Sport

2016.08.27. 08:06

Sabaté és Debre: jól kiegészítik egymást

Másodedzőként továbbra is a B. Braun Gyöngyös vezetőedzője segíti a kapitány munkáját.

S. K.

Xavi Sabaté, a Telekom Veszprém spanyol vezetőedzője marad a férfi válogatott szövetségi kapitánya a franciaországi világbajnokság végéig, 2017. január 31-ig. A magyar szövetség (MKSZ) közleménye szerint Sabaté munkáját másodedzőként továbbra is Debre Viktor, a B. Braun Gyöngyös vezetőedzője segíti.

Marosi László, honi a szövetség alelnöke, az 1980-as, 90-es évek világklasszis játékosa, a férfi szakág szakmai felelőse szerint a lehető legjobb döntés született.

– A januári, lengyelországi Európa-bajnokság után új kapitányt kerestünk, és az idő szűke miatt a legbiztosabb megoldásnak azt láttuk, ha Xavi Sabatét kérjük fel a feladatra, hiszen jelentős részben klubcsapatára, a Veszprémre épül a válogatott. A vb-kvalifikáció megszerzése is bizonyította, hogy helyes volt a választás, ráadásul Sabaté és Debre Viktor kiválóan kiegészítik egymást, hatékony és remek párost alkotnak. Remélhetőleg mindennek a világbajnokságon is meglesz az eredménye – zárta szavait Marosi László.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Xavi Sabaté és Debre Viktor Fotó: 24.hu
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!