Horváth László kormánymegbízott

Kérdéseiket 2011.05.18. 16:30-ig tehetik fel.
 • 1. HEOL Tisztelt Látogatóink! Megérkezett szerkesztőségünkbe Horváth László megyei kormánymegbízott. Azonnal kezdünk.
 • Horváth László Jó napot kívánok!
 • 2. mária hova forduljon édesanyám 56 éves rokkantnyugdijas másodjára vesszik el arokkantnyugdiját dolgozni nem tud .biroság által kapta vissza tavaly most megint elveték töle miböl éljen meg .hova fordujon.kérem mielöbbi válaszát.
 • Horváth László Ez a felülvizsgálat 220 ezer rokkantnyugdíjast érinthet. Ez a felülvizsgálat a tervek szerint az év második felében kezdődhet el. Véleményem szerint ennek a felülvizsgálatnak meg kell történnie. Saját tapasztalatom alapján mondhatom, hogy nagyon sok esetben,a z elmúlt 2 évtizedben olyanok sem lettek rokkatnnyugdíjasok, akiknek pedig ez járt volna, és olyanok is lettek, akiknek nem járt volna. Emlékezzünk vissza a 90-es évek közepére, amikor nagyon sokszor kapcsolat és pénz kérdése volt az, hogy valaki rokkantnyugdíjas lesz-e, vagy sem. Hetekkel ezelőtt Sirokból keresett meg egy személy, aki azt panaszolta fel, hogy mivel nincsenek kapcsolatai, és nincs elég pénze, ezért nem kapta meg azt a minősítést, ami neki járna. Azt gondolom, hogy akinek jogosan jár a rokkantnyugdíj, annak ezt meg kell kapnia. Akinek pedig nem jár jogosan, és még fiatalabb mint 57 éves, annál pedig meg kell nézni, hogy az illető a munka világába visszahozható-e. Magyarországon a rokkantnyugdíjasok száma 724 ezer fő, ami egy nagyon magas szám. Azt hiszem, hogy valóságosan nincs 724 ezer rokkantnyugdíjas ebben az országban. De azt szeretném hanggsúlyozni, hogy akinek ez jár, attól nem lesz elvéve.
 • 3. Koska Ernő Tisztelt Képviselő Úr! Ön a pétervásárai körzet országgyűlési képviselője, ebbéli minőségében kérdezem Önt. Heves megyében talán ebben a térségben a legnagyobb a munkanélküliség, ezért minden munkahelyteremtő beruházást támogatni kell. Információm szerint Bükkszéken az elmúlt évtizedek legnagyobb helyi fejlesztése készül, a valaha szebb napokat látott Salvus strand korszerűsítésével, téliesítésével.Hogyan és mivel tudja Ön támogatni a beruházást?
 • Horváth László Képviselő akkor tud támogatólag fellépni, ha ebben az ügyben akár pályázat beadására kerül sor - bár megjegyzem, a pályázatok elbírálásának vannak szabályai, s ezeket egy képviselő sem írathatja felül. Ha van befektetői szándék, és van kormányzati forrás, pályázati lehetőség, akkor kell a képviselőnek segítenie. Úgy tudom, hogy a bükkszéki fürdő ügye nagyon bonyolult, több szempontból, és egy hosszú ideje próbálja a helyi közösség ezt a fejlesztést elérni, de nagyon sok tulajdonjogi és technikai akadályba ütközik, illetve ütközött. A környékből van egy sikerrel kecsegtető történet, nevezetesen a mátraderecskei mofetta ügye, ahol - úgy tűnik -, az állami finanszírozás kérdése megoldódik. Ez is egy évtizedes történet végére tehet pontot, méghozzá pozitív eredménnyel.
 • 4. Név József Tisztelt Horváth László Úr! Célszerűnek tűnik a megüresedett "laktanya" épületbe való költöztetése, a városi és megyei önkormányzatnak és kiszolgáló intézményeinek is./ pl. levéltár/ Egyik alapvető cél is megvalósulhatna, ezen lépéssel csökkenthető lenne a működési veszteség. Van-e lehetőség a gyakorlatban való megvalósításra a fenti tárgykörben ? Tisztelettel: József "őskalos"
 • Horváth László A Parlament hétfői ülésén kiderült, hogy az egri önkormányzat tulajdonába kerülhet több, a volt egri laktanya területén található ingatlan. Habis László polgármester úr interpellációban kért tájékoztatást ebben az ügyben, és a válaszoló dr. Nyitrai Zsolt államtitkár válasza szerint várhatóan szeptemberben a vagyonértékelés elkészülte után fog dönteni a kormány az ingatlanok sorsáról.
 • 5. Bajzát Mária Tisztelt Kormánymegbízott Úr! Kaphatnék én 2 évre munkát Önöknél bármiféle oktatási, művelődési, ügyintézési területen, mert úgy néz ki péntektől (Lázár-Balsai törvénytervezet), hogy a Fidesz frakció teljes egészében elveszi az előrehozott öregségi nyugdíjamat. Nem vagyok egészséges, de nem vagyok rokkantságin sem, mert amikor lebetegedtem, úgy ítéltem , meg hogy az öregségi biztosabb lesz. Tévedtem . Most visszamenőleges hatállyal megszüntetik a törvényes járandóságomat. 38 éves szolgálati időm van , és 60 éves vagyok; és a fentiek szerint "ingyenélőnek " számítok. Ha nem kapok munkát, akkor a drága gyógyszereimet sem tudom kiváltani, vagyis marad az öngyilkosság. Igaz nem vagyok egy szuicid alkat, ezért ezen végső megoldás előtt mindent megpróbálok. Kérem tudassa velem ha beadhatom a pályázatomat valamire!
 • Horváth László A korkedvezményes nyugdíjazásról szóló alkotmánymódosító javaslat vitája jelenleg is zajlik a Parlamentben, de azt fontos leszögezni, hogy ez a javaslat csak azokat a volt rendvédelmi dolgozókat érintené, akik éltek a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségével. Itt is elsősorban a rendőrökről kell beszélnünk, hiszen számtalan helyen én magam is találkoztam azza a véleménnyel, hogy nem jó az, hogy rendőrök akár negyven évesen is nyugdíjasok lesznek, méghozzá az átlaghoz képest magasabb nyugdíjjal. Az elmúlt évek egyik nagy vesztesége az, hogy a jelenlegi közbiztonsági viszonyok mellett rengeteg tapasztalt, rutinnal és tekintéllyel rendelkező rendőr hiányzik. Negyven éves nyugdíjasok, sokszor aztán biztonsági cégeknél, vagy egyéb vállalkozásoknál keresnek maguknak munkát, lehetőséget. Ez egyfelől nagy veszteség, másfelől több ezer új rendőr munkába állítására törekszik a kormány, de azt mindannyian tudjuk, hogy főleg a kisebb településeken, ahhoz, hogy egy rendőr hatékonyan tudjon fellépni, ahhoz kell helyismeret, emberismeret, tekintély. És ezeket csak úgy lehet megszerezni, hogyha az a rendőr az adott helyen huzamusabb ideig dolgozik. Ez az iskolából frissen kikerülve nem adódik magától. Ezért nagy kérdés, hogy megengedheti-e magának az ország, hogy ez a munka szempontjából értékes csoport továbbra is nyugdíjas maradjon. Arra is szeretném felhívni a figyelmet, s ez a kérdezőt bizonyára megnyugtatja: ez a felülvizsgálat a javaslat szerint az 57 éven felüliekre nem terjed ki. A cél az, hogy a hatályos alkotmány tegye lehetővé, hogy a rendészeti dolgozók előbb említett köre visszatérjen eredeti hivatásához. A jövőre nézve, véleményem szerint a rendvédelmi dolgozóknak normális fizetést kell biztosítani, és nem korkedvezményes szolgálati nyugdíjat.
 • 6. Zoltán Ön szerint helyénvaló e az hogy az egészségügyben dolgozók bérével senki nem hajlandó érdemben foglalkozni.Nem csak az orvosok bérével kellene valamit kezdeni hanem az ápolókét is rendezni kellene mert mit kezd majd az orvos aszisztencia nélkül?Nevetséges az hogy akik ember életekét felelnek kevesebbet keresnek mint Bpesten az utcaseprők.Nem vonom kétségbe az ő munkájuk fontosságát de azért ez nevetséges.Szerintem a kormány visszaél azzal hogy az egészségügyben igazából nem lehet sztrájkolni.Úgy gondolom hogy oda kellene figyelni a kormánynak az ápolók,mentősök,és az egészségügyben dolgozó kiszolgáló személyzet megfelelő megbecsülésére mind anyagi mind erkölcsi oldalról mert egyszer csak nem fog működni e a csapatmunkára épülő rendszer.
 • Horváth László Egyetértek azzal, hogy az ápolók, mentősök és az egészségügyben dolgozó kiszolgáló személyzet jóval nagyobb anyagi és erkölcsi elismerést érdemelne. Nem gondolom viszont úgy, hogy a kormány visszaélne azzal, hogy az egészségügyben igazából nem lehet sztrájkolni.
 • 7. Budai-né Tisztelettel kérdezném a kormánymegbizott úrtól,hogy meddig tudja támogatni a kormány eszetlen tevékenységét?Vagy tökéletesen azonosul vele!Csak őszintén!!
 • Horváth László Tisztelettel tájékoztatom, hogy addig végzem a feladatomat, amíg azonosulni tudok a kormány tevékenységével. Ha nem ezt tenném, az lenne az eszetlenség.
 • 8. Balog László Miért a kiskeresetűeket sújtja a Fidesz kormány intézkedéseivel. Rászolgáltunk, vagy csak egyszerűen nem kellünk az országnak
 • Horváth László A Fidesz-kormánynak egyáltalán nem célja a kiskeresetű emberek nehezebb helyzetbe hozása. Már a kormányzás első időszakában születtek olyan intézkedések - például az energiaárak befagyasztása -, melyek döntően a kiskeresetűeket védték. Az elmúlt évtizedekben az adópolitika próbált minden olyan kérdést megoldani, ami nem az adórendszer feladata lett volna. Hiszen az adórendszerben szociálpolitikai, családpolitikai, bérpolitikai elemek voltak. Az új adórendszer bevezetése csak az első lépés. A keresetek redezése az pedig egy új bérpolitika kérdése. Tudom, hogy az új adórendszer szándékainkkal ellentétben sok embernél bércsökkenést okozott, de ennek a korrekciója folyamatban van.
 • 9. petrocselli http://www.youtube.com/watch?v=Q2SFGEgOXKM&feature=player_embedded Kérem nézze meg és kommentálja.
 • Horváth László Azt hiszem, eljött az idő, hogy ha már eddig nem tettük meg, akkor most végre világosan és érthetően beszéljük meg a cigány-magyar együttélés problémáit, és persze tegyünk határozott lépéseket a megoldás irányába. Az, ami Gyöngyöspatán az elmúlt két hónapban történt, azt bizonyítja, hogy valóságos, meglévő feszültségeket semmilyen erőszakkal nem lehet megoldani. Ma rosszabb a helyzet, mint volt kettő hónappal ezelőtt, miközben a politikai hecckampány során a Heves megyei Rendőr-főkapitányság több mint százmillió forint elköltésére kényszerült. Így minden gyöngyöspataira jut közel negyvenezer forint. Kétfelé kell a kérdést választani. Mi a valóságos feszültség kiváltó oka, és mi az a feszültség, amit a hecckampány okozott. Ahhoz, hogy a megrendült bizalom szálait újra tudjuk építeni, világossá kell tennünk az együttélés normáit, és ezeket be kell tartatni. Tudom, hogy az elmúlt években sokan azért nem fordultak rendőrhöz, mert úgy gondolták, hogy a rendőr nem tud rajtuk segíteni. Azt is tudom, hogy iskolai verekedéseknél a gyerekek a pedagógushoz sem fordultak, mert azt gondolták, hogy ő sem tud segíteni. Véleményem szerint az elmúlt években a helyi önkormányzat sem lépett fel kellő határozottsággal és elszántsággal a normákat folyamatosan megsértőkkel szemben. Az első lépés, amit meg kell tennünk, az az erőszak felszámolása. Nem lehet erőszak az utcán, nem lehet lopni a kertekből, és nem lehet senkit sem megfélemlíteni. Az erőszakot az iskolából is száműzni kell. Nem lehet brutálisan megverni a másikat, nem lehet beszólni a tanárnak, és szülőként nem lehet az emberi jogokra hivatkozva megfenyegetni a pedagógust. A rendőrségnek kell biztosítania a rendet az utcán, és nem csak az iskolából, de a helyi közösségből is el kell távolítani azokat, akik erőszakot alkalmaznak. A bizalom helyreállításának első komoly lépése lehet, ha az iskolában minden szülő biztonságban tudhatja gyermekét.
 • 10. Csalódott Ön szerint a FIDESZ fel van arra jogosítva, hogy az átlag embereket teljesen megnyomorítsa és ellehetetlenítse?
 • Horváth László Szerintem a Fidesz arra kapott felhatalmazást, hogy az országot kivezesse abból a rendkívül mély válságból, amelybe az előző szocialista kormányok juttatták.
1 | 2 | 3 | 4 | következő »

Névjegy

Horváth László

Horváth László kormánymegbízott

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér