HEOL

Online kzvetts

TEVA-VasasPlaket – ZF-Eger vzilabda mrkzs

2008. oktber 8., szerda, 19.30-as kezdettel

A frfi OB I. msodik forduljnak mrkzsn mris farkasszemet nz egymssal az elz v bajnoka s az ezstremmel megalakulsa legnagyobb sikert jegyz ZF-Eger grdja.

Mrkzs eltt

19.04: Fél órával a 2008/2009-es bajnokság els igazi rangadója eltt elég idény eleji hangulat uralkodik az amúgy félelmetes Komjádi-uszodában. A nézk egyelre csak szállingóznak, bár egri szurkolók már most is viszonylag szép számban vannak. A mérkzés elejére még ennél is többen érkeznek az elzetesek szerint.
A két csapat összeállítása:
TEVA-VasasPlaket:
1 Nagy Viktor
2 Takács Bálint
3 Kállay Márk
4 Katonás Gerg
5 Osnyánszky Norbert
6 Vörös Viktor
7 Kovács Róbert
8 Tóth Márton
9 Rusz Bertalan
10 Varga Dénes
11 Steinmetz Barnabás
12 Kis Gábor
13 Hna Dávid
14 Jónás György
Edz: Földi László

ZF-Eger:
1 Valics Bence
2 Decker Ádám
3 Erdélyi Balázs
4 Nyéki Balázs
5 Bárány Attila
6 Kiss Csaba
7 Hegedüs Gábor
8 Varga II. Zsolt
9 Aaron Feltham
10 Binder Szabolcs
11 Sántavy Máté
12 Hárai Balázs
13 Bundschuh Erik
14 Cseh István
Edzk: Gerendás György, Tóth Kálmán

19.25: Öt perccel a mérkzés eltt a csapatok már a bemutatáshoz sorakoznak fel. Egyelre egy jó ers félháznyi szurkoló tartózkodik az uszodában, de vélheten még többen is lesznek. A csapatok felsorakozásánál két dolog is feltnik a házigazdák táján. Az egyik, hogy a friss olimpiai bajnok Kis Gábor már nem sárga-kék melegítben, hanem az angyalföldiek ruhájában fest. A másik: a Vasas egyik legjobb játékosa, Varga Dániel sérülése miatt nem állhat Földi László rendelkezésére, így a mérkzésrl három olimpiai bajnok és ezzel együtt összesen nyolc ötkarikás arany hiányzik.

Els negyed

8. perc: Megkezddött a mérkzés. 1. perc: gyors kiállítás után Kis Gábor volt eredményes hazai részrl. 1-0. 3. perc: elbb Bárány gólját semlegesítették a játékvezetk teljesen indokolatlanul, majd ennek következtében gyors megúszást követen Katonás vágta a labdát a hálóba. 2-0. 6. perc: Vasas kiállítás után szépen járatták a labdát az egriek, melynek végén a bal oldalról Feltham volt eredményes. 2-1. 7. perc: egy percen belül akár már a vezetést is megszerezhette volna a ZF, ugyanis elbb Varga II. Zsolt csapta be pimasz módon védjét és 4 méterrl tiszta lövhelyzetbl ltt a kapu fölé, majd a következ vendég támadásnál a Vasas rossz cseréjét kihasználva Kiss Csaba kapott ziccer labdát, amit sajnos Nagy Viktorba ltt. 2-1.

Msodik negyed

4. perc:

10. perc: két perc, két egri emberelny, 50 százalékos hatékonysággal, mivel a második után Varga II. Zsolt ltt a hálóba. 2-2. 11. perc: nem sokáig tartott az egri öröm. A fiatal Vörös Viktor góljával újra Vasas-elny. 3-2.

8. perc:

13. perc: Kiss Csaba hat méteren kapott labdát, a védvel a nyakán, s kis szabálytalanság után kapura ltte a szabaddobást, majd bombagólt ltt, ám Kiszely sporttárs ezúttal sem adta meg a szabályosnak tn egri találatot. 15. perc: kiállítás itt, kiállítás ott, azonban gól egyik oldalon sem született. Egyelre mindkét kapus jó teljesítményt nyújt, ez külön öröm lehet annak tudatában, hogy a hevesiek kapuját a fiatal Valics Bence védi. Félidben: Vasas-Eger: 3-2.

Harmadik negyed

4. perc:

17. perc: újra kett az elny. Bárány Attila kiállítása után elbb a kapufán csattant a labda, majd a kipattanót egy oldalváltás után Tóth Márton vágta a hálóba: 4-2. 19. perc: megint két fórt hagytunk kihasználatlanul, bosszantó hogy igazi lövhelyzet nélkül támadgatunk emberelnyben. 20. perc: Varga Dénes kapott labdát az egri kapu elterében, aki védvel a nyakán talált a kapuba: 5-2.

8. perc:

20. perc: Decker Ádám vagy öt méterrl bombázott a kapu fölé, a visszaúszásnál pedig szabálytalankodott, ami kiállítást és egyben kipontozódást jelentett. 22. perc: már a szerencse sincs velünk: Kiss Csaba emberelnyös lövése után a labda Nagy Viktor fejérl a fels lécre, onnan  pedig a képzeletbeli gólvonalra pattant. 23. perc: Sántavy faultolt kiállítást éren, az üresen maradt embere, Tóth Márton szerzett újabb gólt. 6-2. Megtört a jég: Nyéki ltt távolról gólt emberelnyben. 6-3.

Negyedik negyed

4. perc: 25. perc: két másodperccel a támadóid lejárta eltt Tóth Márton kapott labdát, és ltt újabb Vasas-gólt. 7-3. Angyalföldi kiállítás, amit Kiss Csaba értékesített. 7-4. 26. perc: Varga Dénes játszotta tisztára magát Valics Bence kapuja eltt, majd pazar gólt ltt. 8-4. Ismét itt a válasz, Varga II. Zsolt messzirl ltt óriási gólt Nagy Viktornak. 8-5. Beindult a gólgyártás. Megint szerencsésen maradt a labda Tóth Márton eltt, aki Valics mellett a hálóba ltt. 9-5.

8. perc:

29. perc: az egriek els idkérését követen már ketts emberelnyben támadhattak a vendégek, ám a játékszer a lövés pillanatában kicsúszott Hegedüs kezébl, s ezzel a fontos dolgok eldltek. 32. perc: némi szépségtapasz Feltham újabb találata, amivel az állás 9-6-ra változik. Ugyanebben a percben az utolsó támadás is a Vasasé, ráadásul fórban, amit öt másodperccel a vége eltt Kállay Márk ltt a hálóba. Ezzel kialakult a 10-6-os végeredmény.

Mrkzs utn

20.43: Hamarosan olvashatják összefoglalónkat, benne az edzk nyilatkozataival a sport rovat cikkei között.