Kultúra

2016.09.25. 08:46

Sárospatakon debütált az egri egyetem hallgatói tárlata

A sárospataki Comenius karon tartották a kiállításmegnyitóját annak a nyári művésztelepnek, amelyet az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Média és Design Tanszéke szervezett.

M. A.

A művésztelepen az elektronikus ábrázolás alapképzés leendő harmadéves hallgatói, valamint elsős tervezőgrafika mesterszakosok vettek részt. Az alapszakos hallgatók helyspecifikus időalapú installációkat alkottak az “Evolúció” témában, a mesterszakos hallgatók több lehetőség közül választhattak: készítettek mentális térképet Sárospatakról, fotókat, illusztrációkat, manuális és digitális eljárással egyaránt.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Művészek, ha elmélkednek... Fotó: beküldött
[/caption]

Az alkotást kiegészítve, az eddig elkészült egyetemi és saját munkáikat is prezentálták a résztvevők, ahol megismerhették egymás munkásságát Juhász Éva, Sipos Levente, Süli-Zakar Szabolcs és Zeman Zoltán oktatókkal. A Média és Design Tanszék oktatói mellett meghívott művész Lévay Jenő volt, akinek köszönhetően a hallgatók részt vehettek egy harmonogram kurzuson.

Az elkészült munkákból Sárospatak mellett Egerben is kiállítás várható.
- A művésztelepen készült munkákból egy komplex kiállítás született, amely a Devolúció címet kapta – nyilatkozta Juhász Éva.
- A megnyitó 22-én a sárospataki Újbástya Rendezvénycentrumban volt, ahol a kiállítást FeLugossy László Munkácsy-díjas képzőművész is megtisztelte beszédével. Akinek nem áll lehetőségében Sárospatakon megtekinteni a kiállítást, az megteheti majd Egerben, ugyanis a hallgatók munkái helyben is ki lesznek állítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!