HEOL

Online kŲzvetŪtťs

KŲzgyŻlťs GyŲngyŲsŲn

GyŲngyŲs ŲnkormŠnyzatŠnak rendkŪvŁli kťpviselű-testŁleti Łlťse

‹lťs elűtt

13.04: Gy√ľlekeznek a k√©pviselűk a gy√∂ngy√∂si v√°rosh√°za d√≠szterm√©ben. A tan√°cskoz√°s napirendi pontjai k√∂z√∂tt jelentűs p√©nz√ľgyi, gazd√°lkod√°si megszor√≠t√°sok szerepelnek, s v√°rhat√≥an d√∂nt√©s sz√ľletik majd √∂nkorm√°nyzati int√©zm√©nyek egyh√°zi fenntart√°sba ad√°s√°r√≥l is.

HatŠrozatkťpes

13:08: B√°r mindk√©t oldalon szellűs a k√©pviselűk sz√©ksora, Farag√≥ L√°szl√≥ polg√°rmester megnyitja az √ľl√©st. A test√ľlet hat√°rozatk√©pes. K√∂zben a terembe √©rkeznek m√©g n√©h√°nyan.
S√ľrgűss√©ggel k√©r napirendre tŻzni M√°n G√©za felment√©s√©nek √ľgy√©t √©s a Sportf√≥li√≥ Kft. alap√≠t√≥ okirat√°nak m√≥dos√≠t√°s√°t. Elfogadt√°k. Mindkettűt z√°rt √ľl√©sben t√°rgyalj√°k, errűl is d√∂nt√∂ttek, minűs√≠tett t√∂bbs√©ggel.

KŲltsťgvetťs

13:30: Az elsű napirendi pont az idei k√∂lts√©gvet√©s v√©grehajt√°s√°t c√©lz√≥ int√©zked√©sek √∂sszess√©ge.
Farag√≥ L√°szl√≥ polg√°rmester: sajn√°lattal, de foglalkoznunk kell ezzel a napirenddel. Hat√°rozott d√∂nt√©sekre van sz√ľks√©g, vagy v√°rhatjuk az √∂nkorm√°nyzati biztost. Mindenkitűl meg√©rt√©st k√©rek.
A napirendi pont √©rdemi t√°rgyal√°s√°nak megkezd√©se elűtt m√©g egy bejelent√©s: j√ļlius 1-3-ig¬†Zeltwegbe l√°togathatnak gy√∂ngy√∂si k√©pviselűk, az ottani rep√ľlűnapra. Az √ľl√©s v√©g√©re egy-egy utaz√≥ nev√©t k√©ri a polg√°rmester, megjegyezve, b√°r megszor√≠t√°sokr√≥l k√©sz√ľlnek t√°rgyalni, ennek az utaz√°snak nincs jelentűs k√∂lts√©gvonzata.

13:22:

Fekete Iv√°n k√∂nyvvizsg√°l√≥ arr√≥l besz√©l: a k√∂lts√©gvet√©s elfogad√°sakor is jelezt√©k, hogy jelentűs kock√°zatot rejt a b√ľdzs√©, s ezt igazolta az az√≥ta eltelt idű, egyebek mellett az ingatlan-elad√°sok v√°rhat√≥ eredm√©nye kapcs√°n is. A v√°ros likvidit√°si helyzete a m√°rciusi ad√≥bev√©telek ellen√©re is kritikus, √©s √ļjabb ad√≥bev√©telek szeptemberben v√°rhat√≥k. A k√∂nyvvizsg√°l√≥ szerint a kiad√°sok cs√∂kkent√©s√©re ez√©rt szeptember v√©g√©ig van sz√ľks√©g √°tmeneti int√©zked√©sekre. A bev√©telek oldal√°n k√©tszer 150 milli√≥s foly√≥sz√°mlahitel felv√©tel√©t javasolj√°k. Mindezekkel szeptember 15-ig tal√°n megoldhat√≥ a finansz√≠roz√°s. De ezzel egy√ľtt a hossz√ļ t√°v√ļ megold√°shoz teljes √°tvil√°g√≠t√°s sz√ľks√©ges, hogy az √©vente mintegy 500 milli√≥s ad√≥ss√°gszolg√°latot teljes√≠teni tudja a v√°ros.

13:22: Sz√©k√°cs Gy√∂rgy ismerteti, hogy a jogi √©s √ľgyrendi bizotts√°g m√≥dos√≠t√°sokkal fogadta el a hat√°rozati javaslatot. Nevezetesen, a banki hitelek √ļjrat√°rgyal√°s√°t, esetleges morat√≥rium el√©r√©s√©t szorgalmazz√°k, valamint egy pontos felm√©r√©st az √©rt√©kes√≠thetű ingatlanvagyonr√≥l.

13:28: Dr. V√©gh Attila (MSZP) k√©rd√©sk√©nt arr√≥l besz√©l: hogyan t√∂rt√©nik az √ļsz√≥sport t√°mogat√°s√°nak megvon√°sa a gyakorlatban? Hiszen az √©ves keret egy r√©sz√©t m√°r nyilv√°n elhaszn√°lt√°k. Vagy eddig sem t√°mogatt√°k? Holnapt√≥l hogyan lesz, ha be akarnak menni a sportol√≥k az uszod√°ba?

13:30: Engelleiter Zolt√°n (MSZP) k√©pviselű: a most indokl√°sk√©nt felsorolt okok janu√°rban is ismertek voltak. Lehet-e √∂sszehasonl√≠t√°st tenni a tavalyi √©s az idei elsű negyed√©v ad√≥bev√©teleit illetűen? Felvett√©k-e a kapcsolatot a Raiffeisen bankkal?

K√©v√©s Tam√°s (Jobbik): Mekkora megtakar√≠t√°s a cafeteria-juttat√°sok megvon√°sa? K√©t h√©t m√ļlva a soron k√∂vetkezű √ľl√©sen folytatj√°k-e a megszor√≠t√°sokat?

13:35: Kov√°cs R√≥bert igazgat√≥ v√°laszol. Az √ļsz√≥sport t√°mogat√°s√°nak form√°ja eddig az volt, hogy szerzűdtek, s vagy a Sportf√≥li√≥, mint a strand √ľzemeltetűje, vagy az adott egyes√ľlet kapta meg a p√©nzt. Id√©n m√©g nem k√∂t√∂ttek szerzűd√©st, ergo "kifizet√©s" nem t√∂rt√©nt.

Az ad√≥bev√©telek majdnem forintra a terveknek megfelelűen teljes√ľltek, a tavalyi elsű negyed√©viek ugyancsak pozit√≠van √©s a tervezettnek megfelelűen alakultak. Teh√°t a jelenlegi helyzetben "nincs az ad√≥bev√©telek vonatkoz√°s√°ban kedvezűtlen tendencia." Az viszont t√©ny, hogy 2008 ut√°n jelentűs, t√∂bb sz√°zmilli√≥s ad√≥bev√©tel-kies√©ssel kellett szemben√©zni√ľk. S b√°r a helyi gazdas√°g "mag√°ra tal√°lni l√°tszik", az idei tervez√©sben is √≥vatosak voltak.

A Raiffeisen Banknak jelezt√©k, hogymilynen tervekkel keresn√©k meg űket. A bank egy√©bk√©nt nem javasolta az ad√≥ss√°g √°t√ľtemez√©s√©t, de a test√ľlet d√∂nt√©se √©s sz√°nd√©ka szerint term√©szetesen szem√©lyesen fognak t√°rgyalni a p√©nzint√©zettel.

A cafeteria-juttatások megvonása az intézményeknél és a városházánál összesen mintegy 19 millió forint kiadáscsökkentést jelenthet.

13:39: Benyovszky P√©ter (Fidesz): mik√∂zben sok apr√≥ t√°mogat√°st vesznek el a k√ľl√∂nf√©le egyes√ľletektűl, szervezetektűl, ak√∂zben jelentűs √∂sszegeket hagyn√°nak v√°ltozatlanul p√©ld√°ul a K√©zilabda-sport, vagy a Sportf√≥li√≥ Kft. sz√°m√°ra.

Réthy Béla alpolgármester: a Sportfóliótól 20 milliót vennének el.

13:45: V√©gh Attila: az erűsen probl√©m√°s, hogy a parkfenntart√°sra elűir√°nyzott teljes √∂sszeget megvonn√°k. A j√°tsz√≥terek √≠gy balesetvesz√©lyess√© v√°lnak adott esetben. S ha bek√∂vetkezik egy baleset, akkor nem lehet alappal arra hivatkozni, hogy nincs p√©nz ilyen fenntart√°si munk√°kra sem.
Eml√©keztet arra is: a mostani t√°rgyal√°s v√©g√©n hat√°rozat fog sz√ľletni, ami azt jelenti, hogy az √©rintett t√©telek kifizet√©s√©t "csak" ideiglenesen f√ľggesztik fel szeptember 30-ig. Ha v√©glegesen t√∂r√∂lni kell a k√∂lts√©gvet√©sbűl ezeket, akkor azt rendeletben kell megtenni.

13:50: Kerbeln√© T√ļri Hedvig √©s Engelleiter Zolt√°n egyar√°nt arr√≥l besz√©lnek, hogy egyes int√©zm√©nyi, szervezeti √°talak√≠t√°sok meghozatal√°hoz m√°r k√©sű van, ezeknek az idei k√∂lts√©gvet√©sre nem lesz hasznuk.
Engelleiter szerint sok m√°s k√∂lts√©ghely van, ahonnan el lehetne venni, a fŻny√≠r√≥-elven t√∂rt√©nű megvon√°sok helyett. (bekszt√©dzs: R√©thy B√©la alpolg√°rmester levetette a zak√≥j√°t.)

Sz√©k√°cs Gy√∂rgy arr√≥l besz√©l: tudt√°k, hogy nem megalapozott a betervezett ingatlanelad√°si bev√©tel. De tudt√°k tavaly is, meg azelűtt is, viszont nem cs√∂kkentett√©k ehhez a kiad√°sokat.
V√°ls√°gkezelű d√∂nt√©sek mellett hossz√ļ t√°vra sz√≥l√≥ d√∂nt√©sekre is sz√ľks√©g van. Mert a v√°ls√°gkezel√©s jelleg√©bűl ad√≥d√≥an nem felt√©tlen√ľl ilyen, sokkal ink√°bb arr√≥l sz√≥l, hogy "holnap ki tudjuk fizetni a b√©reket."
√Ėsszegz√©sk√©pp elmondja: t√°mogathat√≥ a javaslat, azzal egy√ľtt, hogy √≠gy idűt nyernek arra, hogy szeptemberig v√©glegesen rendezz√©k ezen t√©telek sors√°t. Illetve j√ļliusban t√©rjenek vissza ak√°r tov√°bbi r√©szletekre.
(Megérkezett Sári István a szocialita frakció is teljes.)

K√©v√©s Tam√°s szerint nem a j√°tsz√≥t√©r most a legfontosabb, hanem az, hogy "√©g a h√°z." √Čs j√ļnius is nagyon k√©sűn van. Szerinte √°t kellene n√©zni az √∂sszes megb√≠z√°sos szerzűd√©st, mert tud olyanr√≥l, hogy egy volt k√©pviselűt√°rsuk most is megb√≠z√°ssal dolgozik az √∂nkorm√°nyzatnak. Mik√∂zben van jog√°sz alpolg√°rmester√ľk, aki elv√°llalhatn√° ezt a munk√°t. √Čs nem az√©rt, hogy 150 ezer√©rt visszafoglalkoztassanak egy r√©gi alpolg√°rmestert. √Čs mit dolgozik a roma kisebbs√©gi referens?
√Čs javaslatot szeretne r√° tenni, vagy most, vagy legk√∂zelebb, hogy h√ļsz sz√°zal√©kkal cs√∂kkents√©k a tiszteletd√≠jaikat. Kr√≠zisalapk√©nt. Ad√≥ss√°gspir√°lban van a v√°ros. A p√°rtja r√©sz√©rűl nem t√°mogathat√≥ az √ļjabb banki hitelfelv√©tel. ’k az ad√≥ss√°g√°t√ľtemez√©st, vagy m√°s bankok megkeres√©s√©t javasolja.

13:59: Sz√©k√°cs Gy√∂rgy szerint a mai √ľl√©s nem alkalmas arra, hogy r√∂gt√∂n√∂zzenek √ļjabb √©s √ļjabb k√∂lts√©gvet√©si t√©telekrűl.

Bozsik Istv√°n alpolg√°rmester szerint ez az elsű csomag sz√ľks√©ges ahhoz, hogy "tov√°bb tudjon menni a v√°ros". Biztos benne, hogy a k√©sűbbiekben lesznek m√©g √ļjabb anyagok, hosszabb t√°von hat√≥ d√∂nt√©sekkel. De a mostani a mŻk√∂dűk√©pess√©g megtart√°s√°t c√©lozza.

14:05: √Ėrd√∂g Istv√°n: "a kult√ļr√°b√≥l kell engedni", √©s kev√©sb√© az oktat√°s√ľgyh√∂z hozz√°ny√ļlni. Dolgozzunk meg a p√©nz√ľnk√©rt v√©gre, sz√©p tiszteletd√≠jat kapunk.¬†√Čn v√°llaln√°m, mint bizotts√°gi eln√∂k, hogy az esti √≥r√°kban le√ľl√ľnk bizotts√°gi eln√∂k t√°rsakkal, vagy b√°rkivel, aki r√°√©r. √Čs elsűsorban a fizetett alpolg√°rmester√ľnket is nagyobb munk√°ra √∂szt√∂n√∂zn√©m.

R√©thy B√©la alpolg√°rmester k√∂sz√∂ni a k√©pviselű √ļr bizalm√°t, ami "egy√©rtelmŻen megnyilv√°nult."
Az alpolg√°rmester szerint a mŻk√∂dűk√©pess√©g fenntart√°sa fontos. H√°romsz√°zmilli√≥ forintot pr√≥b√°lnak "g√≥rcsű al√° venni", √©s felf√ľggeszteni a felhaszn√°l√°s√°t. "Ha nem ny√ļlunk hozz√° jelentűs strukt√ļr√°lis √°talak√≠t√°sokhoz √©s bizony, l√©tsz√°mhoz, akkor mindenki legyen tiszt√°ban azzal, hogy finansz√≠rozhatatlan az √∂nkorm√°nyzat."
Ha a test√ľlet partner a v√°ls√°gkezel√©sben, akkor "l√°tszik egy gyenge f√©ny az alag√ļt v√©g√©n." Az alpolg√°rmester megism√©tli: ez a h√°romsz√°zmilli√≥, elsű l√©p√©snek megfelelű lehet.

14:12: Hiesz Gy√∂rgy (MSZP): egy-egy ilyen megtakar√≠t√°si tŻzolt√≥csomag p√©nz√©t a k√∂vetkezű f√©l√©v rendre el is viszi. Ez√©rt nem lehet megsp√≥rolni nagy struktur√°lis √°talak√≠t√°sokat.
(K√∂zben n√©h√°nyan kimentek k√°v√©√©rt. Elm√©ly√ľlten keverik.)
A szocialista frakci√≥vezetű szerint a korm√°ny j√∂vűre m√©g elvesz az √∂nkorm√°nyzatokt√≥l. A bajban √∂ssze kell fogni.

Szavaz√°s k√∂vetkezik, m√≥dos√≠t√≥kkal. Hatr√≥l. A szocialist√°k √∂t perc sz√ľnetet k√©rtek. (A t√ľk√∂rterembe mennek, Hiesz Gy√∂rgy "ide gyertek, ne m√°shova" invit√°l√°s√°ra.)

14:29: Hiesz Gy√∂rgy bejelentette, hogy a szocialista frakci√≥ meg fogja szavazni az elűterjeszt√©st.

R√©thy B√©la a szavaz√°s elűtt a polg√°rmestertűl m√©g "az utols√≥ sz√≥ jog√°n" sz√≥t kap, kis der√ľlts√©gre lereag√°lja, mondv√°n: tal√°n m√©g nem a legutols√≥ sz√≥ joga ez." √Čs megig√©ri, hogy hetente megkapj√°k majd a k√©pviselűk is az √∂nkorm√°nyzat likvidit√°si helyzet√©rűl sz√≥l√≥ legfrissebb jelent√©st.

14:57: Tizenk√©t igennel, egy tart√≥zkod√°s mellett elfogadta a test√ľlet, hogy az iskola egyh√°zi fenntart√°sba ker√ľlj√∂n.

A k√∂zvet√≠t√©st ezennel lez√°rjuk, hamarosan z√°rt √ľl√©s k√∂vetkezik.

SzŁnet utŠn

14:26:

Folytatódik a munka. Hat módosító indítványról fognak szavazni.

Az eredeti hat√°rozati javaslat:

HAT√ĀROZATI JAVASLAT

A K√©pviselű-test√ľlet megt√°rgyalta a k√∂lts√©gvet√©s v√©grehajt√°s√°t befoly√°sol√≥ d√∂nt√©sek meghozatal√°ra, a k√∂lts√©gvet√©si rendelet m√≥dos√≠t√°s√°ra vonatkoz√≥ javaslatot, s meghozta az al√°bbi hat√°rozatot:

I.

1.¬†A K√©pviselű-test√ľlet felk√©ri a Polg√°rmestert, hogy a sz√°mlavezetű hitelint√©zet a Raiffeisen Bank Zrt. fel√© kezdem√©nyezze az √Ėnkorm√°nyzat foly√≥sz√°mla-hitelkeret√©nek 150.000 EFt-tal t√∂rt√©nű megn√∂vel√©s√©t, illetve a szeptember h√≥napban esed√©kess√© v√°l√≥ ad√≥ss√°gszolg√°lati k√∂telezetts√©gek tűketartoz√°s megfizet√©s√©re 6 h√≥napos morat√≥rium enged√©lyez√©s√©t.

2.¬†A K√©pviselű-test√ľlet hozz√°j√°rul ahhoz, hogy amennyiben az 1. pontban meghat√°rozott 6 h√≥na-pos tűket√∂rleszt√©si morat√≥riumnak kedvezűtlen kihat√°sai lenn√©nek az √Ėnkorm√°nyzat jelenlegi hiteleire is, √ļgy az 1. pontban meghat√°rozott foly√≥sz√°mla-hitelkeret n√∂vel√©s√©n fel√ľl tov√°bbi 150.000 EFt-tal megn√∂vel√©sre ker√ľlj√∂n.

3.¬†A K√©pviselű-test√ľlet felk√©ri a Polg√°rmestert, hogy az √©rt√©kes√≠t√©sre kijel√∂lt √∂nkorm√°nyzati ingat-lanokb√≥l tervezett bev√©telek teljes√ľl√©se √©rdek√©ben keressen meg aj√°nlat√°val olyan szervezeteket, amelyek professzion√°lisan foglalkoznak ingatlan-k√∂zvet√≠t√©ssel √©s √©rt√©kes√≠t√©ssel, s az aj√°nlatok ismeret√©ben javaslat√°t terjessze a K√©pviselű-test√ľlet el√©.

4.¬†A K√©pviselű-test√ľlet felk√©ri a Polg√°rmestert, hogy 2011. j√ļnius 1-tűl szeptember 30-ig terjedű idűszakban a k√∂ztisztviselűk cafet√©ria-juttat√°s√°nak, illetve az √Ėnkorm√°nyzat √©s a Gy√∂ngy√∂s-P√°losv√∂r√∂smart Int√©zm√©nyfenntart√≥ T√°rsul√°s int√©zm√©nyeiben k√∂zalkalmazotti √©s Munka T√∂r-v√©nyk√∂nyve alapj√°n foglalkoztatott munkav√°llal√≥k r√©sz√©re j√≥v√°hagyott b√©ren k√≠v√ľli juttat√°sok kifizet√©s√©nek felf√ľggeszt√©se √©rdek√©ben a sz√ľks√©ges int√©zked√©seket tegye meg. A K√©pviselű-test√ľlet a juttat√°s k√©sűbbiekben t√∂rt√©nű kifizet√©s√©rűl az √Ėnkorm√°nyzat p√©nz√ľgyi-likvidit√°si helyzet√©nek ismeret√©ben a szeptemberi √ľl√©s√©n fog d√∂nt√©st hozni.

Hat√°ridű: ¬†√©rtelem szerint
Felelűs: ¬†Farag√≥ L√°szl√≥ polg√°rmester

II.

1.¬†A K√©pviselű-test√ľlet felk√©ri a Jegyzűt, hogy vizsg√°lja fel√ľl a k√∂zoktat√°si int√©zm√©nyek Pedag√≥-giai Programj√°t, s a K√©pviselű-test√ľlet soron k√∂vetkezű √ľl√©s√©re tegyen javaslatot a fenntart√≥ √°l-tal j√≥v√°hagyott idűkeret √©s √°ll√°shelyek fenntart√°s√°nak indokolts√°ga, √©s finansz√≠rozhat√≥s√°ga te-kintet√©ben.

2.¬†A K√©pviselű-test√ľlet felk√©ri a Jegyzűt, hogy vizsg√°lja meg a hasonl√≥ feladatokat ell√°t√≥ int√©zm√©-nyek (b√∂lcsűd√©k, √°ltal√°nos iskol√°k) ir√°ny√≠t√°si, vezetűi strukt√ļr√°j√°nak integr√°l√°s√°ban rejlű lehetű-s√©geket, √©s javaslat√°t terjessze a K√©pviselű-test√ľlet soron k√∂vetkezű √ľl√©se el√©.

3.¬†A K√©pviselű-test√ľlet utas√≠tja a Jegyzűt, hogy a Polg√°rmesteri Hivatalban 2011-ben nyugd√≠jba vonul√≥ k√∂ztisztviselűk √°ll√°shely√©t, valamint a K√©pviselű-test√ľlet √°prilisi √ľl√©s√©n enged√©lyezett belsű ellenűri √°ll√°shelyet a K√©pviselű-test√ľlet tov√°bbi rendelkez√©s√©ig ne t√∂ltse be.¬†

Hat√°ridű: ¬†√©rtelem szerint
Felelűs: ¬†Dr. Kozma Katalin jegyzű

III.

1.¬†A K√©pviselű-test√ľlet a mell√©kelten csatolt 2011. √©vi k√∂lts√©gvet√©si rendelet 1., 6. √©s 6/A., 9. √©s 9/A., 10-14.¬† sz√°m√ļ mell√©kleteiben bemutatottak szerint a k√ľl√∂nb√∂zű bizotts√°gok, illetve a Pol-g√°rmester rendelkez√©si k√∂r√©be tartoz√≥ t√°mogat√°si keret√∂sszegek, egyes fejleszt√©si feladatok √©s c√©ltartal√©kok terh√©re t√∂rt√©nű kifizet√©sek √©s tov√°bbi k√∂telezetts√©gv√°llal√°sok felf√ľggeszt√©s√©t 2011. szeptember 30-ig rendeli el.
 
Hat√°ridű: ¬†folyamatos
Felelűs: ¬†¬†Farag√≥ L√°szl√≥ polg√°rmester
¬†¬†¬†Dr. Kozma Katalin jegyzű
¬†¬†¬†Polg√°rmesteri Hivatal szervezeti egys√©geinek vezetűi

2.¬†A K√©pviselű-test√ľlet felk√©ri a Gy√∂ngy√∂si Sportf√≥li√≥ Kft. √ľgyvezetűj√©t, hogy vizsg√°lja meg a V√°rosi Strandf√ľrdű idűszakos √ľzemeltet√©s√©nek lehetűs√©g√©t, illetve piaci alapon t√∂rt√©nű mŻk√∂d-tet√©s√©nek k√©rd√©s√©t, s mŻk√∂dtet√©si alternat√≠v√°kat tartalmaz√≥ javaslat√°t terjessze a K√©pviselű-test√ľlet szeptemberi √ľl√©se el√©.

Hat√°ridű: ¬†2011. szeptember 15.
Felelűs: ¬†¬†Juh√°sz P√©ter √ľgyvezetű

3.¬†A K√©pviselű-test√ľlet felk√©ri P√©nz√ľgyi √©s K√∂lts√©gvet√©si Igazgat√≥s√°got, hogy az √Ėnkorm√°nyzat p√©nz√ľgyi-likvidit√°si helyzet√©re, illetve a megv√°ltozott jogszab√°lyi felt√©telekre val√≥ tekintettel k√©sz√≠tse elű az √Ėnkorm√°nyzat √ļn. √ĖNHIKI p√°ly√°zat√°t, s a sz√ľks√©ges k√©pviselű-test√ľleti d√∂nt√©-sek meghozatala √©rdek√©ben javaslat√°t terjessze a K√©pviselű-test√ľlet el√©.

Hat√°ridű: ¬†2011. augusztus 31.
Felelűs: ¬†¬†Kov√°cs R√≥bert p√©nz√ľgyi √©s k√∂lts√©gvet√©si igazgat√≥

SzavazŠs

14:34: Sorra veszik a módosító indítványokat.
14 igennel elfogadj√°k, hogy t√°rgyalj√°k √ļjra a bankokkal az ad√≥ss√°g √°t√ľtemez√©s√©t, lehetűs√©g szerint ne f√©l, hanem egy√©ves morat√≥riumra t√∂rekedve.

Egy√∂ntetŻ igen az ingatlan-portf√≥li√≥ √∂ssze√°ll√≠t√°s√°ra, illetve arra, hogy ingatlank√∂zvet√≠tű csak akkor kapjon sikerd√≠jat, ha az √ľzlet megk√∂ttetett √©s abb√≥l az √∂nkorm√°nyzatnak t√©nyleges bev√©tele sz√°rmazott.

Kis kavarod√°s van, a k√©pviselűk nem tudj√°k, hogy mirűl is kellene szavazni, b√°r √°ll√≠t√≥lag megkapt√°k a kioszt√°sos anyagot a m√≥dos√≠t√≥kr√≥l.

Pontosítják. A szakszervezeti bizottság javaslata: ne a teljes, hanem a fél cafeteriát tartsák vissza. Nyolc tartózkodás, három igen. Az egészet visszatartják.

√Čs v√©g√ľl megszavazz√°k 13 igennel a teljes "m√°jusi csomagot".

Kell egy kis energia

14:37: Vita n√©lk√ľl d√∂ntenek arr√≥l, hogy az √∂nkorm√°nyzat √©s int√©zm√©nyei h√°rom partnertűl szerzik be a villamos energi√°t: az √∂nkorm√°nyzat √©s 29 int√©zm√©ny√©t az √ČM√ĀSZ, a k√∂zvil√°g√≠t√°st az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt., l√°tja el, s ugyanű szolg√°lja ki a V√°rosi Telev√≠zi√≥t √©s a Sportf√≥li√≥ Kft-t is.

EgyhŠzi fenntartŠsba kerŁlhet a RŠkůczi

14:44: A II. R√°k√≥czi Ferenc √Āltal√°nos √©s MŻv√©szeti Iskola egyh√°zi fenntart√°s√°ba ad√°sa kapcs√°n megh√≠vott elűad√≥k√©nt az iskola igazgat√≥ja, Kurucsai J√≥zsef¬†k√©rd√©sre elmondja: az iskola minden dolgoz√≥ja maradni k√≠v√°n akkor is, ha egyh√°zi fenntart√°sba ker√ľlnek. B√°r hivatalosan √≠r√°sban ilyen "szond√°z√°s" nem t√∂rt√©nt, de a nem hivatalos inform√°ci√≥ ettűl m√©g helyt√°ll√≥. Az egyh√°z pedig sz√°nd√©kai szerint mindenkit alkalmazni k√≠v√°n. A dolgoz√≥i, oktat√≥i l√©tsz√°m term√©szetesen a gyerekl√©tsz√°mt√≥l f√ľgg.