Ikarusszal szárnyal a Hevesi SE

2015. november 26. 19:40 Bódi Csaba
ATLÉTIKA | Idén eredményesebbek voltunk, mint az előző években. Jó érzés, hogy tavaly is ezt mondtam – közölte Kovács Gyula.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A hevesiek a kis létszám ellenére is a minőséget célozzák meg, amelyben nagyszerű partnernek számít a fővárosi Ikarus BSE.

Igaz, hogy sporttámogatás vonatkozásában Hevesen pozitív irányba változott a helyzet ahhoz képest, amikor az Ikarus gárdájához igazoltak, de még mindig messze áll attól, amit a fővárosi klubnál képesek biztosítani lehetőségek terén. Idén mennyire tudták ezeket felhasználni, kihasználni?

- Anyagiak területén 1998 óta nem volt ilyen szinten támogatott évünk a szakosztályban – rögzítette Kovács Gyula edző. – Az Ikaruszos együttműködésnek köszönhetően stabil helyzetben vagyunk. A hevesi minőségi atlétika alapját ez adja. Hál’ Istennek ezen kívül magánszemélyek is segítenek, ami szintén sokat számít, amit ezúton is köszönök.
Jelenleg a nemzetközi szintnek megfelelő elvárásnak is meg tudunk felelni anyagi tekintetben is.

- A hazai legjobbak közé tartozó versenyzők mögötti utánpótlás számára mennyire kínál vonzó sportolói (élet)pályát a Hevesi SE–Ikarus BSE együttműködés, azaz könnyebb-e a toborzás a klubhoz?

– Toborzással, az edzések hirdetésével nem foglalkozunk. Az elért eredmények jó reklámot szolgáltatnak. Nem szeretnénk feltömegesíteni a szakosztályt. Viszonylag kis létszámmal a minőséget célozzuk meg.

Kovács Gyula Fotó: Lénárt Márton Kovács Gyula Fotó: Lénárt Márton

- Hogy látja, hosszabb távon is működőképes lehet a HSE–Ikarus modell, vagy nincs is más lehetőségük a kis(ebb) kluboknak, csak ez, illetve az ehhez hasonlók?

– Úgy gondolom, az Ikaruszos együttműködés hosszú távú közös projekt lesz. Nemcsak az anyagi segítség miatt mondom ezt. Ha a sportoló egy ilyen nagy, befolyásos klub tagja, az előnyös a jövője szempontjából a különböző kiválasztásoknál is. Személy szerint én is sokat tanulok az edző kollégáktól szakmailag, a szakosztályvezetőtől pedig látásmódban.

Szatló Dóra Beküldött fotó: Megyeri István Szatló Dóra Beküldött fotó: Megyeri István

– Az egylet legjobbjainak 2015-ös teljesítményét hogyan értékelné?

– Idén eredményesebbek voltunk, mint az előző években. Jó érzés, hogy tavaly is ezt mondtam. A nemzetközi eredmények a legfontosabbak számunkra. Korosztályos válogatottjaink öt főt számlálnak. Gulyás Johanna kislabdahajításban volt gyermek válogatott. Varsóban magabiztos egyéni csúccsal nyerte a  viadalát. Szatló Nóra, Kovács László Csehországban szerepelt a serdülő válogatottal. Mindkét súlylökőnk nyerte a versenyszámát, ráadásul Laci 18 méter feletti eredménnyel, ami nagyon biztató jövőképet sejtet. Horváth Leon és Kovács Noel Szlovákiában az ifjúsági honi legjobbakkal képviselte hazánkat válogatott rendezvényen. Noel egyéni legjobb eredményével második, míg Leon egyéni csúcsa közelében teljesítve ötödik helyen zárt gerelyhajításban. A válogatott sikereken túl Dortmundtól Majanóig több nemzetközi versenyen szerepeltünk eredményesen. A koronát az esztendőre Detrik Balázs téli fedett ob-s bronzérme tette fel.

Kovács László Beküldött fotó: Megyeri István Kovács László Beküldött fotó: Megyeri István

– Ki vagy kik fejlődtek leginkább a mögöttünk hagyott évben?

– Nehéz kérdés. Igyekszem a terhelést minden versenyzőmnél úgy megoldani, hogy minden évben legyen új inger számukra, nemcsak az edzés intenzitásában, hanem a sokoldalúságban is. A csoport legjobb tíz embere mellett pszichológus is dolgozik Arany Gabriella személyében. Szeretnénk, ha a legkiválóbb versenyzőink nem csak fizikailag, technikailag, hanem koncentrációs képességekben is verhetetlenek lennének. Személy szerint nem emelnék ki senkit, maga a csoport remek évet produkált.

Kovács Noel Beküldött fotó: Megyeri István Kovács Noel Beküldött fotó: Megyeri István

– Edzői szempontból milyen kihívásokat tartogatott az elmúlt esztendő?

– A legnagyobb kihívást az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) jelentette. Három atlétánk szerepelt a  lehetséges jelöltek között. Tizenhat versenyző utazott az országból Tbiliszibe, amibe sajnos egyikőjük sem fért bele. Szatló Nórával és Kovács Noellel pedig már a doppingteszten is túl voltunk, amit ugye csak a válogatás utolsó szakaszában végeznek el. Talán ez volt az év egyetlen kudarca.

Horváth Leon Beküldött fotó: Megyeri István Horváth Leon Beküldött fotó: Megyeri István

– Akad-e olyan tényező, ami nehezíti a hétköznapi munkát, amin feltétlenül változtatni kell(ene) a még jobb szereplés érdekében?

– A munkát a rettentően szoros napi  időbeosztás nehezíti. Főállásban testnevelést tanítok Boconádon. Az igazgatónő mindenben segít és a kollégák hozzáállásáról is csak jókat tudok mondani, mégis komoly szervezést igényel egy-egy nap lebonyolítása. A legeredményesebb versenyzőimmel gyakran vagyunk szakmai képzéseken, edzőtáborokban. Az otthon maradókat sem akarom elhanyagolni. Edzésterveimet szakosztályvezetőnk, Megyeri István és az idősebb versenyzők csináltatják végig a gyerekekkel. Sok ügyes fiatalunk van, mindenki fontos a számomra.

Gulyás Johanna Beküldött fotó: Megyeri István Gulyás Johanna Beküldött fotó: Megyeri István

– Amíg általános vagy középiskolába járnak helyben a versenyzőik, addig vélhetően könnyebb az edzésmunka szervezése, lebonyolítása. De mi a helyzet az idősebbekkel? Marad-e energia a felnőtt korba lépők menedzselésére?

– Mikor befejezik a középiskolát a gyerekeink, akkor nagy a veszélye annak, hogy sokan lemorzsolódnak. Sajnos az eddigi tapasztalataink nem jók. Most Detrik Balázs jár ebben a cipőben. Úgy tűnik, hogy ő jobban akarja a folytatást. Bizakodó vagyok vele kapcsolatban, hogy kapunk segítséget a leendő munkájához, így tervezhetünk 2016-ra is. Jövőre újra nagy a cél, ifi Eb lesz Grúziában. Szakosztályunkat remélem, legalább egy versenyzőm tudja majd képviselni.

Detrik Balázs Beküldött fotó: Megyeri István Detrik Balázs Beküldött fotó: Megyeri István

Szülői háttér

Ahhoz, hogy egy bajnokot kineveljünk sok tényezőnek kell összeállni évről évre. A biztos szülői háttér nélkülözhetetlen ezen a szinten.

Látásmódot Adorján Istvántól tanul
A szakvezető úgy gondolja, az ikaruszos együttműködés hoszszú távú közös projekt lesz. Nemcsak az anyagi segítség miatt mondja ezt. Ha a sportoló egy ilyen nagy, befolyásos klub tagja, az előnyös a jövője szempontjából a különböző kiválasztásoknál is. Edzőként szakmailag Kovács sokat tanul a kollégáktól, Adorján István szakosztály-vezetőtől pedig látásmódban.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Ikarusszal szárnyal a Hevesi SE

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Kamuti Jenő lett a nemzet sportolója

A kormány, a nemzet sportolóinak egyhangú javaslata alapján, a Nemzet Sportolója címet adományozza Kamuti Jenőnek, kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívónak, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökének.

Nézzen Ön is hápogó kiskacsákat éjjel-nappal!

Mert mi másra is lenne jó az internet?

Szokott jógázni? Akkor most figyeljen

Szokott jógázni? Akkor most figyeljen

Ausztrál kutatók megállapították, hogy a mozgásforma káros is lehet.

Légiósok: Nikolics tizenegyest rontott, kiesett a Chicago

Légiósok: Nikolics tizenegyest rontott, kiesett a Chicago

A US Open Cup legutóbbi négy kiírásának elődöntőse ezúttal a nyolc közé sem jutott be.

NB II: Budafokon sportigazgató is lesz a volt Fradi-csatár

Oláh Lóránt új szerepben, de még a pályától sem búcsúzott el – ott segít, ahol csak tud.

Gyurcsó Ádám: Saját magunkat égettük le Andorrában

A válogatott szélső a gólok és a gólpasszok terén még többet vár magától Szczecinben.

F1: Vettel újabb büntetést kaphat az Azeri GP-n történtekért

F1: Vettel újabb büntetést kaphat az Azeri GP-n történtekért

Az FIA újravizsgálja a vb-éllovas Hamiltonnal történt incidensét – súlyosabb szankció jön?

Lőj egy gólt az Újpestnek – szerződtetnek!

A lila-fehérek ismét egy olyan játékost igazoltak át, aki korábban betalált ellenük. VIDEÓK.

El: „Doll Hamburgban legenda”; „A pályán talán a pénz nem számít”

A Jelgava kapusa győzelmet remél, amit megmosolyogtak, de az edző frappánsan reagált.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér