Bulvár-celeb

2024.05.14. 05:00

Kapaszkodjon meg: ilyen durván megöregedtek a Dallas egykori sztárjai (videó)

Drámai fotókat mutatunk a népszerű amerikai sorozat főszereplőiről.

Larry Hagman, Linda Gray, Patrick Duffy és Charlene Tilton a sorozat egyik jelenetében

Forrás: Getty Images

Fotó: CBS Photo Archive

A 14 éveadot megért Dallas című amerikai televíziós filmsorozat egy texasi olajmágnás család, a Ewingok életét követi nyomon a Southfork nevezetű, hatalmas családi birtokon. Amerikában 1978 áprilisában indult a sorozat vetítése, és egészen 1991 májusáig a CBS csatornán volt látható.

Magyarországon 1990. december 28. és 1997. október 24. között a Magyar Televízió vetítette, de azóta már több csatornán is lehetett látni a Ewing család kalandjait. 

A főszereplők valódi világsztárok lettek, akik a sorozatnak köszönhették hírnevüket. Sokan közülük már nem élnek, sokan pedig felismerhetetlenre öregedtek. Mutatjuk, mi történt velük azóta!

Larry Hagman

Larry Hagman on Set
Larry Hagman a Dallas forgatásán 1979-ben
Fotó: Donaldson Collection / Forrás: Getty Images

A sorozat főszereplője volt Larry Hagman, aki a könyörtelen, de szórakoztató Jockey Ewingot, Jock és Ellie Ewing legidősebb fiát, Bobby testvérét alakította. Ő volt az egyetlen figura, aki az eredeti sorozat összes részében kivétel nélkül megjelent. Hagman a kezdetekkor 47 éves volt, 2012-ben, 81 éves korában halt meg daganatos betegség miatt. Kollégái, Linda Gray és Patrick Duffy nyilvánosan is megemlékeztek róla, hiszen közeli jó barátok voltak a színésszel.

Larry Hagman, Linda Gray
Larry Hagman és Linda Grey 2002-ben
Fotó: Paul Harris / Forrás: Getty Images

Linda Gray

Jockey első feleségét, Samanthát játszotta Linda Gray egészen a sorozat végéig. Karakterének hullámzó volt a házassága, sok megcsalás és dráma után végül elhagyta férjét, de a sorozatba többször is visszatért az évek alatt.

Linda Gray
Linda Gray Jockey Ewing feleségét, Samanthát játszotta a sorozatban
Fotó: Maureen Donaldson / Forrás: Getty Images

A Dallas eredeti verziójában Sue Ellen volt a karakter neve, de a magyar szinkronban a félreérthető hangzása miatt másik nevet kapott. Linda Gray ma már 83 éves, és ritkán posztol a közösségi oldalára, általában családjával készült közös fotókat tölt fel, vagy egykori emlékeket a Dallas fénykorából.

Patrick Duffy

Actor Patrick Duffy on the set of 'Dallas' TV series
Patrick Duffy a Dallas forgatásán
Fotó: Alain Benainous / Forrás: Getty Images

A sármos színész Jockey testvérét, Bobby Ewingot alakította. Patrick Duffy akkoriban még csak 29 éves volt, és nők milliói rajongtak érte. Ő volt a jó fiú a testvérek közül. Duffy 75 éves múlt márciusban, de még mindig aktívan színészkedik. Felesége, Carlyn Rosser 2017 elején, hosszas betegség után halt meg. Házasságukból két gyerekük született. 

Két évvel ezelőtt Duffy bevallotta, hogy újra szerelmes, mégpedig Linda Purl színésznőbe, akivel a Covid-járvány ideje alatt egy csoportos chatben találtak egymásra, azóta is boldogan élnek együtt.

Patrick Duffy napjainkban
Fotó: Charles McQuillan / Forrás: Getty Images

Victoria Principal

Victoria Principal Bobby feleségét, Pamelát alakította a Dallasban, karaktere tragikus halált halt. Principal már több mint húsz éve felhagyott a színészettel, utoljára a Titánok című sorozatban láthattuk 2001-ben. Azóta főleg a szépségiparban tevékenykedik, de állatvédelemmel is foglalkozik, az Instagram-oldalán főleg ezzel kapcsolatban oszt meg videókat az egykori színésznő, aki nemrég töltötte be a 74-et. 

Valószínűleg azért sem szereti mutogatni az arcát, mert korábban durván szétplasztikáztatta magát, így szinte már rá sem lehet ismerni az egykor gyönyörű színésznőre, aki kétszer ment férjhez, de gyereke nem született.

Charlene Tilton

Charlene Tilton Portrait
Charlene Tilton játszotta Lucy Ewingot a sorozatban
Fotó: Donaldson Collection / Forrás: Getty Images

A 20 éves szőke színésznő Lucy Ewing szerepében tűnt fel, aki a család feketebárányának, Jockey és Bobby testvérének, Gary Ewingnak a lánya. Lucy bajkeverő tinédzser volt, akit a nagyszülei próbáltak jó útra téríteni, nem túl sok sikerrel. Charlene Tilton többször is kiszállt a sorozatból, majd visszatért, de végleg 1990-ben írták ki a karakterét a sorozat alkotói. Ma már 65 éves, legutóbb 2019-ben szerepelt filmben, de legismertebb alakítása a mai napig Lucy szerepe.

Charlene Tilton az unokájával
Fotó: Sara Kauss / Forrás: Getty Images

Ha tudni szeretné, hogy a többi szereplővel mi történt a sorozat befejezése óta, kattintson az Origo cikkére.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában