Közélet

2016.10.21. 16:50

Születésnapján köszöntötték dr. Ringelhann Györgyöt

Tortával, kedves szavakkal köszöntötték Eger rendszerváltás utáni első polgármesterét, dr. Ringelhann Györgyöt pénteken a városházán.

G. R.

Az egykori városvezető pénteken ünnepelte 75. születésnapját, de nemrégiben vette át aranydiplomáját is a Semmelweis Egyetemen, ahol ötven esztendeje szerzett orvosi diplomát.

– Az élet ajándéka, hogy ismerhetem, hogy dolgozhattam vele együtt, tanulhattam tőle – mutatott rá Habis László a városháza dísztermében megtartott bensőséges ünnepségen. – A közös munka során – hiszen polgármestersége idején alpolgármesterként segíthettem tevékenységét – egy bölcs, mértéktartó embert ismertem meg személyében, aki a kritikákat is mindig humorral fogadta – tette hozzá, miután felidézte, hogy dr. Ringelhann György elkötelezett sportemberként, vízilabdázóként és gyermekorvosként is sokat tett városáért.

Az ünnepelt polgármestersége idejéből megjelent újságcikkel is felidézték a dr. Ringelhann György szellemiségét: egy olyan embert köszöntöttek születésnapján, aki ízig vérig szereti városát.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Torta, visszaemlékezések dr. Ringelhann György születésnapján Fotó: Huszár Márk
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!