Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben

2012. február 9. 07:17 heol/origo/nol
eger | A miniszterelnök világossá tette, hogy a kormány nem menti meg az önkormányzatokat. A bankok felé már nem nyit újabb frontot.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - iWiW, Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

"Megosztás az iWiW-en" gomb. Ezzel a gombbal a legnépszerűbb magyar közösségi oldalon, az iWiW-en tudsz tartalmat
megosztani. A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Orbán Viktor gimnazistáknak beszélt a rendszerváltásról

20:05
A rendszerváltoztatásról és a Fidesz megalapításáról is beszélt Orbán Viktor kormányfő csütörtökön délután az egri könyvtárban gimnazistáknak - közölte a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel. Szijjártó Péter kifejtette: az egri könyvtár rendszeresen lát vendégül helyi gimnazistákat, akik ezeken az eseményeken történelmi témájú előadásokat hallgatnak és beszélnek meg. Orbán Viktor csütörtökön mintegy félszáz diák előtt a rendszerváltoztatásról és a Fidesz megalapításáról beszélt - ismertette a szóvivő, hozzátéve: a pártelnök-miniszterelnök kitért arra, hogy "az 1989-1990-ben egy célért küzdő közéleti személyiségek mára a politikai paletta legkülönbözőbb részeire kerültek, és sokszor igen éles vitákat folytatnak egymással".

A tanulók a csaknem kétórás találkozón sok kérdést tettek fel a kormányfőnek, többek között az 1989. június 16-án a Hősök terén történtekről, a miniszterelnöki munkáról, beszédek írásáról, valamint a munka és a családi élet összeegyeztethetőségéről - közölte Szijjártó Péter.

A miniszterelnök facebook-oldalán néhány fotót is közölt az eseményről.

Krónika

Szimpatizánsok fogadták Orbán Viktort Egerben szerdán este. A miniszterelnököt "Szeretünk Viktor", "Viktor, tarts ki, veled vagyunk" feliratú transzparensekkel fogadták a demonstrálók. Néhányukkal a miniszterelnök kezet fogott, pár szót váltott, mielőtt bement volna a frakcióülésnek helyet adó Hotel Eger Park épületébe.

Védőernyő alatt tanácskoznak

Mivel tavaly ősszel Hajdúszoboszlón az újságírók és a képviselők "a bokrok alatt találkoztak", Lázár János frakcióvezető Egerben (félig) tréfásan inkább egy "intimszobát" javasolt az információ-szivárogtatásra készülő képviselőtársainak - tudta meg a heol.hu (nem az intimszobában).
A portálnak többen megerősítették, hogy a tanácskozásnak helyet adó termet "leárnyékolták", így bent nem használhatók a mobiltelefonok. (Az épületben viszont igen, legalábbis a recepción biztosan). A lap forrása szerint ennek a technikai korlátnak nem holmi "titkolózás" az oka, inkább az, hogy a belső körben elhangzó, olykor "kötetlenebb mondatok", (fél)információ-morzsák ne keljenek önálló életre a médiában.

Orbán esti értékelő beszédében "az átalakítások veszteségének" nevezte, hogy nagyjából tizenöt százaléknyi választó elpártolt a Fidesztől az elmúlt másfél évben. A miniszterelnök az [origo] értesülései szerint elismerte, hogy a felpörgetett törvényhozási tempó hibákkal járt, és azt is, hogy a kormány nem tudta betartani az új munkahelyek teremtésére vonatkozó ígéretét. A képviselőket főleg a recesszió és az önkormányzatok devizaadóssága aggasztotta. Az utóbbival kapcsolatban Orbán világossá tette, hogy a kormány nem menti meg a helyhatóságokat.

  Szimpátia. Mintegy ötvenen fogadták kitörő lelkesedéssel a miniszterelnököt FOTÓ: ÖTVÖS IMRE Szimpátia. Mintegy ötvenen fogadták kitörő lelkesedéssel a miniszterelnököt FOTÓ: ÖTVÖS IMRE

Az eddigi időszak törvényhozási tempójával kapcsolatban a résztvevők szerint néhol önkritikusan fogalmazott a miniszterelnök: elismerte például, hogy gyakran "a választók se értették, hogy hova ez a kapkodás". Az átalakításokat azonban szerinte nem lehetett volna lassabban levezényelni, mert "ha elhúztuk volna, megfeneklettek volna az ügyek". A felfokozott törvényhozási tempóval kapcsolatban Orbán később egy képviselői kérdésre is elismerte, hogy a kapkodásban születtek olykor "nem szerencsés vagy nem megfelelő" megoldások, ezeket azonban, azt mondta, hogy orvosolni fogják utólagos korrekciókkal, törvénymódosításokkal.

A derűlátó beszéd után a képviselői kérdésekre már nem mindig adott megnyugtató válaszokat Orbán. Elismerte például, hogy a visszaesésnek nem a költségvetési következményei lesznek drámaiak hanem az, hogy recesszióban nemcsak hogy nem hoz létre a piac új munkahelyeket, hanem még a meglévőket sem őrzi meg. Márpedig ebben Orbán szerint e téren "erős ígérete volt" a kormánynak, ami eddig nem teljesült és elérni is egyre nehezebb.

Mindenkire szükség van

A frakcióülés szerdai programja - Orbán Viktor helyzetelemzése után - csaknem éjfélig tartott, utána még volt módjuk a megfáradt képviselőknek az egri borokkal ismerkedni, viszont a kérdések korántsem fogytak el, így csütörtökön reggeltől, várhatóan délig, kora délutánig folytatódik a kérdezz-felelek. Utána Pintér Sándor a közmunkaprogramról fog beszélni, Matolcsy György pedig a gazdasági helyzetet taglalja, ebben várhatóan központi téma lesz a devizahitelesek megmentésének ügye.

A heol.hu úgy tudja: csütörtökön is terítékre kerülhetnek konfliktusos ügyek, köztük helyi, térségi problémák is, hiszen minden képviselő a saját körzetének dolgait tartja a legfontosabbank. A "nagy témák" között várhatóan a járási rendszerrel kapcsolatban alakulhatnak ki viták, belső források szerint sok érdeksérelem feszíti a közigazgatás átszervezését.
A kisebb parlament témaköre már szerdán szóba került, mint olyan téma, ami belső feszültségeket szülhet. Úgy tudni, elhangzott a tanácskozáson, hogy már zajlanak és "jó ütemben" haladnak azok a tárgyalások, amelyek során kiderül, hogy a későbbiekben "kire hol számítanak." Orbán Viktor pedig mindenki tevőleges együttműködését kérte abban, hogy az emberek továbbra is a mostani kormányzópártokban lássák azt a politikai erőt, amelyik képes a válsággal megbirkózni. Beszélt arról is: a világgazdasági körülmények rejtenek kockázatokat, ám szerinte ezeket remélhetően csillapíthatja, hogy a idén a tavalyinál mintegy 500 milliárd forinttal több uniós pénz érkezhet az országba. (heol.hu)

"Már eleget csaptunk oda a bankoknak"

Aggályként vetették fel a kormánypárti polgármesterek a miniszterelnöknek az önkormányzatok devizaadósságának problémáját is, azt firtatva, vajon készül-e a kormány a helyhatóságoknak hitelező bankok elleni fellépésre, ahogy azt a Fidesz frakcióvezetője, Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester több alkalommal is felvetette. A miniszterelnök nemmel válaszolt a felvetésre, mondván a kormány "eleget csapott már oda" a bankoknak az elmúlt másfél évben, és nem illene újabb frontot nyitni akkor, amikor épp csak lezárultak a konfliktusai a pénzintézetekkel.

Pósán László az államilag támogatott felsőoktatási férőhelyek számának csökkentését bírálta, példaként a jogászképzést hozva fel. Orbán szerint valóban hiba volt százra csökkenteni az államilag támogatott jogász férőhelyeket. A helyes az lett volna, ha nullára csökkentik, mondta.

Puccs leverve

Puccskísérlet zajlott ellenem három fronton, amiben benne volt a CNN és néhány magyar, valamint külföldi diplomata is – erről beszélt Orbán Viktor a Fidesz frakcióülésén. A hvg.hu szerint a miniszterelnök másfél órás beszédének jelentős részét az általa csak "három lábon állló puccskísérletnek" szentelte. Eszerint az elmozdítására irányuló folyamatnak volt egy nemzetbiztonsági része, a szervezők felhasználták a "nemzetközi médiát", valamint diplomáciai kapcsolataikat is.

A részletekről szólva Orbán Viktor arról beszélt, szerinte például a CNN Magyarországról szóló tudósításai szándékosan akarták azt a látszatot kelteni, hogy a Fideszen belül egyre erősödik az elégedetlenség személyével szemben, emiatt befolyása meggyengült. Konkrét példaként az Országos Bírói Hivatalt vezetőjének személyét, a kiválasztás körüli híreket említette. (Szájer József felesége, Handó Tünde került az új bírói hivatal élére, ezt többen a Fideszen belül is nehezen vállalhatónak tartották.) Mint mondta, ez volt az oka annak, hogy Handó Tünde megválasztása után "vakondokat", vagyis nemmel szavazó képviselőket keresett a frakcióban. "El kell dönteni, hogy ki melyik párt tagja, melyik oldalon áll" - mondta a hvg.hu szerint. A harmadik "lábról" annyit mondott, hogy az előző kormányokhoz kötődő külügyesek használhatták fel nemzetközi kapcsolataikat arra, hogy gyengítsék személyét. "A puccsot sikerült leverni" - mondta végül.

Működik a centrális erőtér

Jó hangulatban volt - így jellemezték fideszes képviselők a Fidesz-KDNP frakciószövetség zárt ülésén, a Hotel Egerben felszólaló Orbán Viktort, aki a parlamenti szezont előkészítő tanácskozáson politikai helyzetértékelést adott Egerben.

A miniszterelnök az éjszakába nyúló frakcióülésen, az országértékeléshez hasonlóan, arról beszélt, hogy az alkotmányos rendelkezésekkel és a sarkalatos törvényekkel megakották a konszolidációs kereteket, a rendszereket viszont be kell lakni, "be kell üzemelni", ez most következik. A kiszivárgott hírek szerint utalt arra, hogy az átalakítások során a konfliktusokkal is számolnak, és a kormány kalkulált a népszerűségvesztéssel is.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A résztvevők elmondása szerint Orbán Viktor - ahogyan egy évvel ezelőtt Siófokon, illetve ősszel Hajdúszoboszlón - ezúttal is beszélt arról, hogy nincs ellenzék, a centrális erőtér viszont már működik. Azaz, amit elterveztek, az már létező valóság, és ezt a rendszert az esetleges recesszió sem veszélyezteti. A kormány viszont nem recesszióval, hanem – ha minimálisan is – gazdasági növekedéssel számol, 2012 az elrugaszkodás éve lesz.

Az IMF-tárgyalásokról nem hangzottak el részletek

A képviselők azt mondták, az IMF-tárgyalásokról, arról, hogy a kormány milyen mandátummal hatalmazta fel a Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter vezette delegációt, Orbán Viktor szerdán este nem beszélt a kormánypárti frakciók előtt. A részleteket valószínűleg ma ismerteti Fellegi Tamás a képviselőkkel.

Az egyik résztvevő azt mondta, a miniszterelnök Egerben a helyzetértékelése során azt sem erősítette meg, nem is említette, hogy az IMF-hitel nagyságrendje azonos lehet a Gyurcsány-kormány által felvett hitellel, azaz 17-20 milliárdos lehet.

BKV- és Malév ügy igen, Schitt-ügy nem

Késő este szóbe került a BKV- és a Malév ügye is; a miniszterelnök  állítólag "sorsszerűnek" nevezte a Malév sorsát, forrásaink szerint azt mondta, ez borítékolható volt, különösen miután az Európai Uniós szabályok "eltiltották" a kormányt attól, hogy finanszírozza a légitársaságot. Orbán Viktor állítólag azt mondta, hogy szerinte XXI. század nemzetgazdaságához hozzátartozik egy nemzeti légitársaság, "de nem mindenáron". És miután Európában nem vagyunk egyedül ezzel a problémával, „nem tolonganak a befektetők sem”.

Tarlós István nem volt ott Egerben a frakcióülésen, viszont a képviselők felvetették, hogy a BKV is a Malév sorsára juthat. A nol.hu információi szerint a miniszterelnök azt mondta, hogy ez nem igy lesz, és egyértelművé tette, hogy az állam nem finanszírozza a közlekedési vállalatot a végtelenségig. Budapestnek is biztosítani kell a szükséges források egy részét. "A főpolgármesternek pedig a kerületi polgármestrekkel le kell ülnie, és megyegyeznie".

A nol.hu -nak név nélkül nyilatkozó képviselők szerint éjfél előtt a Schmitt-ügy nem került szóba.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
 iWiW 
 
 • A+
 • A-
 • P
 • @>
 • |<

Iratkozzon fel!

Iratkozzon fel a BAMA hírlevelére!

Biztonsági kód

HIRDETÉS

Kapcsolódó témák

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
időrend: növekvő | csökkenő
 • 69. hatvanas 2012. február 10. 13:53

  Szegény Viktor.
  Már üldözési mániában is szenved. Ez már a végső stádium, jobb lenne ha haza se menne egerből, hanem meglátogatná a baktai úti intézetet. Biztos ott is fognák kezelésre hiszen olyan nagy vezéznek képzeli magát, hogy még az USA titkosszolgálata is vele foglalkozik.Meg akarná buktatni. Vajon tudják azt amerikában, hogy ki a magyar miniszterelnök?

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben


  Szegény Viktor.
  Már üldözési mániában is szenved. Ez már a végső stádium, jobb lenne ha haza se menne egerből, hanem meglátogatná a baktai úti intézetet. Biztos ott is fognák kezelésre hiszen olyan nagy vezéznek képzeli magát, hogy még az USA titkosszolgálata is vele foglalkozik.Meg akarná buktatni. Vajon tudják azt amerikában, hogy ki a magyar miniszterelnök?

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 68. Satufake 2012. február 10. 13:21

  A kepen lathato bundas alkoholista kreten ,az a copy-paste Palika latogatasan is az elso sorban verte a nyalat ,es a tobbi kepen lathato nyugger is.Szepen latszik a "tomegen" az atlag eletkor es a fidesz fizetett "rajongo" tabora.
  Orban Dzsong Il-t a "rajongoi" gyurujeben kellene lekopni ,a hasonlo kepessegu haverjaival egyutt akik idejottek wellnesezni.Ugyanezt javaslom az ide posztolo agymosott ba*moknak is hogy reggel ebredes utan a tukorben jol iranyzott kifujassal kopjek szembe magukat.

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben


  A kepen lathato bundas alkoholista kreten ,az a copy-paste Palika latogatasan is az elso sorban verte a nyalat ,es a tobbi kepen lathato nyugger is.Szepen latszik a "tomegen" az atlag eletkor es a fidesz fizetett "rajongo" tabora.
  Orban Dzsong Il-t a "rajongoi" gyurujeben kellene lekopni ,a hasonlo kepessegu haverjaival egyutt akik idejottek wellnesezni.Ugyanezt javaslom az ide posztolo agymosott ba*moknak is hogy reggel ebredes utan a tukorben jol iranyzott kifujassal kopjek szembe magukat.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 67. kertvárosi 2012. február 10. 11:54

  52.Töprengő

  Tudod a Google a te barátod!Csak utána kell nézni!
  Amíg én a tavaszt várom,te olvasgasd a munka törvénykönyvét vagy tüntess Orbán mellett,mert nagyon blamás az az 50 ember!

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben


  52.Töprengő

  Tudod a Google a te barátod!Csak utána kell nézni!
  Amíg én a tavaszt várom,te olvasgasd a munka törvénykönyvét vagy tüntess Orbán mellett,mert nagyon blamás az az 50 ember!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 66. delfin72 2012. február 10. 11:16

  Csak hallgassátok!
  http://www.youtube.com/watch?v=4rtrqydCmDY&feature=related

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben


  Csak hallgassátok!
  http://www.youtube.com/watch?v=4rtrqydCmDY&feature=related

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 65. eb     2012. február 10. 10:05

  Néhány hozzászólótól azért megkérdezném:
  aki nem nyalja a seggét ennek a felborult egérszar méretű félcig@nynak az mind büdös komcsi?

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben


  Néhány hozzászólótól azért megkérdezném:
  aki nem nyalja a seggét ennek a felborult egérszar méretű félcig@nynak az mind büdös komcsi?

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 64. hangyácska 2012. február 10. 09:19

  Hmmm..
  Így már érthető, miért szüntette meg a kábeltévé a CNN-t!

  Szegény ember, jobb sorsra volt érdemes, de ez az ország is!!

  A népnek lehet menni térdre, imára a csuhásokhoz, de szerintem már az sem segít ezen az országon!!

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben


  Hmmm..
  Így már érthető, miért szüntette meg a kábeltévé a CNN-t!

  Szegény ember, jobb sorsra volt érdemes, de ez az ország is!!

  A népnek lehet menni térdre, imára a csuhásokhoz, de szerintem már az sem segít ezen az országon!!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 63. balgatag 2012. február 10. 08:52

  orbán!Hogy a tályog lepjen el benneteket!A pénzetekbe kellene belefujtani,ahányan vagytok!gyurcsányt szintén!

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben


  orbán!Hogy a tályog lepjen el benneteket!A pénzetekbe kellene belefujtani,ahányan vagytok!gyurcsányt szintén!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 62. Fazervin 2012. február 9. 22:01

  Idióták...

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben


  Idióták...

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 61. levadászott 2012. február 9. 21:42

  A "puccs kisérlet" már bizonyos "üldözési mániának" az "előszele". A történelem során a hatalommániás diktátorok gyakran szenvedtek ilyen "betegségben". Sajnos a hatalmuk megtartása érdekében mindig kegyetlenül elbántak azzal, aki ellenvéleményen volt. A közel két éves "ámokfutás" azt bizonyítja. hogy mind a gazdaságban, mind a politikában csődöt mondtak a választási elképzelések. A "kiszivárogtatott" puccs kísérlet mítoszkeltésre is jó, de a terrorelhárító központra fordított irreális kiadások "önigazolását" is szolgálhatja. Amúgy meg a nagy közösséggel és a saját népével is szembe menő, láthatóan, csak a saját hatalmával törődő autokrata vezetőt általában félre szokták állítani, mert az ilyen emberektől messze áll a valóság belátása.

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben


  A "puccs kisérlet" már bizonyos "üldözési mániának" az "előszele". A történelem során a hatalommániás diktátorok gyakran szenvedtek ilyen "betegségben". Sajnos a hatalmuk megtartása érdekében mindig kegyetlenül elbántak azzal, aki ellenvéleményen volt. A közel két éves "ámokfutás" azt bizonyítja. hogy mind a gazdaságban, mind a politikában csődöt mondtak a választási elképzelések. A "kiszivárogtatott" puccs kísérlet mítoszkeltésre is jó, de a terrorelhárító központra fordított irreális kiadások "önigazolását" is szolgálhatja. Amúgy meg a nagy közösséggel és a saját népével is szembe menő, láthatóan, csak a saját hatalmával törődő autokrata vezetőt általában félre szokták állítani, mert az ilyen emberektől messze áll a valóság belátása.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 60. napbarnitott 2012. február 9. 21:42

  öregtanár
  És az ön által nem a saját zsebét tömögető Fidesz hol volt az elmúlt 8 év alatt? Az MSZP nem volt 2/3-dos többségben hogy azt tehesse amit akar. Érdekes hogy nem veti a szemükre azokat a hazugságokat amit 8 év alatt és a választások megnyeréséért hangoztattak. Áfa emeléstől a családok segítéséig sok minden aminek épp az ellenkezőjét teszik. Hol a sok munkahely amit ígértek eddig csak ezres leépítéseket tettek még a közférában is. És a vissszamenőleges hatályú törvényekről és a megszerzett de ő általuk elvett korkedvezményekről korengedményekről sem tesz említést. Az ellopott magánnyugdíj pénzekről mi a véleménye? Tudom az elmúlt 8 év mindennek az oka de ahogy a csuti báró vagyonát megnézzük szépen gyarapodott ellenzékben is vagy ön szerint nem?

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Orbán optimista, és néhány hibát beismert Egerben


  öregtanár
  És az ön által nem a saját zsebét tömögető Fidesz hol volt az elmúlt 8 év alatt? Az MSZP nem volt 2/3-dos többségben hogy azt tehesse amit akar. Érdekes hogy nem veti a szemükre azokat a hazugságokat amit 8 év alatt és a választások megnyeréséért hangoztattak. Áfa emeléstől a családok segítéséig sok minden aminek épp az ellenkezőjét teszik. Hol a sok munkahely amit ígértek eddig csak ezres leépítéseket tettek még a közférában is. És a vissszamenőleges hatályú törvényekről és a megszerzett de ő általuk elvett korkedvezményekről korengedményekről sem tesz említést. Az ellopott magánnyugdíj pénzekről mi a véleménye? Tudom az elmúlt 8 év mindennek az oka de ahogy a csuti báró vagyonát megnézzük szépen gyarapodott ellenzékben is vagy ön szerint nem?

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Hozzászólok a cikkhez

A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.  Miért kell regisztrálnom? Bejelentkezek | Regisztrálok

Miért kell regisztrálnom?

X
Olvasóink fáradhatatlan aktivitásának köszönhetően az elmúlt évek során a megye meghatározó fórumává váltunk,
ahol cikkeink kapcsán értékes viták, párbeszédek alakultak ki. Ahogy e fórum résztvevőinek száma egyre növekedett,
sajnos a komoly hozzászólások közé egyre gyakrabban keveredtek céltalan, romboló beírások. Ezért éreztük úgy,
hogy eljött az ideje annak, hogy a kommentelés lehetőségét regisztrációhoz kössük, kiszűrve az értelmes fórumozást
zavaró tartalmakat. A regisztrációt ugyanakkor a korábbinál lényegesen egyszerűbbé tettük: elég csak nevet,
fehasználói nevet és emailt megadni. Reméljük olvasóink is úgy gondolják, hogy megéri megtenni ezt az egyszeri és
egyszerű lépést azért, hogy barátságosabb közegben, értelmesebb mederben folytatódhassék a párbeszéd.
(Ha problémája akad a regisztrációval vagy a hozzászólás új módjával, "hozzászólás" tárggyal írjon levelet a heol@heol.hu címre.)
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
 • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
 • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
 • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
 • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
 • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
 • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
 • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
 • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
 • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
 • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
 • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak

Receptválogatások

Töltött csirke - egészben és részben

Az egyben sütött töltött csirke igazi hétvégi, családi étel, de töltött comb vagy mell készülhet szinte bármilyen alkalomra. Rengeteg módon variálhatjuk - és biztosan sikert arat!

Házhoz visszük a híreket!

Rovatok