Közélet

2016.07.28. 13:45

Nyugodt évkezdet az ingázó diákoknak

Sikerült a Volán-társasággal úgy megállapodni, hogy a diákok reggeli és délutáni utaztatása zökkenőmentesen lebonyolítható.

B. K.

Ingázó diákok szülei érdeklődtek a napokban a HEOL szerkesztőségében. Azt tudakolták: a szeptemberben kezdődő új tanévtől vajon számíthatnak-e arra, hogy kényelmes iskolabuszok szállítják majd a gyermekeket, mint az történt a korábbi esztendőkben is.

A hatvani központú tankerület vezetője – ehhez az egységhez az új rend értelmében a pétervásárai, a gyöngyösi és a hatvani térség iskolái tartoznak – , Barcziné Horváth Márta érdeklődésünkre szerdán elmondta, a Pétervásárai Járásban az elmúlt években sikerült a Volán-társasággal úgy megállapodni, hogy a diákok reggeli és délutáni utaztatása zökkenőmentesen lebonyolítható. Hozzátette még: a többi térségben is természetesen arra törekednek, hogy az általános iskolás ingázó tanulók lehetőség szerint időben és kényelmesen eljussanak az iskolájukba, illetve a tanórákat követően az otthonukba.

Megtudtuk, azt is, hogy a körzetközponti iskolákba utazók diákbérletét a Klik finanszírozza az adott útvonalon. A szakember elmondta még: tapasztalatai szerint a Volán-társaságok eddig is rugalmas partnernek bizonyultak, s a jelzéseket követően azonnal megoldották a menetrendi „finomhangolást”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!