Közélet

2016.10.21. 14:10

Szédülés, fejfájás stroke: okok, terápiák

Második országos kongresszusát tartja ezekben a napokban Egerben a Magyar Neurológiai Társaság.

G. R.

– Szükség van egy olyan fórumra, amelyen kicserélhetjük szűkebb területünk legfontosabb új eredményeit – hangsúlyozta a csütörtöki megnyitón Csiba László, a Magyar Neurológiai Társaság elnöke a Hotel Egerben.

A tanácskozáson a legújabb terápiás, diagnosztikus és rehabilitációs ismereteket mutatják be, szólak a stroke-megelőzésről, a kezelés legújabb lehetőségeiről, de a Parkinson-kór, vagy éppen olyan mindennapos neurológiai tünet, mint a szédülés okainak, terápiás lehetőségeinek boncolgatása is része a programnak.

– Az ország szinte minden kórházából van itt kolléga, több mint ötszázan regisztráltak a kongresszusra – osztotta meg az egri Markhot Ferenc Kórház neurológusa, a szervező bizottságban helyet foglaló dr. Semjén Judit a konferencia kezdetén.

A megnyitót követő díszelőadáson egyébként többek között a civilizációs betegségek gyermekkori gyökereiről hallhattak a tanácskozás résztvevői Tulassay Tivadartól, a Semmelweis Egyetem Gyermekklinikájának orvosától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!