Ünnepelt a „lila” iskola

2017. március 20. 16:01 Szomszéd Eszter
EGER | Dr. Sipos Mihály 30 éve áll a Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium élén.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Hosszas előkészület előzte meg az idei Neumann Napokat – a nagy hagyományokkal rendelkező programsorozat ezúttal kiegészült egy gálaműsorral is. Csütörtökön egész nap, tanulmányaikat kiegészítő előadásokat hallgathattak a diákok, míg pénteken zsúfolásig megtelt az iskola vendégekkel. A nap a JaJa zenekar verskoncertjével és a Szabad Ötletek Színházának előadásával kezdődött, majd a gála következett, ahová a jelenlegi tanulókon túl meghívást kaptak a Neumann János Gimnázium egykori diákjai, külföldi partneriskoláik képviselői, és számos olyan vendég, akiknek nagy szerepük volt abban, hogy a Neumann ilyen kiemelkedő helyet foglalhat el hazánk oktatási intézményei között.Dr. Sipos Mihály igazgató – aki a kezdetektől vezeti az iskolát – köszöntőjében úgy fogalmazott, a Neumannban két dolog van, ami állandó: a lila szín és a változás. Felidézte, milyen harcokat kellett vívniuk 1987-ben, hogy saját oktatási programmal kezdhessék meg ezen falak között a tanítást, illetve azt az időszakot, mikor úgy döntöttek: önkormányzati fenntartásból alapítványi kézbe kerüljön az intézmény, amelynek jelenleg több mint ezer tanulója és több mint 100 tanára van.
– Ha nem ismerjük a múltat, anélkül nem értjük a jelent. Ha pedig nem értjük a jelent, anélkül nem lehet bátran tervezni a jövőt. Ezért is döntöttünk úgy, hogy méltóképpen megemlékezünk iskolánk elmúlt 30 évéről – mondta dr. Sipos Mihály, majd hozzátette: mindig a tervek és a célok vitték előre az iskolát, ami eleinte egri Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium néven működött, majd a 2. évben felvették Neumann János nevét, akinek eredményei, gondolatai példaértékűek számukra. Ezt jelzi az is, hogy az aula falán a mai napig olvasható a matematikustól származó három legfontosabb erény, ami az iskola szellemiségét is jól tükrözi: rugalmasság, tolerancia, intelligencia.
 
  Ünnepelt a „lila” iskola. A gálán a jelenlegi diákok is felléptek Fotó: Berán Dániel Ünnepelt a „lila” iskola. A gálán a jelenlegi diákok is felléptek Fotó: Berán Dániel

 
A Neumannban a hajdani 4 évfolyamos képzés kiegészült 5–6. évfolyamos képzéssel, az Arany János Programmal, a két tanítási nyelvű oktatással. Mára már 12-től 20 éves korosztályig foglalkoznak a fiatalokkal. Dr. Sipos Mihály kiemelte: sikereik nagyrészt a szakképzéshez köthetők, de diákjaik több mint 90 százaléka felvételt nyer Magyarország legnevesebb felsőoktatási intézményeibe. Köszöntőjét azzal zárta: a siker nem lehet cél, a siker csupán a cél elérését kísérő jelenség. Az igazi boldogság a tanár, a diák és a szülő számára pedig a cél eléréséig vezető út.
 

Elismerés az igazgatónak

– A Neumann fogalommá vált, s ez azoknak a kitűnő tanároknak köszönhető, akik valódi hivatástudattal végzik feladatukat –fogalmazott így köszöntőjében Habis László egri polgármester, aki kiemelte: a Neumann erőssége a felzárkóztatás és a tehetséggondozás. A városvezető nem érkezett üres kézzel a pénteki ünnepségre: egyrészt önkormányzati emléklapot adott át dr. Sipos Mihálynak több évtizedes munkájáért, másrészt átnyújtotta Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének elismerő oklevelét is.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Ünnepelt a „lila” iskola

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Mikler: A harmadik helyért is küzdeni kell az Eb-n

Mikler: A harmadik helyért is küzdeni kell az Eb-n

„Ősszel az lesz a legnagyobb feladatunk, hogy alkalmazkodjunk az új kapitány stílusához.”

Vasárnapi sportműsor: F1, Michelisz, Konföderációs Kupa

Újra a medencében a férfi vízilabda-válogatott • Döntő a női kosár Eb-n • HFL.

C. Ronaldo beérte Kocsist, Portugália csoportelső

Portugália félidőnként két gólt szerezve legyőzte Új-Zélandot. CR7 75 góljával beérte Kocsis Sándort.

Haladás: távozik Szombathelyről a kulcsember – hivatalos

Haladás: távozik Szombathelyről a kulcsember – hivatalos

Iszlai Bencének kétéves szerződést ajánlottak, ő azonban nem fogadta el azt.

F1: Erre jelenleg senki sem képes, csak Lewis – Lauda

Alonso: Sajnálom, hogy mindenkit megzavar a végsebességünk, de ez van.

La Liga: exliverpooli duplázó, megvan a harmadik feljutó

A Tenerife hiába érkezett előnnyel a Getafe otthonába, a hazaiak ünnepelhettek.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér