Közélet

2016.12.10. 16:54

Megkérdeztük: érvényesülnek hazánkban az emberi jogok?

Az emberi jogok világnapját minden év december 10-én ünneplik.

HEOL

Pál Györgyi (36), Budapest:
– Az, hogy mennyire érvényesülnek az emberi jogok, szerintem attól is függ, éppen melyik faluban, városban vagyunk. Változó. Függhet még attól is, hogy milyen családban nőttünk fel, s hogy milyen munkát végzünk. Nem vagyunk olyan rossz helyzetben emberi jogok terén, mint ahogyan azt gondolnánk, de biztos, hogy nincs egyenlőség... Én így látom.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Pál Györgyi (36), Budapest
[/caption]


Ágost Katalin (41), Eger:
– Úgy gondolom, jobban érvényesíthetőek a jogaink Magyarországon, mint például néhány esztendővel ezelőtt. Bár azért hozzátenném azt is, hogy bizonyos területeken – meglátásaim szerint – hagy némi kívánnivalót maga után az emberi jogok érvényesülése. Mindazonáltal én reménykedem abban, hogy ez is fejlődésnek indul, sőt, idővel meg is változik majd.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Ágost Katalin (41), Eger
[/caption]


Dobó István (67), Eger:
– Kételkedem abban, hogy az általános emberi jogok ténylegesen érvényesülnének ma Magyarországon, de ez Kelet-Európa öröksége is. Új hullám is érkezett: átvesszük a liberális gondolkodásmódot, illetve az amerikait. Ezzel az a gond, hogy arrafelé más gondok vannak. Nálunk helyenként él csak az érvényesülés, ám a valódi problémákat beseperjük a padló alá.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Dobó István (67), Eger
[/caption]

Heidrich László (75), Sajószentpéter:
– Úgy veszem észre, manapság Magyarországon sérülnek az emberi jogok, de sok mindent túlélt már a magyar. Nem igazán érvényesülnek semmilyen téren sem ma a jogok hazánkban: sem a munka, sem a szabadság, s alapjában véve az élet terén sem. A fiatalok sem merik igazán kinyilvánítani a véleményüket, mivel nyilvánvalóan tartanak attól, hogy elveszítik az állásukat.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Heidrich László (75), Sajószentpéter
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!