Sport

2016.08.26. 14:57

Román és Nahóczki világbajnok címet szerzett

Az Unicornis Egri Íjász SE versenyzői három éremnek örülhettek eddig, és még nincs vége a vb-nek!

B. Cs.

Fotó: foto:Korsos Viktor - korsosviktor.hu

Román Bálint és Nahóczki Péter is világbajnoki címet szerzett a HDH-IAA 3D Íjász Világbajnokságon, míg Molnár Brendon Ruben vb-bronzérmesként térhet majd haza a Sopron-Ágfalván rendezett eseményről. Az Unicornis Egri Íjász SE versenyzőjeként Román a kadet korú fiúk csigás irányzékos kategóriájában végzett aranyérmesként, míg hatalmas tapasztalattal és megannyi világversenyen szerzett medállal rendelkező Nahóczki a szeniorok tradicionális íj kategóriáját nyerte meg. Molnár a kadet fiúk hunter szakágában állhatott a dobogó harmadik fokára.

A háromnapos világverseny – amelyre tizenegy ország 365 indulója nevezett – szombaton zárul, és még arra is esély mutatkozik, hogy gyarapszik az egri érmek száma, ugyanis  Nahóczki Péter és az ugyancsak egri Lakatos Tamás a csapatversenyben is érdekelt.

A HDH-IAA évente rendez világversenyeket, azonban a 3D-s íjászatban ez az első vb. A szervezők (Magyar Íjász Szövetség, Nemzetközi HDH-IAA Íjászszervezet) szerint Sopron ideális helyszínnek tekinthető, ugyanis minden olyan adottsággal rendelkezik, ami elengedhetetlenül szükséges a sikeres lebonyolításhoz. A hűség városa már többször adott otthont hazai 3D-s versenynek, azonban ebben a szakágban ez az első alkalom, hogy világeseménynek lehet a házigazdája.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Román Bálint a csigás irányzékos kategóriájában végzett az élen Fotó: Korsós Viktor
[/caption]

A viadalon indulók három pályán összesen huszonnyolc lőállásból célozhattak a vadon élő állatokat megformázó, térbeli célokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!