HEOL

Online közvetítés

TEVA-VasasPlaket – ZF-Eger vízilabda mérkőzés

2008. október 8., szerda, 19.30-as kezdettel

A férfi OB I. második fordulójának mérkőzésén máris farkasszemet néz egymással az előző év bajnoka és az ezüstéremmel megalakulása legnagyobb sikerét jegyző ZF-Eger gárdája.

Mérkőzés előtt

19.04: Fél órával a 2008/2009-es bajnokság első igazi rangadója előtt elég idény eleji hangulat uralkodik az amúgy félelmetes Komjádi-uszodában. A nézők egyelőre csak szállingóznak, bár egri szurkolók már most is viszonylag szép számban vannak. A mérkőzés elejére még ennél is többen érkeznek az előzetesek szerint.
A két csapat összeállítása:
TEVA-VasasPlaket:
1 Nagy Viktor
2 Takács Bálint
3 Kállay Márk
4 Katonás Gergő
5 Osnyánszky Norbert
6 Vörös Viktor
7 Kovács Róbert
8 Tóth Márton
9 Rusz Bertalan
10 Varga Dénes
11 Steinmetz Barnabás
12 Kis Gábor
13 Hőna Dávid
14 Jónás György
Edző: Földi László

ZF-Eger:
1 Valics Bence
2 Decker Ádám
3 Erdélyi Balázs
4 Nyéki Balázs
5 Bárány Attila
6 Kiss Csaba
7 Hegedüs Gábor
8 Varga II. Zsolt
9 Aaron Feltham
10 Binder Szabolcs
11 Sántavy Máté
12 Hárai Balázs
13 Bundschuh Erik
14 Cseh István
Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán

19.25: Öt perccel a mérkőzés előtt a csapatok már a bemutatáshoz sorakoznak fel. Egyelőre egy jó erős félháznyi szurkoló tartózkodik az uszodában, de vélhetően még többen is lesznek. A csapatok felsorakozásánál két dolog is feltűnik a házigazdák táján. Az egyik, hogy a friss olimpiai bajnok Kis Gábor már nem sárga-kék melegítőben, hanem az angyalföldiek ruhájában fest. A másik: a Vasas egyik legjobb játékosa, Varga Dániel sérülése miatt nem állhat Földi László rendelkezésére, így a mérkőzésről három olimpiai bajnok és ezzel együtt összesen nyolc ötkarikás arany hiányzik.

Első negyed

8. perc: Megkezdődött a mérkőzés. 1. perc: gyors kiállítás után Kis Gábor volt eredményes hazai részről. 1-0. 3. perc: előbb Bárány gólját semlegesítették a játékvezetők teljesen indokolatlanul, majd ennek következtében gyors megúszást követően Katonás vágta a labdát a hálóba. 2-0. 6. perc: Vasas kiállítás után szépen járatták a labdát az egriek, melynek végén a bal oldalról Feltham volt eredményes. 2-1. 7. perc: egy percen belül akár már a vezetést is megszerezhette volna a ZF, ugyanis előbb Varga II. Zsolt csapta be pimasz módon védőjét és 4 méterről tiszta lövőhelyzetből lőtt a kapu fölé, majd a következő vendég támadásnál a Vasas rossz cseréjét kihasználva Kiss Csaba kapott ziccer labdát, amit sajnos Nagy Viktorba lőtt. 2-1.

Második negyed

4. perc:

10. perc: két perc, két egri emberelőny, 50 százalékos hatékonysággal, mivel a második után Varga II. Zsolt lőtt a hálóba. 2-2. 11. perc: nem sokáig tartott az egri öröm. A fiatal Vörös Viktor góljával újra Vasas-előny. 3-2.

8. perc:

13. perc: Kiss Csaba hat méteren kapott labdát, a védővel a nyakán, s kis szabálytalanság után kapura lőtte a szabaddobást, majd bombagólt lőtt, ám Kiszely sporttárs ezúttal sem adta meg a szabályosnak tűnő egri találatot. 15. perc: kiállítás itt, kiállítás ott, azonban gól egyik oldalon sem született. Egyelőre mindkét kapus jó teljesítményt nyújt, ez külön öröm lehet annak tudatában, hogy a hevesiek kapuját a fiatal Valics Bence védi. Félidőben: Vasas-Eger: 3-2.

Harmadik negyed

4. perc:

17. perc: újra kettő az előny. Bárány Attila kiállítása után előbb a kapufán csattant a labda, majd a kipattanót egy oldalváltás után Tóth Márton vágta a hálóba: 4-2. 19. perc: megint két fórt hagytunk kihasználatlanul, bosszantó hogy igazi lövőhelyzet nélkül támadgatunk emberelőnyben. 20. perc: Varga Dénes kapott labdát az egri kapu előterében, aki védővel a nyakán talált a kapuba: 5-2.

8. perc:

20. perc: Decker Ádám vagy öt méterről bombázott a kapu fölé, a visszaúszásnál pedig szabálytalankodott, ami kiállítást és egyben kipontozódást jelentett. 22. perc: már a szerencse sincs velünk: Kiss Csaba emberelőnyös lövése után a labda Nagy Viktor fejéről a felső lécre, onnan  pedig a képzeletbeli gólvonalra pattant. 23. perc: Sántavy faultolt kiállítást érően, az üresen maradt embere, Tóth Márton szerzett újabb gólt. 6-2. Megtört a jég: Nyéki lőtt távolról gólt emberelőnyben. 6-3.

Negyedik negyed

4. perc: 25. perc: két másodperccel a támadóidő lejárta előtt Tóth Márton kapott labdát, és lőtt újabb Vasas-gólt. 7-3. Angyalföldi kiállítás, amit Kiss Csaba értékesített. 7-4. 26. perc: Varga Dénes játszotta tisztára magát Valics Bence kapuja előtt, majd pazar gólt lőtt. 8-4. Ismét itt a válasz, Varga II. Zsolt messziről lőtt óriási gólt Nagy Viktornak. 8-5. Beindult a gólgyártás. Megint szerencsésen maradt a labda Tóth Márton előtt, aki Valics mellett a hálóba lőtt. 9-5.

8. perc:

29. perc: az egriek első időkérését követően már kettős emberelőnyben támadhattak a vendégek, ám a játékszer a lövés pillanatában kicsúszott Hegedüs kezéből, s ezzel a fontos dolgok eldőltek. 32. perc: némi szépségtapasz Feltham újabb találata, amivel az állás 9-6-ra változik. Ugyanebben a percben az utolsó támadás is a Vasasé, ráadásul fórban, amit öt másodperccel a vége előtt Kállay Márk lőtt a hálóba. Ezzel kialakult a 10-6-os végeredmény.

Mérkőzés után

20.43: Hamarosan olvashatják összefoglalónkat, benne az edzők nyilatkozataival a sport rovat cikkei között.