Közélet

2016.09.01. 07:13

Oszlassák fel magukat! - üzeni az MSZP a Fidesznek

Az MSZP felszólítja Hatvan képviselő-testületét arra, hogy mondja ki feloszlatását.

HEOL

Mint arról nemrégiben beszámoltunk: új Fidesz alapszervezet alakult Hatvanban. A Fidesz hatvani csoportjának nem lett tagja a város polgármestere, Horváth Richárd és a képviselő-testület korábbi kormánypárti képviselőinek többsége sem. A hatvani Fidesz elnöke Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, államtitkár, választókerületi elnök lett.

Csütörtökön az MSZP Hatvan Térségi Szervezet elnöksége küldte el szerkesztőségünknek azt a nyílt levelet, melyben felszólítják a hatvani képviselő-testületet, hogy oszlassa fel magát.

A nyílt levelet változtatás nélkül közöljük:

"Az MSZP Hatvan Térségi Szervezete nyílt levél formájában él felhívással Hatvan város Képviselő testülete felé, tekintettel arra, hogy nincs képviselete a város vezetésében.
          
Felszólítjuk Hatvan város Képviselő testületét arra, hogy mondja ki feloszlatását, figyelemmel arra, hogy elveszítette a hatvani emberek bizalmát.
 
A kialakult helyzetben Hatvan város fejlődése megrekedt, mert a hatvani Fideszen belüli két tábor harca ellehetetleníti a város működését. Minden önkormányzati képviselő felelőssége, hogy tevékenységével, esküjének szellemében Hatvan város fejlődését szolgálja.
 
A 2000-es évek elején megkezdett városépítő munka lehetősége mára ellehetetlenült a hatvani Fidesz belső, kibékíthetetlen ellentétei miatt. Mára az a méltatlan helyzet alakult ki, hogy a térség országgyűlési képviselője felveti a város polgármesterének alkalmatlanságát, aki azzal vádolja az országgyűlési képviselőt, hogy a város érdekei ellen dolgozik a megyei közgyűlés hathatós segítségével.
 
Ez méltatlan településünk hagyományaihoz, így új esélyt Hatvan számára az jelenthet, ha a város lakói időközi választáson dönthetnek arról, kivel látják biztosíthatónak a nyugodt, békés fejlődés lehetőségét.
 
Az MSZP vállalja a megmérettetést."

A belharc a városban közel egy éve kezdődött. Itt olvashatsz az előzményekről. És itt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!