Sport

2017.03.24. 13:55

Nigrínyi: a szezon eddigi legfontosabb összecsapása jön

Az új tréner igyekszik oldani a feszültséget a játékosoknál.

Sike Károly

Fotó: Lenart Marton

Radikális szakmai változtatásokat nem tervez Nigrínyi Tibor, a B. Braun Gyöngyös NB I-es férficsapatának új vezetőedzője, aki a hét közben Debre Viktort váltotta a kispadon.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Nigrínyi Tibor a Debre Viktor által kitaposott utat követné Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Nincs könnyű helyzetben, elég mélyről kell indulnia...
– Felemás érzések kavarognak bennem – válaszolta Nigrínyi Tibor. – Nem titok, nagyon jó viszonyt ápolok Debre Viktorral, a mentoromnak tekintem, ő az a szakember, aki maga mellé vett, és rengeteget tanultam tőle az elmúlt években. Ugyanakkor jó lehetőségként is tekintek az új feladatra, ugyanis vezetőedzőként is megmutathatom magam a sportág élvonalában.

– A játékosok hogyan fogadták az edzőváltást?
– Profi módon állnak a kialakult helyzethez. Nekik a jövőben is csak a játékra és az edzésekre kell koncentrálni. A Viktor által képviselt filozófiát követjük, azt szeretném tovább vinni, amit együtt tanítottunk a játékosoknak. Radikális szakmai változtatásokat nem tervezek.

– Mit gondol, mi most a legfontosabb feladata?
– Elhitetni a játékosokkal, hogy igenis tudunk győzni. Igyekszem kicsit oldani a feszültséget, s csökkenteni a terhet a srácok vállán. Fel kell dolgozni ezt a helyzetet, rendet kell tenni a fejekben, s bebiztosítani a bennmaradást. A végjátékokat pontosabban és koncentráltabban kell lejátszani.

Janó Pálék nem számolgatnak

– Jó játékot és győzelmet várok Gyöngyösön – fogalmazott Janó Pál, a mezőkövesdiek trénere. – Arra kértem a játékosaimat, hogy ne számolgassunk, csak küzdjünk. Az edzőváltás után talán nem lesz olyan görcsös az ellenfél, de az is lehet, hogy még nagyobb lesz rajtuk a nyomás. Minél több könnyű gólt szeretnénk lőni, hogy úgy tudjunk lejönni a pályáról, mint a Tatabánya elleni mérkőzés után.

– A már szinte biztos kiesőnek számító, sereghajtó Mezőkövesd elleni szombati összecsapást mennyire érzi sorsdöntőnek?
– Nagyon közelítünk már a bajnokság végéhez, szeretnénk mielőbb bebiztosítani a bennmaradást. Kétségkívül, hogy a szezon eddigi legfontosabb összecsapása következik számunkra, amelyen bármi áron, de győzni kell! Németh Tamásra a Komló elleni mérkőzésen derékfájdalmai miatt nem számíthattunk, de héten újra bekapcsolódott a közös munkába. A maródiak listáján Lele Ákos és Sipeki Levente szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!