Már nem szabad botlani az EKFSC-nek

2012. április 15. 11:18 Sike Károly

Bak Juditék (a labdával) már nem lassítanának. A Eszterházy KFSC-GloboSys a bajnoki hajrába lépve egészen a bronzéremig robogna FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON

Kézilabda | A Budaörs-Érdi VSE II. együttesét fogadja az NB I/B Keleti-csoportja 18. fordulójának mai mérkőzésén az Eszterházy KFSC-GloboSys női kézilabda-csapata. Az érmes helyekre pályázó egriek számára kötelező a győzelem.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

– Szeretnénk ott folytatni, ahol a legutóbbi, debreceni mérkőzésen abbahagytuk – tekintett előre Hegedűs Tibor, az Eszterházy KFSC-GloboSys női csapatának vezetőedzője.
– A jó védekezés a támadójátékhoz is megfelelő alapként szolgálhat.

Az egri főiskolás lányok április elején tíz góllal nyertek a hajdúságban (30:20), a siker remek csapatjátékkal párosult. A megyeszékhelyiek tavasszal hat találkozóból mindössze két vereséget szenvedtek, előbb a BSE-Főgáz, majd a már szinte biztos bajnoknak tekinthető Nyíradony jelentett megoldhatatlan feladatot Barczi Annamáriáéknak. Budaörs és Érd közös csapata a bajnokság második felében öt pontot gyűjtött, legutóbb a listavezetővel szemben hajtottak fejet Neukum Tamás edző tanítványai.

– Ez az összecsapás is a kötelező győzelmek kategóriájába tartozik – fogalmazta meg elvárásait a mai mérkőzéssel kapcsolatban Hegedűs Tibor.

– Ahhoz, hogy megőrizzük dobogós pozíciónkat nem engedhetünk meg magunknak botlást. A két csapat őszi mérkőzésén 22:19-re nyertünk, akkor a helyzetkihasználással akadtak problémáink, naggyá tettük a kapusukat. A zuhanyhíradó szerint sérülések nehezítik a budaörsiek dolgát, ennek ellenére mi úgy készültünk, hogy a legerősebb összeállításban lépnek az Eszterházy-csarnok parkettjére.

Az egrieknél a már hosszú ideje sérült Forgács Juditot kívül Benedek Réka játéka kérdéses. Az egyik legjobb formában lévő beálló lábfejében begyulladt a csonthártya, emiatt kérdeses volt, hogy számíthat-e rá a szakvezetés.

– Négy összecsapás van hátra a bajnokságból, ezek közül három alkalommal hazai környezetben fogadhatjuk az ellenfelünket. Két hét múlva Örkényben lesz fellépésünk, ahol az egyik közvetlen riválisunkkal szemben játszunk sorsdöntő találkozót. Azon a mérkőzésen szerencsés esetben be is biztosíthatjuk a bronzérmünket – zárta szavait az egriek trénere.
A főiskolások házi gólkirálya, Pados Mónika eddig 16 mérkőzésen 78 alkalommal talált be az aktuális ellenfelek kapujába. Az irányító, átlövő játékos ezzel a hetedik pozíciót foglalja el a csoport összesített góllövőlistáján.

– Amit az idény során felépítettünk, nem szeretnénk a végén lerombolni. Feltétlen győzelmet várok a csapattól – válaszolt érdeklődésünkre Pados Mónika. – A jó védekezés lehet a siker kulcsa, szeretnénk ugyanolyan stabilak maradni, mint legutóbb Debrecenben. Eléggé kiszámíthatatlan csapat a Budaörs, nehéz felmérni, hogy mire számíthatunk tőlük. Ősszel egy jobb formában lévő csapatot győztünk le, ez feltétlen bizakodásra adhat okot.

A bajnokság állása
 1. Nyíradony         16        15        –        1        496:398        30
 2. BSE-Főgáz        15        11        2        2        473:394        24
 3. EKFSC               16        10        1        5        449:398        21
 4. Inárcs-Örkény   17        9        2        6        432:433        20
 5. Hajdúnánás      15        7        2        6        378:395        16
 6. DVSC II.            15        7        –        8        409:391        14
 7. Budaörs-Érd II. 17        6        2        9        427:427        14
 8. Szeged              16        5        3        8        400:436        13
 9. Orosháza           15        5        2        8        389:416        12
10. Kecskemét        16        3        1        12        417:487        7
11. Csorvás             16        1        1        14        326:421        3

A legjobb góllövők estek ki a csapatból

– Számunkra három mérkőzés van hátra a bajnokságból, s még nem fordult elő olyan eset, hogy kétszer ugyanabban az összeállításban szerepeltünk volna – kesergett Neukum Tamás, a budaörsiek vezetőedzője. – Sérülések, betegségek és anyai örömök miatt az év közben is rengeteget cserélődött a csapat, így pedig nagyon nehéz sikereket elérni. A házi góllövőlistán az első hét helyezett közül, ilyen-olyan okok miatt hatan már nincsenek a klubnál. A hiányposztokat az utánpótlás csapatból igyekszünk feltölteni. Ezek ismeretében úgy gondolom, nem meglepő ha azt mondom, hazai pályán az egriek számítanak a mérkőzés esélyesének. Ettől függetlenül becsületesen felkészültünk az ellenfélből, szeretnénk visszavágni az őszi 22:19-es vereségért. Az EKFSC hozzánk hasonló ritmusban kézilabdázik, döntő lehet, hogy miként tudjuk semlegesíteni az átlövőiket, illetve hogyan tudjuk megbontani a beállóval való kapcsolatot. Nagyon nehéz dolgunk lesz a hevesi megyeszékhelyen, de mindent elkövetünk azért, hogy tisztes eredménnyel zárjuk az összecsapást.

„Jó az irány, haladjunk tovább a megkezdett úton!”

– Lassan egy éve már, hogy az Eszterházy Károly Főiskolával közös útra léptünk, s az eddigi együttműködés rendkívül gyümölcsöző – fogalmazott Benkó György, a névadó főszponzor, GloboSys Hungary Kft. elnöke. – A tavaly még kiesőként végzett női együttes idén nagy valószínűséggel a dobogón zárja a másodosztályú bajnokság Keleti-csoportját. Sok esetben kevésen múlott a győzelem, talán nagyobb szerencsével akár most a fényesebb érmekért is versenyben lehetnénk. Ezzel együtt meggyőződésem, hogy jó úton járunk, jövőre újabb lépcsőfokot lépve szeretnénk bajnokcsapatot köszönteni.
Az utóbbi időszak másik nagy pozitívuma, hogy a Qualitool 2000 Kft. bevonásával megérkezett az első helyi szponzor is. Örömteli, hogy más cégekkel is találkoznak az elképzeléseink, talán mondanom sem kell, milyen fontos ez, hiszen az Eszterházy KFSC a város, illetve a régió csapata. A mi sikerünk a partnereink sikere is. A jövőben szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni az egyes bajnokik körítésére, nagyobb kedvet csinálva ezzel a női kézilabdához. Bízom benne, hogy a hátralévő fordulókban még több néző látogat ki a mérkőzéseinkre – zárta szavait a klubvezető.

Váradi Sándor immár egyet fúj az egri főiskolás lányokkal

– Egy évre szóló megállapodást kötöttünk az egri klubvezetőkkel, amelynek fejében a csarnokban kihelyezett molinókon túl, a cég logója felkerül a játékosok mezére is – ismertette a jelentős összegről szóló reklámszerződés publikus részét Váradi Sándor. Az üzemek, műhelyek teljes körű felszerszámozásával, egyedi igényekre szabott szerszámok készítésével, javításával, CNC eszterga és megmunkáló központok értékesítésével foglalkozó, ostorosi székhelyű Qualitool 2000 Kft. vezetője, szorosan kapcsolódik a sportághoz, hiszen aktív játékvezetőként, manapság is NB II-es mérkőzéseken fújja a sípot.
– A szerződés révén a keleti országrészben szeretnénk minél több városban megismertetni a cégünket, s ehhez remek lehetőségként szolgál az Eszterházy KFSC-GloboSys együttese – folytatta Váradi Sándor. – Ha az új reklámszerződés forgalomnövekedést eredményez, akár hosszú távon is számolhatnak velünk a klubvezetők.
Az egriek számára négy mérkőzés van hátra a bajnokságból, ezek közül hármat hazai környezetben vívnak Bak Juditék. A cél nem lehet más, mint begyűjteni a lehetséges nyolc pontot.
– Jól ismerem a csapatot és annak több játékosát is, néhány éve még mérkőzést is vezettem a főiskolásoknak – folytatta szavait a cégvezető. – Ügyes játékosok alkotják a gárdát, akik már bizonyították, a másodosztályban is képesek megállni a helyüket. Az élvonal azonban már egy komoly lépcsőfok lehet, amihez újabb minőségi játékosokra lesz szükség. Amennyiben a küldésem lehetővé teszi, kisfiammal a helyszínen szorítok a lányok soron következő Budaörs elleni győzelméhez. Nagy kérdés, hogy a vendégek milyen csapattal érkeznek majd a Leányka útra, lesz-e olyan kézilabdás, aki az ÉTV-Érdi VSE NB I-es együttesétől játszik vissza. Szoros mérkőzésen, bízom az egri sikerben.

Eszterházy KFSC-GloboSys (3.) – Budaörs-Érdi VSE II. (7.)

Eszterházy KFSC-GloboSys
1 Sipeki Flóra
6 Balázs Nikolett
88 Barczi Annamária
28 Pados Mónika
21 Király Ramóna
9 Bak Judit
71 Turcsányi Krisztina
Cserék:
16 Fekete Dorina (kapus)
10 Nagy Nikolett
7 Molnár Nikolett
8 Bárkai Bianka
13 Takács Andrea
5 Gasková Réka
14 Őri Ildikó
Hiányzik: Forgács Judit (térdműtét után lábadozik), Benedek Réka (csonthártya gyulladás)
Edző: Hegedűs Tibor.

Budaörs-Érdi VSE II.
1 Megyes Ildikó
13 Tóth Lilla
5 Kovács Kinga
23 Nagy Zsanett
18 Markovics Dorina
21 Oláh Nóra
6 Sastin Enikő
Cserék:
12 Schneck Réka (kapus)
77 Kovács Gréta
10 Harangozó Erika
85 Kapási Anna Olga
7 Jámbor Vivien
Hiányzik: Kovács Bianka, Bizik Boglárka, Szilágyi Orsolya (sérültek).
Edző: Neukum Tamás.

A további párosítás
Budapest SE-Főgáz–DVSC-FÓRUM II.
Szeged-Dorozsma-Tisza Volán–Kecskeméti NKSE
Nyíradonyi VVTK–Inárcs-Örkény KC
Orosházi NKC–Hajdúnánás Termál SC

Helyszín: Eger, Leányka út, Eszterházy-csarnok. Időpont: 2012. április 15. Kezdés: 16.00. Játékvezetők: Haskó Tamás, Varga Péter. A mérkőzés megtekintése mindenki számára ingyenes.

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Már nem szabad botlani az EKFSC-nek

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Vona durván középre tart

nol.hu Lesz még baja Vona Gábornak saját pártjával. Gyűlik az elégedetlenség a Jobbikban, a pártelnök csak a szavazatok négyötödét szerezte meg.

"Ők bemennek a nappalidba, nekünk az a célunk, hogy szabad légy"

nol.hu Hiller István választmányi elnökként visszaadná a szocialisták hitét, és jobban működő pártot ígér.

Csocsóasztalt készített kitömött tengerimalacokból és mókusokból

nol.hu Szöllősi Géza alkotásai különböző helyeken készülnek. A hússzobrok például a konyhában.

Eltűnt egy kisfiú, szülei hagyták az erdőben büntetésből

nol.hu Bevallották a szülők, hogy büntetésből hagyták a medvék lakta erdőben hétéves kisfiukat. A gyermeket két napja több százan keresik.

127 ezres különadót vetnek ki a soroksári székelyekre

nol.hu Különadóval szabna gátat a kerület annak, hogy kamionosok tömegesen jelentkeznek be állandó lakosként egy panzióba.

Negyven év börtönre ítélték az anyát, mert elvetélt

nol.hu Öt év után kiengedték a börtönből Maria Teresa Rivierát, akit negyven évre ítéltek csak azért, mert elvetélt. A nő most már fiával lehet.

Angliát legyőztük, Bulgáriát kiütöttük, aztán elvesztettük nyugalmunkat

Angliát legyőztük, Bulgáriát kiütöttük, aztán elvesztettük nyugalmunkat

„Kiválóan bíráskodott, de a döntő pillanatban talán háttal állt a kapunak, esetleg rossz szögben állt.”

Válogatott: nincs stressz – kiváló hangulat a kerethirdetés előtt

EXLUZÍV. Tekintsen bele nemzeti csapatunk tréningjébe! Kerethirdetés 14.59-kor.

Eb 2016: itt az ötcsatáros olasz keret, Montolivo nélkül

Astori és Bonaventura a másik két nagy vesztes, de Jorginho kihagyása sem lehetett könnyű döntés.

Hertha: 120 fős a lista, úgy tűnik, Dzsudzsák nem jön – sajtóhír

Hertha: 120 fős a lista, úgy tűnik, Dzsudzsák nem jön – sajtóhír

Irányító, védekező középpályás, gyors játékos kerestetik! – hosszú transzferszezonra készülnek.

Válogatott: kedden kerethirdetés – ön kiket vinne el Franciaországba?

Bernd Storck kijelöli a franciaországi huszonhármakat – de előbb még olvasóinknak is „megadjuk a szót.”

Torresnél csak a kapus volt passzívabb, Casemiro nélkül megállna az élet

Ha álmosítónak érezte a BL-döntőt, az nem véletlen – hatpercenként lehetett csak veszélyt érezni.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
 • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
 • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
 • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
 • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
 • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
 • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
 • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
 • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
 • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
 • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
 • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér