Közélet

2009.01.18. 16:59

Megszűnik a megyei kórház egri Széchenyi utcai telephelye

Az egri kórházvédők legutóbbi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy lakat került a Széchenyi utcai kórházi épületegyüttesre. Ott az irodák kivételével más funkció nincs.

HEOL

Az épület sorsát firtató kérdésünkre  dr. Kosztura László, a HospInvest Zrt. régióigazgatója elmondta, hogy a kórház II. számú telephelyét a megyei önkormányzattal kötött szerződésük értelmében kellett kiüríteniük. A HospInvest hamarosan befejezi a teljes kiürítést, és ahogy arra a céget az önkormányzat kötelezte, átadják az épületet. A Markhot Ferenc kórház tulajdonosa továbbra is a megyei önkormányzat, s az ingatlanok majdani hasznosításában is ők az illetékesek.

Merczel Józseftől, a megyei közgyűlés alelnökétől megtudtuk: amennyiben a Széchenyi utcai kórházi ingatlanegyüttes teljes egészében felszabadul, úgy azt értékesíteni szeretnék. Az eladásból befolyó pénzt az egészségügyi és szociális ágazat fejlesztésére fordítják.

Bővebben a Heves Megyei Hírlap hétfői számában

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!