Rengeteg a téves riasztás

2017. február 17. 17:10 Rozmán László
HEVES MEGYE | Nem volt nagyobb tűzeset a megyében 2016-ban.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.


Nyugodt, jelentősebb katasztrófától mentes éve volt a megyei szervezetnek 2016-ban,  komolyabb lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén – mondta el pénteken Csontos Ambrus tű. dandártábornok, az igazgatóság vezetője.
Több mint kétezer káreseményhez kellett vonulniuk a Heves megyei tűzoltóknak, ez az adat 10 százalékkal magasabb az előző évhez képest, hangzott el Csontos Ambrus pénteki évértékelő sajtótájékoztatóján. Közölte: összesen 580 tűzesetnél avatkoztak be a szakemberek.

Poroszlón márciusban gázrobbanás rázta meg a környéket. Az eset során egy ember halt meg. Fotó: Korsós Viktor Poroszlón márciusban gázrobbanás rázta meg a környéket. Az eset során egy ember halt meg. Fotó: Korsós Viktor

Az elmúlt esztendő eredményei között említhető, hogy a megyei  igazgatóságon szolgálatot ellátó műveletirányító központ átköltözött a rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába, ahova tűzesetről 1222, műszaki mentésről 910, szándékosan megtévesztő jelzésről 13 jelzés futott be, míg 544 téves jelzést is regisztráltak. Elhangzott: a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatra tűzeseteknél és műszaki mentéseknél összesen 87 esetben volt szükség, míg az önkéntes tűzoltó egyesületek 215 alkalommal vettek részt káresetek felszámolásában, segítve a hivatásos egységek munkáját.
Sikerként könyvelte el Csontos Ambrus, hogy két új magyar gyártmányú Rába típusú gépjárműfecskendővel bővült a megyei géparzenál. Ezek Hatvanban és Hevesen látnak el szolgálatot.

Ugyan jelentősebb káresemény nem történt 2016-ban, de akadt dolguk bőven a hivatásos tűzoltóknak, hiszen a különböző társszervek bevonásával több látványos gyakorlatot is tartottak.
– Törekszünk arra, hogy ne általános eseteket alakítsunk ki ezeken a gyakorlatokon, hiszen nem minden nap találkoznak a tűzoltók egy alagútban keletkező tűzzel. Éppen ezért Szarvaskő külterületén tartottunk márciusban egy nagyszabású gyakorlatot – tette hozzá a dandártábornok.
A feltételezés szerint a szerint kisiklott egy vonat, többen a roncsok közé szorultak, közben egy tömegkarambol is történt a 25-ösön. Az izgalmas akcióban a tűzoltókon kívül a rendőrség, a mentők, a MÁV munkatársai, illetve a közútkezelő szakemberei is részt vettek. Természetesen önkéntesek is segítettek a kárfelszámolásban, az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport szakemberei is beavatkoztak.

Kisiklott egy vonat, tömegkarambol a főúton – llátványo gyakorlat márciusban Fotó: Berán Dániel Kisiklott egy vonat, tömegkarambol a főúton – llátványo gyakorlat márciusban Fotó: Berán Dániel

Csontos Ambrus kifejtette, hogy tavaly 26 önkéntes tűzoltóegyesülettel kötöttek együttműködési megállapodást. Közülük 17 egyesület vett részt, összesen 215 beavatkozáson.
– Fontos kiemelnem, az Agria Speciális Mentő és Tűzoltócsoportot, akik 106 alkalommal segítették munkánkat – tette hozzá.

Iparbiztonság terén elmondható, hogy súlyos baleset vagy üzemzavar egyetlen Heves megyében működő veszélyes üzemben sem történt. Veszélyesáru-szállítókat 125 esetben ellenőrizték közúton, s harminc telephelyet ellenőriztek, vasúti járműveket 34, vasúti telephelyeket pedig 6 alkalommal vizsgáltak. Közúti ellenőrzéskor 25 járműnél, míg vasúti vizsgálatok során 2 kocsinál találtak valamilyen hiányosságot. Súlyos szabálytalanságot egyetlen esetben sem találtak az ellenőrzést végzők. Illegális tevékenységet nem tapasztalt a szervezet. Veszélyes üzemek területén öt kiemelt ellenőrzést tartottak. A katasztrófavédelmi mobil labor riasztására négyszer volt szükség.

Nem mindennapi helyzetek kerülnek elő a gyakorlatokon Fotó: Berán Dániel Nem mindennapi helyzetek kerülnek elő a gyakorlatokon Fotó: Berán Dániel

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Rengeteg a téves riasztás

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

NB I: hidegrázós kispesti fieszta, Rossi utolsó pacsija – videó

NB I: hidegrázós kispesti fieszta, Rossi utolsó pacsija – videó

Ott voltunk a pályán, a lelátón, a sörsátorban, de a Honvéd öltözőjébe is bejutottunk a „bajnoki döntő” után.

Honvéd: bejelentették Marco Rossi holland utódját

Erik van der Meer veszit át a bajnokcsapat irányítását a következő szezonban.

MTK: ezt ordították a drukkerek Torghellééknek a kiesés után

A találkozó lefújása után a kék-fehérek szurkolói nagyon csalódottak voltak.

Videó: Lazovics úgy dobálta magát, mint egy partra vetett hal

A Videoton szerb támadója nagyon meg akarta mutatni, mennyire fáj a lába.

NB I: Ha valakinek 10 kiló súlyfeleslege van, ne vezessen az élvonalban – Bódog

Herczeg: Debreceni vagyok, bennem volt azért, hogy nehogy kiessen a csapat, amikor én ülök a kispadon.

NB I: így tudta meg Eppel, hogy Rossi távozik – videó

A Budapest Honvéd gólkirálya az újságíróktól értesült az olasz vezetőedző bejelentéséről.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér