NB III: Hatvan igen, Heves nem

2012. június 28. 09:29 Bódi Csaba

Kóczián Dávidék (középen) örülhetnek: bentmaradt az NB III-ban a Hatvan

Labdarúgás | Bajnoki évet záró ülését Poroszlón tartotta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Heves megyei társadalmi elnöksége. A kihelyezett tanácskozáson terítékre került múlt, jelen, s jövő, egyik téma és terület sem süllyed el a Tisza-tóban.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

„Többet szeretnénk tenni, mint amire jogosítványunk, lehetőségünk kínálkozik.” Varga István jellemzése hű képet ad a társadalmi elnökség tagjainak szerepéről. A poroszlói vezető és aktivista társai ettől függetlenül elkötelezettek a sportág iránt és Jakab Gábor irányításával folytatják áldásos tevékenységüket a megyei futball érdekében.

Ebben viszont rombolást végeznek mindazok, akik viselkedésükkel nemhogy a pályán, de az élet egyéb színterein is megbotránkozást váltanak ki. A téma a fegyelmi vétségek kapcsán került terítékre, ahol a helyzet több, mint aggasztó, és – szörnyűködésre okot adó módon – ebben az utánpótlás korú játékosok járnak az élen. „Nem büntetni kell, hanem nevelni!” – mutatott előre Barta András elnökségi tag, tudván, hogy a probléma gyökere a társadalomban rejlik.

Mérkőzésről mérkőzésre szembesülnek ezzel a játékvezetők is. Kelemen Attila a megyei bírók első embere pozitívumként azonban azt emelte ki, hogy idén már a tavalyi tízzel szemben 16-an jelentkeztek a sípmesteri tanfolyamra, s közülük 14-en már be is mutatkoztak a megyei III-ban. Két éven belül mégsem lesz újabb országos kerettag játékvezetője a megyének, mert az utánpótlás jeles tagja, Török Dávid Svájcban olyan munkát kapott, amelyért feladta ígéretesnek induló sportkarrierjét.

Az itthon maradók figyelmébe viszont az ajánlotta a nemzetközi porondon is gyakorlott Kelemen, hogy a jegyzőkönyveket pontosan töltsék ki, és azokat a csapatvezetők szíveskedjenek közvetlenül a mérkőzés után ellenőrizni. A kontroll ugyanis mindenkinek fontos. Ez derült ki a megyei II. osztály Nyugati csoportjának U19-es bajnokságában jogosulatlanul szerepeltetett labdarúgók miatt bekövetkezett pontlevonások kapcsán. A hibáért felelősök bűnhődtek, az pedig magára vessen, aki hasonló vétek miatt a jövőben újra megbotlik.

A tavasszal acélosabb FC Hatvan rossz döntések vonatkozásában sokkal kedvezőbb mérleget nyújtott, mint előzőleg, így elérte azt, hogy ősszel is az NB III. mezőnyét erősíthető. Az Amatőr Bizottság tagjaként is ténykedő Jakab Gábor azt is közölte, hogy a megyei bajnok Hevesi LSC viszont nem él a fentebb lépés lehetőségével, a Mátra-csoport mezőnye viszont a borsodi első Bükkábrány csapatával bővül.

Az igazolt játékosok száma 11 610

Számok szerint a megyei futballról. Az igazolással rendelkező labdarúgók száma 11 327 (ebből 10 924 férfi, 403 nő). Futsalozóból 283-at (189, ill. 94) tartanak nyilván. Így összesen 11 610 játékost számlálnak szűkebb hazánkban. A 2011/2012-es bajnoki évben 1389 mérkőzést játszottak a megye kilenc pontvadászatában. Elmaradt találkozóból 29 akadt, 42 alkalommal létszámhiányosan álltak ki a csapatok, és 8 esetben félbeszakadt összecsapásról kellett jegyzőkönyvet kiállítani.

 „A 2013/14-es kiírást érzékenyen érintő változások nagyon nem kedveznek az amatőr labdarúgásnak, de mi továbbra is azon leszünk, hogy a honi futball egészében ez a rész hangsúlyosabb szerepet kapjon” – vázolta Jakab Gábor a jövőt, majd Várkonyi Ferenc konkrétumokkal is szolgált. „Százmillió forint, vagy akár ennek a duplája is juthat egy-egy megyébe a júliusban induló sporttelep felújítási programnak köszönhetően – közölte a megyei igazgató. – Az MLSZ ezúttal az élőfüves létesítményekre helyezi a hangsúlyt, a játékterekre, az öltözőépületekre és a biztonsági előírásokra összpontosítva. Klubonként 10 millió forint lesz az elnyerhető összeg, a program elfogadásához 30 százalék önrész szükségeltetik.”

A társasági és osztalékadóból származó pénzek tekintetében már az ellenőrzési fázis következik. A megyénkben 29 sportszervezet érintő júliusi vizsgálatnál azokkal a támogatásokkal kell elszámolni, amelyeket megkaptak az egyesületek. Nem kell viszont revizorra számítani műfüves pálya miatt Egerszalókon, Kálban és Gyöngyösön, mert egyik település sem lesz érdekelt az újabb kiírásban. Ezzel együtt érdekesség, hogy az országosan jóváhagyott 15 pályázat között négy Heves megyei település akad, ahol új műfüves játékteret alakítanak ki. Pétervására és Poroszló után Tarnabodon is élnek a 20x40-es létesítmény megépítésével, miként a kerencsendiek is előre akarnak lépni, igaz, ott nagypálya és grund létrehozása szerepel tervként.

Heves vs. Hargita két korosztályban

Félszáz fős küldöttséget lát vendégül mától vasárnapig az MLSZ megyei igazgatóságnak társadalmi elnöksége. Az erdélyi Hargita megyéből érkező 15 és 17 éves labdarúgók pénteken 15, illetve 17 órától Egerben a Felsővárosi műfüves pályán játszanak szűkebb hazánk hasonló korosztályú válogatottjával. A magyarországi út viszonzása annak a túrának, amelyet a mieink tettek korábban. A hargitaiak menetrendjében az egri programokon kívül verpeléti kirándulás is szerepel.

Elképzelések terén a „régiek” visszacsábítása is kiemelt célterület a megyei igazgatóságon. A napokban 32 olyan település önkormányzata kapott felkérő levelet, ahol korábban működött labdarúgó-csapat, ám az elmúlt években már nem jegyezték a szűkebb hazánk futballtérképén a község együttesét. Vonzerőként a csupán 10 százalékos önrész vállalás sokat nyomhat a latba. Nagyító alá kerülnek az 5+1-es kispályás focit művelők is, de csupán a regisztráció és nem az ellenőrzés miatt. Várkonyiék ugyanis nem akarnak mást tenni, csak amihez jogosítványuk van.

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
NB III: Hatvan igen, Heves nem

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

MU: Miért hoztam be Fellainit? Azt hittem, ennél jobban értenek a futballhoz! - Mourinho

MU: Miért hoztam be Fellainit? Azt hittem, ennél jobban értenek a futballhoz! - Mourinho

„A válasz teljesen magától értetődő” • Ronald Koeman szerint az ikszet minimum megérdemelte az Everton.

Női kézi Eb: a franciák gáláztak, Grooték és a spanyolok kikaptak

A szlovénok többször is felálltak mínusz négyről, de a szerbek jobban bírták a végjátékot.

Női kézi Eb: előkelő helyen állunk az erősorrendben

Norvégia elsőségéhez nem férhetett kétség, de hol vannak a spanyolok?

PL: Ibra emelésére Baines büntetőjével felelt az Everton

PL: Ibra emelésére Baines büntetőjével felelt az Everton

Rojo megúszott egy pirosat, Herrera kapufát lőtt, a végén Fellaini szabálytalankodott a 16-oson belül.

Megtört a jég: megvan a Veszprém első idegenbeli sikere az idei BL-szezonban

Végig dominálva, ötgólos különbséggel győzte le a dán bajnok Silkeborgot a magyar együttes.

NB II: egygólos Balmazújváros-siker a rangadón, hetet lőtt a Nyíregyháza

19. FORDULÓ. Egy góllal nyert a listavezető Soroksár • Megszakította rossz sorozatát a Csákvár • A hajrában fordított a Kozármisleny.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
 • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
 • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
 • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
 • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
 • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
 • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
 • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
 • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
 • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
 • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
 • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér