Kék hírek, bulvár

2014.09.15. 18:48

Rezesova azt kéri, kerülhessen át szlovák börtönbe

Kezdeményezni fogja áthelyezését szlovák börtönbe Eva Rezesova, akit csütörtökön ítéltek 9 év szabadságvesztésre.

hvg.hu

Ehhez két jóváhagyást kell megszereznie: egyrészt Magyarországét, amit az illetékes Igazságügyi Minisztérium attól tesz függővé, hogy „szolgálja-e beilleszkedését a társadalomba”. Másrészt a szlovákoknak kell bólintaniuk, ami borítékolható, hisz a szlovák konzul személyesen ülte végig a tárgyalásokat. Megkérdeztük, milyen más szlovák állampolgárok ügyét tartotta ennyire fontosnak, de elhajtott bennünket, írja a hvg.hu.

– Az ügyfelem Szlovákiában szeretné letölteni a büntetését, mert a két kiskorú gyermeke könnyebben tudná a kapcsolatot tartani az édesanyjukkal. Ez alapvető emberi joga, melyet nemzetközi egyezmény lehetővé tesz” – erősítette meg a hvg.hu-nak Novák Péter, Eva Rezesova ügyvédje a közlekedési büntetőügy következő lépését, amit előre sejteni lehetett. Vagyis a csütörtökön másodfokon kilenc év börtönbüntetésre ítélt szlovák nő hamarosan kezdeményezni fogja, hogy nemzetközi bűnügyi jogsegély keretében Szlovákiába kerüljön át a szabadságvesztés végrehajtása.

Az ittasan okozott, négy halálos áldozattal járó balesetért most már jogerősen elítélt Rezesova tavaly ősszel elsőfokon még hat év fogházbüntetést kapott, ezt súlyosbította a Budapest Környéki Törvényszék 9 év börtönbüntetésre és 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra. A büntetés kétharmadának letöltése után lehet feltételesen szabadlábra bocsátani, vagyis az előzetes letartóztatásban töltött több mint két év és a hamar visszacsinált házi őrizet idejének levonásával is több mint négy évet még biztosan rács mögött kell töltenie.

A teljes cikk a hvg.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!