Sport

2016.09.26. 20:15

NB II: andornaki jégtörők a Mátra alján

Gyöngyösön megtört a jég: a nyáron gyengült Mátra SE vendégeként először győzött idegenben játszva az új szezonra erősített andornaktályai együttes a bajnoki nyitányon.

Bódi Csaba

Az NB II Erkel csoportjának 1. fordulójában találkoztak egymással megyénk legmagasabb szinten jegyzett csapatai. Az előjelek vendéggyőzelmet ígértek, ami a két csapat párviadalában, még sohasem fordult elő. Eddig. Vasárnap ugyanis az andornakiak sima sikert arattak.

Mátra SE–Andornaktálya 3:9
Levay Sorin–Bohati Tamás 0,5:0,5

A felek kölcsönösen tisztelték egymást, így döntetlennel mutatkozott be Bohati Tamás az andornaki éltáblán, a gyöngyösiek román légiósa ellen.

Demeter István-Paál Attila 0:1
A vendégek csapatvezetője sötéttel korán átvette a kezdeményezést, de nem tudott döntő előnybe kerülni. A kiegyenlítés határán az elfáradt gyöngyösi FIDE-mester egy lépésben bástyát nézett el.

Matin Gábor–Paál András 0:1
Paál a nyitásban ugyan nem tűnt veszélyesnek, ám a középjátékban lépésről lépésre előnybe került, és meggyőző játékkal magabiztosan győzött.

Szatmáry-Révai József – Kis József 0,5:0,5
Földi Martin–Hevesi Zoltán 0,5:0,5
A negyedik és ötödik táblán a játékosok nem bántották egymást, ezen döntetlenek inkább a hazai csapatnak jelentettek megkönnyebbülést.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Diller Denis. Nagy fordítás volt! Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Dobróczy Viktor–Gál Péter 1:0
A gyöngyösiek új csapatvezetője, Dobróczy Viktor meglepetés győzelmet hozott. Gál Péter tisztet nézett el bonyolult állásban. Érdekesség, hogy Dobróczy tavaly még andornaki színekben versenyzett.


Szécsényi István–Jr. Vámosi László 0,5:0,5
Az erőviszonyok ismeretében a szalonremit előre borítékolni lehetett.


Balogh Pál–Malik András 0:1
Balogh Pál szokása szerint nekiugrott az ellenfelének, és szerkezeti gyengeségek mellett nagy támadást kapott. Malik András nagyobb rutinja kiütközött, sötét elkeseredett harcban, megvédte állását, majd a szerkezeti hibákat kihasználva, „lenyúzta” a végjátékot.

Weszelovszki Gábor–Barta Zoltán 0:1
Teljesen egykapu volt. Barta „átgyalogolt” fiatal ellenfele védelmén, és a vártnál sokkal könnyebb győzelmet aratott.


Somoskői Tamás–Czajner Gábor 0:1
A két fiatal igazi „dzsungelharcba” keveredett, a végül győzelmet aratott Czajner sokáig nagyon gyanúsan állt, azonban a bonyodalmakban higgadtabb volt és jobban számolt, és valahogy csak behúzta a teljes pontot.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A meglepetést Dobróczy Viktor (jobbra) győzelme jelentette Gál Péter ellenében Fotó: Czímer Tamás
[/caption]
Czakó Patrik (ifi)–Diller Denis (ifi) 0:1
Az új andornaki reménység, Diller Denis nehéz pozícióba került, 12 évesen mégsem esett kétségbe. Megragadta a kínálkozó lehetőséget, és a passzív védekezés helyett minőségáldozatot hozva, átvette a a kezdeményezést, és nagyon szép győzelmet aratott. Nagy fordítás volt!

Erdős Attila–Szegő Krisztián 0:1
A gyöngyösi fiatal még nem érett az NB II-re, Szegő Krisztián úgy nyert, ahogy akart.

További eredmények

Sárkány DSE-Sinus–BEAC I. Barcza7,5:4,5
Fóti SE–Pestszentlőrinc SK 4,5:7,5
MAFC–Salgótarjáni TSE 7:5
Szigetszentmiklósi SE–Kőbánya SC 5,5:6,5
Gödöllői SBE–Jászberényi SK 2,5:9,5
Következik:  BEAC I Barcza–Andornaktálya SE
Jászberényi SK–Mátra SE
Mindkettő: október 9., vasárnap, 10.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!