéri, a következő közgyűlésen tárgyalják ezeket a pontokat.

9.45

A képviselők 40 napirendi pontot és 8 sürgősségi indítványt tárgyalnak. (közte: fejlesztési célú hitelfelvétel, színház és bábszínház átvétele)

9.43

Csathó Csaba (Fidesz) napirend előtt kér szót. "Nagyon sok lámpatestről lelopják az ajtót, így érintésveszélyes". A képviselő kérte az Émászt, javítsák ki, ám "Egerhez méltatlan" szigetelőszalagos megoldások születtek - mondja Csathó.

9.42

A képviselőknek nincs kérdése a városi rendőrkapitányság vezetőjéhez.

9.40

Elkezdődött a 9 órára kiírt ülés.

9.10

Egyelőre még több az üres hely, mint a foglalt. Az idei utolsó ülés már biztosan nem kezdődik pontosan.

8.50

Nem sokkal 9 óra előtt már gyülekeznek a teremben a képviselők. A polgármesteri hivatal dolgozói falinaptárakat osztanak ki a grémium tagjainak.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Közgyűlés Egerben - az idei utolsó

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

104 éves néni is táncolt a budapesti rekordkísérletben

104 éves néni is táncolt a budapesti rekordkísérletben

A tánc világnapja alkalmából ropta.

Álom: 101 különböző sajtot halmoztak a világrekorder pizzára

A Tini Nindzsa teknőcök 99-sajtos pizzája adta az ötletet.

Visszatér a legviccesebb szereplő az új Jurassic Worldben

Újra megcsodálhatjuk majd Jeff Goldblum tehetségét.

Mit pakol magának egy kisgyerek ebédre?

Csupa-csupa zöldséget és gyümölcsöt, ugye?

Tíz jó perc döntött, Böde vezetésével nyert a Ferencváros

Tíz jó perc döntött, Böde vezetésével nyert a Ferencváros

A csatár duplázott, valamint gólpasszt jegyzett • A Kövesd erejéből csak szépítésre futotta.

NB I: Videoton–DVSC élőben az NSO-n!

Legutóbbi öt meccséből csupán egyet nyert meg a bajnoki címre törő Videoton.

Férfi kézilabda BL: PSG–Szeged élőben az NSO-n!

Párizsban a kölni négyes döntő a tét • Szegeden 30–27-re nyert a francia együttes.

Bundesliga: sorozatban ötödször bajnok a Bayern München!

Bundesliga: sorozatban ötödször bajnok a Bayern München!

A Wolfsburg otthonában hatot vágott Carlo Ancelotti együttese, elsült Alaba lába.

A fővárosiak ellen megy – a DVTK tíz emberrel győzte le a Vasast

Hiába tudott egyenlíteni a fővárosi alakulat, hiába állították ki Liptákot – a Diósgyőré a három pont.

Kispesti vereségével biztossá vált a Gyirmót kiesése

Eppel Márton egy percen belül kétszer is érvénytelen gólt lőtt • Lanzafame a 95. percben döntött.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér